Syyslomaa ja järkkäilyä

Hyvää maanantaita, hyvät lukijat! Blogi on ollut viikon tauolla johtuen erittäin vaiherikkaasta syyslomasta. Aloitimme koko perheen läpikäyneellä enterorokolla, joka onneksi tällä kertaa osoittautui lieväksi versioksi. Huono puoli oli se, että tauti siirtyi ihmisestä toiseen vuoron perään, joten kaikilla oli kuumetta eri päivinä. Lisäksi olemme matkustaneet kotimaassa, mikä tarkoittaa siis pakkaamista, purkamista ja pyykkäämistä, vaihdoin autoon talvirenkaat, toteutin suuren lastenvaateshown ja lisäksi sairastettiin vähän lisää. Pakkasin koneen matkalle mukaan, enkä avannut sitä kertaakaan.

Suurin organisointiponnistus tämän loman aikana liittyi lastenvaatteisiin, kuinkas muuten. Lastenvaatteiden setviminen on jostain syystä aina rasittavaa, johtuu varmaan siitä, että se sisältää niin paljon yksittäisiä päätöksiä. Tein nimittäin kaiken tämän:

 • Hain vintistä kaikki lastenvaatteet alakertaan (yhteensä 4 laatikkoa ja 1 kassillinen kenkiä). Kävin läpi joka ainoan vaatekappaleen ja jaoin kolmeen kasaan: 1) heti käyttöön otettavat 2) käyttöä odottamaan jäävät sekä 3) kierrätykseen menevät
 • Lajittelin odottamaan jäävät vaatteet kauden ja koon mukaan omiin laatikoihin, niin että tiedän täsmälleen, mikä laatikko pitää hakea alas ensi huhtikuussa, mikä elokuussa ja mikä vasta myöhemmin.
 • Kävin läpi kaikki lasten ulkokengät, ulkovaatteet ja talvivarusteet. Havaitsin että kolmet kumpparit, yhdet lenkkarit, useammat villasukat sekä muutama muu vaate olivat  jääneet pieniksi, poistin ne.
 • Kävin läpi myös kaikki sisävaatteet ja tein saman lajittelun.
 • Pakkasin varmaan parikymmentä kiloa pieneksi jäätenitä vaatteita ja toimitin ne eteenpäin seuraavalle käyttäjälle. Muutama vaate jäi itselle kirppismyyntiä varten. Sen kun vielä jaksan järjestää, suoritus hipoo täydellistä.

Tähän meni oikeasti monta tuntia useammalle päivälle jaettuna. Lopputulos on kuitenkin vaivan väärtti. Kaapeista löytyy nyt ainoastaan käyttökelpoista ja oikean kokoista vaatetta, tiedän täsmälleen millaisia täydennyksiä pitää tehdä, ja nyt myös vintillä majailevat vaatteet on lajiteltu koon ja kauden mukaan jämptisti.

Minulla oli vakaa aikomus päivittää blogia viime viikolla, mutta kun päivät olivat niin täynnä perinteistä lomaohjelmaa, kone jäikin avaamatta. Se oli oikeastaan tosi hyvä, sillä samalla tuli itsellekin tervetullut tauko armottomasta netin selailusta ja sellaisesta digitaalisesta levottomuudesta, mikä helposti valtaa arjen. Sen sijaan leikin lasten kanssa, söin hyvin, rentouduin tekemällä 1000 palan palapelin ja kuuntelin monta äänikirjaa. Vasta näin loman jälkeen huomaan, miten tarpeeseen tämä breikki tuli! Olen pahoillani, että nämä blogilomat tulevat aina etukäteen ilmoittamatta, mutta ehkäpä tekin olette olleet vähemmän koneen ääressä? Tällä viikolla ollaan taas normaalissa tahdissa!

Pidittekö syyslomaa? Tuliko tehtyä organisoimisprojekteja tai pidettyä somelomaa?

6 vastausta artikkeliin ”Syyslomaa ja järkkäilyä

 1. Parvorokko…selvisitte vähällä jos viikossa mani ohi..meillä aikanaan viidellä hengellä meni jotain kuukausi. Pahimmin sairastui mies joka sai niveltulehduksen ja oli kaks viikkoa sairiksella..

  Järjestelyjä ei ole tullut tehtyä eikä lomaa pidettyä. Olen vasta aloittanut uudessa duunissa joten vapaata ei ole…
  Lastenvaatteiden perkaaminen on kyllä iso duuni. Mulla odottaa tuolla useampi kassillinen kierrätykseen vientiä. Enää ei onneksi tule enää paljon kun lapset on jo isoja.

  Ehkä tällä viikolla jo jotain ehtisi. Toivotaan niin..

  • Onko entero sama kuin parvorokko? Entero voi pahimmillaan olla todella inhottava, nyt oli onneksi lievä versio. Kuume ei kestänyt kauan ja näppyjä ei ollut paljon.

   • Mun mielestä se on sama… ei meilläkään kaikilla kestänyt kuin yhden kaks päivää, mutta kun sitten oli aina muutama päivä tai viikko väliä ennen kuin seuraava sairastui, hommassa kesti monta viikkoa. Ja kruununa tosiaan tuo miehen moniniveltulehdus, joka parani vasta kortisonikuurilla…

 2. Olen syyslomalla Tokiossa ja Kiotossa ja tavallaan täältä käsin organisoin vaatevarastoa: löysin Uniqlosta kaksi ihanaa kashmirneuletta ja nyt karsin entisiä kulahtaneita neuleita. Ihanaa palata kotiin uusien vaatteiden kanssa, ehkä vilkaisen vielä farkkujakin samasta kaupasta.
  Täkäläinen tyyli on sellainen, jota haluaisi jäljitellä, mutta hienoissa tavarataloissa en osannut ostaa mitään, pelkäsin hutiostoksia.

  • Japanilaiset olivat myös minun havaintojeni mukaan todella tyylikkäitä! Minäkin haluaisin jäljitellä, mutta muutamia tyypillisiä vaatteita sovitettuani totesin, että vartalonmallini on aivan liian kaukana japanilaisesta, jotta sama tyyli näyttäisi ylläni hyvältä. Joten se midi-mittainen hame jonka ostin uniqlosta on tosi hyvä, mutta ne monet ihanat puserot oli pakko jättää kauppaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)