Viime viikolla uutisoitiin laajasti, kuinka Tukes oli testannut erilaisista halvoista verkkokaupoista tilattuja tuotteita. Ei erityisen yllättävästi monet tuotteista olivat ihan muuta mitä luvattiin, ja osa suorastaan hengenvaarallisia. Se, mitä en oikein ymmärrä, on tämä mitä tässä uutisessa sanotaan: ”Moni suomalaisostaja ymmärtää, että kovin kummoista laatua ei lähes ilmaisia tuotteita tilaamalla saa. Silti niitä tilataan.” On ymmärtääkseni päivänselvää, että jos laturi maksaa euron, se ei voi olla turvallinen, testattu, tai mitään standardeja täyttävä. Sama koskee ihan mitä tahansa muutakin tuotetta. Kukaan ei valvo näitä tuotteita, ja nämä Tukesin testit ovat pistokokeita. Se ettei halpatuotetta tässä raportissa mainita, ei tarkoita sitä että se olisi turvallinen. Sitä vain ei tällä kertaa otettu mukaan testiin. Jos siis näistä tilaa, niin kannattaa muistaa, että eurolla saa euron arvoisen tuotteen. Ja jos on pakko tilata, niin ei ainakaan lapsille, sillä monissa lastentuotteissa havaittiin konkreettinen hengenvaara. (YLE ja Iltalehti)
Hauska pikku-uutinen: oluen six-pack syntyy Carlsbergilla jatkossa liimaamalla tölkit toisiinsa. Syynä yrityksen pyrkimys vähentää merkittävästi muovin käyttöä. Oletan että liimassakin on omat ongelmansa, mutta muovijätteen määrää tämä kyllä vähentää. (Tekniikka&Talous)
Askarruttaako jauhelihan säilyvyys? Entä saako raakaa jauhelihaa maistaa? Ilta-Sanomat tarjoilee varsin kattava tietopaketin jauhelihan säilyvyydestä ja muuten turvallisesta käytöstä.