Viikon vinkit: maksuton workshop, lattikaivon puhdistus ja kuran pysäyttäminen

Huomenna alkaa ilmainen workshop kapselipukeutumisesta. Jos aihe kiinnostaa, sinne voi ilmoittautua tästä linkistä. Tämä työpaja kestää viikon, ja ensimmäinen video tipahtaa sähköpostiin heti huomenna.

Yksi kodin kiistatta ällöttävimmistä töistä on lattiakaivon puhdistaminen. Aina välillä sekin kannattaa tehdä, sillä esimerkiksi suihkussa kaivoon päätyy hiuksia ynnä muuta, mikä vähitellen tukkii viemärin. Iltalehdessä Martat kertovat, miten puhdistus tehdään. Muistakaa näissä hommissa aina laittaa kumihanskat käteen!

Etenkin kerrostalossa kuraeteisen järjestäminen ei ole yksinkertaista. Tässä mielenkiintoisessa artikkelissa pureudutaan kuran pysäyttämisen tekniikkaan täsmällisemmin kuin missään, mitä olen aiemmin lukenut.  Minä vein vastikään meidän eteisen maton pesulaan. Ajankohta ei ollut paras, sillä kurakausi tekee siitä kohta taas selvää, mutta pesulan tarjous sattui lokakuulle. (ESS)

5 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: maksuton workshop, lattikaivon puhdistus ja kuran pysäyttäminen

  1. Hei! Lattiakaivo kannattaa suojata pyöreällä lattiakaivosuodattimella, (muovirenkaalla, jossa on harso). Niitä tekee ainakin Sini-tuote. Nmi hassu Kaivokielo. Ei ole puhdistaminen sen jälkeen inhottavaa ja viemärit pysyy puhtaana

  2. Täältä myös pisteet Sinin suodattimelle, löytyy nykyisin Sini lattiakaivosuodatin -nimellä, ehkä muutettu juuri sen vuoksi kun Kaivokielo on vähän outo nimi. Kolmen suodattimen paketti on mielestäni melko hinnakas mutta olen sen valmis maksamaan siitä ilosta, että lattiakaivon puhdistus hoituu helpommin, se ei tosiaankaan ole mitään hauskaa hommaa.

    • Kauankohan tuollainen kaivokielo kestää kerrallaan? Varmaan vähän yksilöllistä, mutta mietin että riittääkö tuo kolmen paketti esimerkiksi koko vuodeksi.

      • Näin yhden hengen taloudessa putsaan lattiakaivon paremmin ehkä noin 3-4 viikon välein, samalla vaihdan suodattimen. Tiedän kyllä henkilöitä jotka käyttävät samaa suodatinta pitempään, tyhjentävät sitä vain välillä. Puhdistustarve/vaihtoväli riippuu siitä miten monta henkilöä taloudessa suihkuttelee sekä paljonko ja minkä pituista hiusta on päässä. 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)