Tänään vietetään Earth Hour -tapahtumaa, jolloin illalla klo 20.30 – 21.30 sammutetaan valot muistuttamaan ilmastonmuutoksen torjumisesta. Valot sammuvat lukuisista nähtävyyksistä, kuten Eiffel-tornista, ja minäkin sammutan valot meillä.
Sitä vaan tässä mietin, että miksi valot sammutetaan vain kerran vuodessa? Jos halutaan säästää energiaa, eikö tällainen tapahtuma kannattaisi järjestää kerran päivässä. Tai edes kerran viikossa? Jos rutiininomaisesti kaikki lakkaisivat käyttämästä sähkölaitteita tai edes pitämästä valoja päällä tunnin päivässä, miettikää mikä energiansäästö syntyisi vuodessa!
Tällainen olisi ihan mahdollista, jos siihen vai olisi tahtoa. Toteutustapakin voisi olla joustava. Eihän koko maan tarvisisi olla pimeänä yhtä aikaa, näitä sammutteluvuorojahan voisi jakaa vaikka kunta kerrallaan. Eikä tietenkään ole tarkoitus, että turvallisuudesta tingitään, ei ole tarkoitus, että talvipimeällä räpsäistään valot pois moottoriteiltä. Pointti on se, että mitä vaan voidaan tehdä – jos halutaan.
Sammutatko sinä tänään valot?
Ajattelin kyllä pitkästä aikaa osallistua ja sammuttaa valot. 🙂 Luin myös, että tässä Earth Hour -tapahtumassa ei ole kysymys sähkönsäästöstä vaan valojen sammutus olisi vähän niin kuin valomerkki, merkki päättäjille, että ilmastonmuutokseen tulisi reagoida.
No just meinasin sanoa, että Earth Hour on _ele_. Se oikea sähkönsäästö syntyy tai jää syntymättä muualla.
Ymmärränhän minä tämän. Mutta tarkoitus oli osoittaa, että isoja asioita saadaan aikaiseksi, jos tarpeeksi monta ihmistä tekee yhtä aikaa jonkin pienen asian, kuten sammuttaa valot tunniksi. Pelkään, että tällaiset tempaukset tarjoavat kivan yhteisöllisen kokemuksen, johon on hauska osallistua, mutta sen jälkeen elämää jatketaan kuten ennenkin.