Hakkeri selätetty & muita ilmoitusasioita

Hyviä uutisia! Vaikuttaa siltä, että blogi on vihdoinkin saatu kuntoon. Kaikki syötteet tuntuvat toimivan taas normaalisti ja podcastit päivittyvät iTunesiin kuten pitää. Tietoturva-aukot on paikattu, palomuuri asennettu ja salasanat ja tunnukset uusittu. Sivuilta on myös siivottu pois kaikki sinne kuulumaton kuona, jota hakkerin jäljiltä jäi. Nyt vaikuttaa siltä, että kaikki on vihdoinkin kuten pitää. Googlen tosin päivittää tietonsa hyvin hitaasti, ja siksi Arkijärki ei näy vielä hakutuloksissa normaalisti. Kuitenkin – vaikka Google edelleen varoittaa siitä, että sivu saattaa olla hakkeroitu, näin ei enää ole. Mikä helpotus. Tämän eteen on paiskittu töitä olan takaa, mutta vihdoinkin työ kantaa hedelmää ja kaikki toimii taas.

Tästä kaikesta olen oppinut monenlaista. Ensinnäkin taitoni fiksailla pienempiä nettisivuongelmia ovat kasvaneet merkittävästi. Tärkein oppi on kuitenkin yleistettävissä kaikille, jotka tietokoneita käyttävät: huolehtikaa tietoturvasta! Tämä on todellakin niin työlästä, että vähemmällä pääsee, kun hoitaa asiat ajoissa kunnolla. Minulle kävi niin, että sivuilla oli tietty käyttäjätunnukseen liittyvä tietoturvaheikkous, josta en ollut tietoinen. Olisin sen korjannut, jos olisin tiennyt. Huolehtikaa siis salasanat vahvoiksi, palomuurit pystyyn ja varmuuskopiot talteen, ennen kuin on liian myöhäistä.

Sitten pieni takaisku: podcast ilmestyy vasta huomenna. Tässä on erinäisiä erikoistilanteita käsiteltävänä, enkä millään pääse äänittämään ilman taustahälyä. Koitan saada jakson huomenna klo 12 mennessä ulos!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)