Arkijärki-podcast 65: Vieraat tekevät juhlan

Tällä viikolla innostuin tekemään podcastin juhlista. Sanotaan, että vieraat tekevät juhlan, mutta mitä se tarkoittaa? Tässä podcastissa pohdin mm.

  • Miksi juhlien järjestäminen on minusta tärkeää
  • Miksi vieraat ovat aina pääosassa
  • Miten vieraiden viihtymistä voi edistää
  • Mitä pitää ottaa huomioon, kun tehdään pöytäjärjestystä
  • …sekä monia muitakin juttuja.

Podcastin kesto on tällä kertaa noin vajaat 19 minuuttia.

Arkijärki: blogi ja podcast

Podcastin voi kuunnella suoraan tästä alta, taikka tilata puhelimeensa iTunesin tai Acastin kautta. Jos omistat iPhonen, yksinkertaisinta on klikata violettia podcast-appia, ja kirjoittaa hakuun Arkijärki. Sen jälkeen klikkaa kohtaa, jossa lukee ”tilaa”, ja jatkossa kaikki jaksot ilmestyvät puhelimeesi automaattisesti! Helppoa kuin mikä. Jos haluat, että muutkin löytävät Arkijärki-podastin, arvostele podcast tökkäämällä sopiva määrä tähtiä! Mitä enemmän, sitä paremmin muutkin kuulijat löytävät sen.

Kaikki aiemmat podcast-jaksot löytyvät myös blogin podcastien omalta sivulta, linkki myös sivun ylälaidassa. Sivulla uusin jakso on aina ylimpänä.

 

2 thoughts on “Arkijärki-podcast 65: Vieraat tekevät juhlan

  1. Kiva aihe ja hyviä ajatuksia! Järjestän itse paljon juhlia ja illanistujaisia. Vaikka järjestelyt välillä stressaavatkin, niistä jää aina hyviä muistoja! Itse aloin pyytämään kavereita useammin meille syömään, kun olin aikaisemmin mielessäni vähän surkutellut, että miksi mua/ meitä ei pyydetä useammin muille syömään ja iltaa viettämään. Päätin, että ratkaisu ei ole surkuttelu, vaan se, että alan itse aktiivisemmaksi osapuoleksi. Ja kas, niitä kutsujakin alkoi tulla enemmän! Tässä ei mielestäni kuitenkaan kannata ajatella niin, että koska me kutsuttiin viimeksi, niin nyt se on niiden toisten vuoro. Sellaisella ajattelutavalla saa vaan jäädä rannalle ruikuttamaan. Toinen tärkeä oivallus itselleni oli, että ei ole mikään pakko yrittää tarjota jotain tosi hienoa, vaan useimmat arvostaa ihan tavallista kotiruokaa. Tärkeäähän on myös yhdessä syöminen itsessään ja muu tunnelma, esim. musiikki. Ajattelen myös niin, että vierailla on mukavampaa kun isäntäväki ei vaikuta hullun stressaantuneelta siitä onnistuuko jokin erikoisruokalaji vai ei. Kolmas tärkeä oivallus, niin juhlien järjestäjänä kuin juhliin osallistujanakin on ollut, että vieraat ovat myös itse vastuussa omasta viihtymisestään. Juhlien järjestäjä tarjoaa puitteet, yrittää virittää mukavan tunnelman ja yrittää huomioida kaikkia vieraita, mutta vieraiden tehtävä on myös itse tulla juhliin avoimin, postiiivisin mielin, tutustua oma-aloitteisesti muihin ja ylläpitää keskustelua. Paras vinkkini onkin, että ole niin kiva vieras, että sinut halutaan kutsua uudelleenkin!

    • Tavallaan odotan jonkinlaista vastavuoroisuutta vierailuissa. Siis että on tylsää jos minä aina kutsun ja järjestän, mutta jos niihin kutsuihin suhtaudutaan itsestäänselvyytenä, se alkaa ärsyttää. Toisaalta asia on kyllä juuri niin kuin sanot, että ei siinäkään ole järkeä että kaiken pitäisi mennä täsmälleen 50/50. Mutta kaiken kaikkiaan olen noista oivalluksistasi samaa mieltä!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.