Viikon vinkit: kapselipuvusto, asiantuntijan vaatevuosi sekä tärkeää muoviasiaa

Kiinnostaako kapselipukeutuminen? Caps Look tarjoaa helmikuussa ilmaisen kapselipukeutumisen workshopin eli työpajan. Työpaja toteutetaan virtuaalisesti, eli se koostuu kolmesta videosta sekä yhdestä live-webinaarista. Jos kapselipukeutuminen kiinnostaa, Caps Lookin Iina lienee Suomen paras asiantuntija tällä saralla. Workshoppiin voi rekisteröityä tästä, samalla sivulla myös tarkemmat päivämäärät ja tiedot. Arkijärki.net tekee tässä kuussa yhteistyötä Caps Lookin kanssa. 

 

Jatkan vaateasioilla, ja linkkaan vaateguruni Rinna Saramäen blogiin, jossa hän analysoi viime vuoden vaatehankintansa. Rinnalla on budjetti, hän tietää tyylinsä ja hän todella tekee löytöjä kierrätyskeskusten ilmaislaareista ja kirppisten parin euron rekeiltä. Tätä taitoa haluaisin itsekin kehittää, en ole ollenkaan taitava penkoja. Muistakaa myös Rinnan loistava kirja Hyvän mielen vaatekaappi!

Muovi, tuo murheenkryyni. Kierrätystä kehitetään ja ihmiset ovat lähteneet ainakin pääkaupunkiseudulla siihen niin innokkaasti mukaan, että systeemi yskii kovan kuormituksen takia. Mutta tutkijan mukaan muovit ovat hankalia monesta syystä. Mitä niistä liukenee, mitä niihin on käytetty, voidaanko ne lopulta kierrättää. Tämä pitkä mutta informatiivinen artikkeli kannattaa lukea, jos muovi arjessamme kiinnostaa. Tutkijan viesti kuluttajille on yksinkertainen: osta vähemmän tavaraa, ja osta hajusteettomia tuotteita. Osta elintarvikkeet mahdollisuuksien mukaan ilman muovikäärettä. Tässä on tekemistä, mutta aina kannattaa yrittää. (YLE)

Vinkkaan vielä tähän loppuun Emmyn ja Reiman kampanjasta, joka on voimassa helmikuun ajan. Emmy myy puolestasi käytettyjä vaatteita, ja kierrätyslaatikkoja löytyy Reiman liikkeistä. Jos mukana on Reiman vaatteita, saa alekupongin ja ilmaiset käsittelykulut. Tässä on yksi mahdollisuus hankkiutua pitämättömistä vaatteista fiksusti eroon.

5 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: kapselipuvusto, asiantuntijan vaatevuosi sekä tärkeää muoviasiaa

  1. Tämä postaus ei taaskaan näy blogisyötteessä! 🙁 Edellinen näkyy.

      • Luulen että blogisyöte on vain päivittynyt hitaasti. Sivuston pitäisi olla nyt putipuhdas kaikesta ylimääräisestä.

  2. Kävin linkatussa Rinna Saramäen blogissa ja vähän hämmästyin: eikö juuri tuollaisella metodilla päädy hyvin sekavaan vaatevarastoon… toki olen aivan eri ikäluokkaakin. Itseäni miellyttävät eniten ranskalaista pukeutumista käsittelevät blogit.

    • Ihme kyllä, ei päädy. Rinna on yksi niistä ihmisistä, joilla on hyvin selkeä ja tunnistettava oma tyyli. Hänellä vain on niin tarkka silmä, että onnistuu löytämään kierrätettynä juuri oman näköisiä vaatteita. Minulta sellainen ei oikein vielä onnistu, mikä johtuu varmasti harjoituksen puutteesta ja toiseksi siitä, että tyylisiäni vaatteita ei varmaan kovin paljon kierrätetä. Ehkä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)