Arkijärki-podcast 2: Oletko sinäkin sopivalisti?

Tässä jaksossa kerron enemmän kohtaamisestani Tiina ja Sinikka Nopolan kanssa ja kuinka se johti oivallukseen: olen sopivalisti! Minusta tavaroiden ja onnellisuuden kannalta olennaista on se, että tavaroita on sopivasti. Mutta mistä tietää, kuinka paljon on sopivasti? Sopiva on suhteellinen käsite, ja tässä podcastissa pohdiskelen sitä, miten sopivan määrän saa selville, ja miten itse olen päätellyt, mikä on sopiva määrä tavaraa juuri minulle. Sopivalismista on juteltu täällä blogissakin jo melkein vuosi sitten, mutta jostain syystä nyt tämä kolahti toden teolla. Kiitos siis lukijalle, joka ilmeisesti kylvi idean mieleeni 🙂

Arkijärki-podcastin voi kuunnella tästä alta, mutta voit myös tilata sen suoraan puhelimeesi iTunesin kautta.

8 vastausta artikkeliin ”Arkijärki-podcast 2: Oletko sinäkin sopivalisti?

  1. Pystyisikö podcastia saada Acast-sovellukseen? Kuuntelen sitä kautta kaikki muutkin podit, joten olisi tosi kätevää. 🙂

    • Kiitos ihanasta palautteesta! Äänenlaatu oli nyt vähän kehnompi, jouduin pakkaamaan tiedostoa niin paljon että tuli kohinaa. Nämä tekniset haasteet toivottavasti vähitellen poistuvat.

  2. Minimalistikin voi olla sopivastisti, kun tavaraa on itselle sopivasti =). Kuuntelin ekan jakson kännykkään lataamalla ja toisen läppärillä uudessa ikkunassa. Molemmissa kuuluu hyvin, ainakaan minulla ei kohinaa eikä häiritseviä taustaääniä.

    • Olet oikeassa! Mutta näen sopivalismin niin, että siinä ei pyritä mihinkään tiettyyn tavaramäärään yleisesti, vaan jokainen määrittelee itsellen sopivan. Toisin kuin minimalismi, jossa kuitenkin yleisellä tasolla on tarkoitus päästä mahdollisimman vähään. Tietysti sekin vaihtelee ihmisten välillä, mutta ajattelen niin että esimerkiksi minun kymmenet viinilasit ja pöytäliinat eivät oikein mahdu minimalismin määritelmän alle.

      Kiitos oikein hyödyllisestä palautteesta! Jos äänenlaatu tuntuu riittävän tässä muodossa kuin se nyt on, niin se nopeuttaa tiedostojen käsittelemistä jatkossa kovasti.

Jätä kommentti