Tässä jutussa listataan runsaasti keinoja, joilla muovin kulutusta voi vähentää. Osa on ihan hyviä, siis sellaisia helposti toteutettavia, mutta osa on vähän ristiriitaisia. Esimerkiksi neuvotaan käyttämään muovisten jääpalamuottien sijasta metallisia. Mutta jos omistaa muovisen muotin, olisi hölmöä olla käyttämättä sitä, jos siinä ei ole mitään vikaa. Kertakäyttöiset jääpalapussit voi korvata kestomuoteilla, mutta jos on toimiva muovituote, on minusta ekologisempaa käyttää sitä, kuin heittää roskiin ja hankkia uusi. (Anna.fi)
Tästä ideasta pidän: kauppias jakaa ilmaiseksi hävikkiruuan asiakkaille. Jos ruoka olisi muutenkin menossa roskiin, niin miksei sitä voisi jakaa ilmaiseksi jollekin käyttöön. Ihmiset rakastavat ilmaista, ja jos sillä lailla estetään hävikkiä, niin aina parempi. (IS)
Loppuun hyvä kertaus paistinpannujen käsittelystä. Tässä jutussa runsaasti hyviä ohjeita, joilla pannu pysyy hyvänä pitkään. En tiennyt, että tyhjää pannua ei pitäisi lämmittää, vaan aina pitäisi laittaa vaikka öljytilkka pannulle. Jutusta löytyy monta muutakin hyvää vinkkiä. (IS)
Tällä viikolla heitin ikivanhan meikkituotteen menemään. Tajusin muuten samalla, että on aika käydä meikit muutenkin läpi, tästä varmasti lisää juttua ensi viikolla.
Perjantain podcastissa puolestaan pohdin nollahukkaelämää, ja sen hyviä ja huonoja puolia.
Tuosta muovin vähentämisestä…henkilökohtaisesti noiden ohjeiden noudattamisella ei meidän perheessä kovin montaa kiloa vuodessa muovia säästy. Suurin määrä muovijätettä syntyy meillä ruokapakkauksista ja niitä on vaikea korvata muulla.
Olen samaa mieltä. Ilman pillejä pärjää ihan helposti läpi elämänsä (vaikka tulisikin lapsuustrauma), mutta kuinka ostaa ruokaa ilman muovia? Menee aika vaikeaksi. Usein vielä kaksoispakkaus, eli ensin pahvi, sen alla muovipussi.