Viikon vinkit: keittiön sotkut, kotitöiden jakaminen ja ruokahävikin estäminen

Mikä tekee keittiöstä sotkuisen näköisen? Iltalehti vastaa, ja olen kerrankin Iltalehden kanssa jokseenkin samaa mieltä. Tosiasia on, että mitä enemmän tavaraa on esillä, sitä tiukempi pitää järjestyksen olla, jos tavoitteena on nimenomaan siistiltä näyttävä tila. Esimerkiksi jääkapin oven lippulappuset eivät sinänsä tee tilasta yhtään sotkuisempaa, mutta niiden epäjärjestys luo sotkuisen vaikutelman.

Iltasanomissa puolestaan pohditaan kotitöiden ja siivouksen jakamista puolisoiden kesken. Tämä on ikuisuusaihe, jossa mielipiteet päätyvät välillä hyvinkin kärjekkäiksi. Yksinkertaisin ratkaisu on ulkoistaa kaikki mahdollinen, mihin vain budjetti antaa periksi. Jos se ei ole mahdollista, sitten tarvitaan vakavaa keskustelua siitä, mikä on toivottava siisteystaso, hyväksyttävä epäsiisteystaso, ja mitä kukin on perheessä valmis näiden eteen tekemään. Tosin voi myös miettiä, että jos näin arkisesta asiasta ei päästä ratkaisuun, johon molemmat osapuolet voivat sitoutua, miten sitten löytyy ratkaisu paljon isompiin kysymyksiin, joita parisuhteissa tulee väistämättä vastaan.

Kuinka välttää ruokahävikkiä jo kaupassa? Kodin Kuvalehti antaa kuusi vinkkiä, joilla riskiä voi vähentää jo ennen kuin on kulkenut kassan kautta. Kohta 6 lienee itselleni pahin kompastuskivi.

Tällä viikolla blogissa kirjoitin huhtikuun vaateostoksista, sekä pohdin sitä, voiko paljon olla sopivasti? Lisäksi perjantain podcastissa puhutaan krääsästä, sekä aikuisten että lasten krääsästä.

 

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.