Viikon vinkit: muuttajan tavaraähky, roskapussien korvaajat ja kierrätystesti

Tässä pitkässä artikkelissa pohditaan, auttaako konmari muuttajaa pääsemään tavaroista eroon, ja mitä eroa on nuoremmilla ja vanhemmilla muuttajilla. Tavaraähky iskee yleensä muuton yhteydessä, mikä on ymmärrettävää, koska silloin joutuu silmätysten kaiken omaisuutensa kanssa. Myös ne tavarat, joita ei yleensä edes muista, tulevat yhtäkkiä vastaan ja päätöksiä pitäisi tehdä. (YLE)

Vaikka en ole asiasta pitkiin aikoihin kirjoittanut, vältän edelleen muovipusseja kaupoissa. Ja tiedättekö mitä! Vihdoinkin tämä alkaa näkyä myös kodin muovikassivarastoissa. Kyllä niitä edelleen riittää, mutta nyt ollaan jo siirrytty sellaisiin hankalampiin kasseihin roskiksina. Siis sellaisiin, jotka on tehty paksummasta muovista, ovat normaalia isompia tai pienempiä tai oudon muotoisia. On siis mahdollista, että nuo vuosikausien muovikassivarastot saadaan vielä loppuun. Sitten kun muovikassit loppuvat, täytyy miettiä, mihin roskat laitetaan. Tässä on kattava lista ehdotuksia roskapusseiksi, jos kaupan kassit loppuvat. Listalta puuttuu vinkki jonka luin Ilana Aallon blogista: roskiin menevän t-paidan voi harsia kauluksen ja hihojen kohdalta umpeen, ja täyttää paidan sitten roskilla. (YLE)

Tästä linkistä voit testata, osaatko kierrättää muovin oikein. Saat vastattuasi myös oikean vastauksen. Voin hengähtää helpotuksesta, sain onneksi täydet pisteet. (Karjalainen)

3 thoughts on “Viikon vinkit: muuttajan tavaraähky, roskapussien korvaajat ja kierrätystesti

  1. Meillä on muovikassit olleet loppu jo pitkään (ilmaiset pussit otan vastaan, maksamaan en suostu, joten siksi muovipussien sisäänvirtaus on lähes tyrehtynyt). Roskispusseina käytetään pääosin hedelmien pusseja (tästä syystä hedelmät ostetaan muovipusseissa enemmän kuin biopusseissa, toinen syy on että keskimäärin biohedelmäpussi hajoaa useammin kuin muovipussi, biojäte menee siis pääosin hesarikääreeseen). Ja vaikka syödään tosi paljon kasviksia niin nääkään ei aina riitä. Lisäksi on käytössä kaikki järkevänkokoinen muovipussi mitä nettikauppaostoksista tulee (eikä nämäkään riitä näköjään). Siksi ollaan jouduttu myös ostamaan hätävaraksi muovipussirulla kotiin (sellainen hedelmäpussien kaltainen, ohut muovi ja normiroskispussia pienempi koko on meille passeli). Ongelma tämä on lähinnä silloin kun pitäisi olla joku muovipussi, jossa kuljettaa/luovuttaa tavaroita (esim. kierrätysmyynti), mutta käyhän noi roskispussit siihenkin, vaikka eivät niin vahvaa matskua ole.

    • Olen itse käyttänyt paperikasseja sellaisten tavaroiden kuljettamiseen, jotka aiemmin olisin laittanut muovikassiin. Seuraavaksi nimittäin varmaan täytyy ruveta vähentämään paperikasseja, sillä niitäkin on kertynyt yllin kyllin. Muutama perinteinen muovikassi on kyllä kätevä olla varastossa. Mutta mielenkiinnolla seuraan, mihin tämä tilanne vielä päätyy.

  2. Kyllä ne pussit lopulta loppuvat. Meillä on todella siisti laatikko, jossa biorulla ja roskisrulla. Olen jo pitkään säästänyt kaikki mahdolliset palkausmuovit roskiskäyttöön. Pakasteteruuat työevääksi pakkaan esim. leipäpusseihin. Paperikassit ovat aarteita, joihin en roskia raaski pakata. Nyt kun minulla oli pieniä paperikasseja, joissa mainostekstejä ja paljon askartelutarvikkeita, niin tuunasin kasseista lahjakasseja. Jännä huomata, että kun olen lukenut blogiasi, niin jotenkin huomaamatta tulee kierrätettyä paljon enemmän ja käytettyä vaatteita aivan loppuun 😊

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.