Ruokakaappien tyhjennys on alkanut

Suoraa jatkoa podcastille: tein kuten lupasin ja aloin samantien käydä keittiön kaappeja läpi. Lopputuloksena käytin pakastimesta ensin lohikuutiot pastaan ja sitten poron kaulakiekkoja pataruokaan. Lohikuutiot olin ostanut kerran sillä ajatuksella, että pakastimessa olisi kiva olla kalaa muussakin muodossa kuin kalapuikkoina. Lohikuutiot näyttivät paketissa kivoilta, mutta maistuivat aika pahoilta. En osta uudestaan.

Poro sen sijaan oli tosi hyvää. Sen kaveriksi tein karamellisoitua sipulia, porkkanaraastetta ja perunoita – kaikki sellaisia aineksia, jotka alkoivat vaikuttaa jääkaapissa varsin väsähtäneiltä. Tuo sipulilisäke on muuten mahtava. Siihen voi laittaa kaikenlaisia sipuleita, ja hyvää tulee. Ei tarvita kuin voita ja/tai öljyä, suolaa ja isohko pannu. Sitten haudutellaan kunnes sipulit karamellisoituvat. Tämä pelasti monta sipulia roskikselta, ja pakastimeenkin tuli taas vähän lisää tilaa. Siellä on myös muita ruokia, jotka on aiheellista käyttää pois ennen joulua. Kun tätä kirjoitan, tajusin juuri että tässä täytyy tehdä selkeä suunnitelma, miten ja milloin ne käytän.

Kuten näkyy, ruokakaapit kaipaavat järjestämistä kipeästi!

Jääkaapissa odottaa vielä yksi kukkakaali, jonka toivon kestävän maanantaihin asti, vaikka se ei enää olekaan ihan napakka. Samoin siellä pari ruokakermaa, joiden viimeinen käyttöpäivä lähestyy. Seuraavaksi inventaario siirtyy kuivakaappeihin, joissa on tarpeellista tehdä selvityksen lisäksi myös rehellistä uudelleen järjestämistä. Kaikki on nimittäin ihan sekaisin, enkä sen takia edes oikein tiedä, mitä kaikkea kaapista löytyy. Minusta tuntuu, että ote ruokajärjestyksestä on tänä syksynä lipsunut tavallistakin enemmän. Tavarat ovat sekaisin, jääkaappiin homehtuu vihanneksia ja pilaantuu juustoja, ja koko ajan on sellainen olo että homma ei toimi. Tämä on vaivannut viikko viikolta enemmän, ja olen jo päättänyt, että ensi vuoden iso projekti onkin RUOKA. Jos parin viime vuoden aikana olen saanut vaateostokset hallintaan, ja toivottavasti vielä vaatekaapinkin (huomisissa viikon vinkeissä tästä lisää, tulkaa tsekkaamaan!), niin vuosi 2018 on omistettu ruokajärki-projektille. Kirjoitan tästä aiheesta lisää vielä moneen otteeseen, mutta on päivänselvää, että tilanne ei voi jatkua tällaisena.

Jos et ole vielä ehtinyt kuunnella viimeisintä podcastia, jossa puhun kaappien tyhjentämisestä, sen voi kuunnella joko blogin kautta täältä, tai sitten sen voi tilata suoraan puhelimeen iTunesin tai Acastin kautta. Podcast kestää tasan 15 minuuttia, joten sen ehtii hyvin kuunnella vaikka työmatkalla tai iltakävelyllä.

Tyhjentääkö joku muukin pakastinta ja ruokakaappeja joulua varten?

6 vastausta artikkeliin ”Ruokakaappien tyhjennys on alkanut

  1. No aloitan nyt just! Ei ole tiptop meilläkään. Olen ollut tämän syksyn työ- ja opiskeluelämässä kymmenen vuoden kotona olon jälkeen ja sen voi uskoa keittiön laatikoihin ja kylmäkalusteisiin katsomalla 😅

    • Ajattelin, että tuosta kuvasta tulee hyvää vertaistukea kaikille, joilla hommat ei ole ihan tip top. Ettei pääse syntymään harhaluuloa, että täällä olisi… 😀

  2. Eikäääääääää! Kyllä ensi vuonnakin pitää jauhaa vaatteista ja kosmetiikasta. Meillä ruokapuolen pyörittää lähes täysin mieheni. Minua ei kiinnosta ruoanlaitto eikä ruokakaupassakäynti pätkääkään. Pesen mieluummin vaikka ikkunat! Komeroiden järjestely kyllä kiinnostaa. Tee- ja maustehyllyt ovat esimerkillisessä järjestyksessä. Pyrimme pitämään kuivamuonakaapissa vain sen verran tavaraa, että se tulee varmasti käytettyä ajallaan ja syvästä vetolaatikossa näkee heti kaikki tuotteet kerralla. Kaupat ovat nykyisin auki yötä päivää, joten lisää saa käden käänteessä. Mitään katastrofivarastoja ei tarvitse, kun asuu uuden kauppakeskuksen pihapiirissä.

    • Ei hätää Katksu, kyllä täällä edelleen jauhetaan myös kosmetiikasta ja vaatteista. Aivan varmasti! Tarvitseehan sitä ihminen jotain päällensä ja naamaansa rasvaa 🙂

    • Niitä on meille tullut siten, että tilaamme suoraan tuottajalta Lapista puolikkaan vasan. Siinä tulee kaikki ruhon osat mukana.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)