Viikon vinkit: japanilainen lattianpesu, vaatteiden lukumäärä ja hamstrausta

Tämä japanilainen siivousvinkki on tullut vastaan viime päivinä useampaan kertaa. Sen ideana on, että lattia pestään ”kolmeen kertaan”, vaikka oikeasti kyseessä on pesu, huuhtelu ja kuivaus. Tämähän on hyvä ja perusteellinen tapa, joskin se vie enemmän aikaa kuin pikainen nihkeällä pyyhkiminen. (MeNaiset)

Linkkaan tähän toisen artikkelin, myös MeNaisista, jossa muutama nuorehko nainen laski kaikki vaatteensa, ja sitten järkyttyi tuloksista. Katsoin noita lukumääriä ja totesin, että minulla on taatusti enemmän. En jaksanut ruveta laskemaan kaikkea, mutta jo pelkästään tankokaapissa roikkuu 40 vaatetta (mekkoja, hameita, neuleita ym.). Villapaitoja näytti olevan reilut 10, farkkuja vähän alle. Sitten siihen päälle yöpukuja, t-paitoja, urheiluvaatteita, takkeja, kesävaatteita, huiveja, päähineitä, hansikkaita, kerrastoja, juhlamekkoja ja ties mitä, niin tuleehan sitä. Mutta minusta on turhaa kauhistella vaatteidensa määrää, jos ne mahtuvat kaappiin siististi. Mitä väliä sillä on, onko hyllyllä 3 vai 15 neuletta? Jos niille on käyttöä niin ei siitä ole mitään erityistä etua, että säilyttää kaapissaan enemmän ilmaa. Eri asia on, jos haluaa vähentää säilytykseen käytettävien neliöiden määrää. Silloin vähentäminen on paikallaan.

Löysin kiinnostavan artikkelin hamstrauksesta, siis sellaisesta tilanteesta, jossa tavarankeräily on lähtenyt hallinnasta. Tässä aika pitkässä jutussa avataan hamstraamista eri näkökulmista. Miksi joku hamstraa? Mitä hamstraajan mielessä liikkuu? Juttu ei kauhistele, vaan avaa ilmiötä neutraalisti. (anna.fi)

Tällä viikolla olen kirjoittanut ja puhunut yhdestä teemasta: miksi siisti koti on viihtyisämpi, kauniimpi ja mukavampi kuin sotkuinen koti. Aloitin maanantaina paljastamalla epäkorrektin mielipiteeni siisteydestä ja sotkusta. Perjantain podcastin voi puolestaan kuunnella alta:

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.