Arkijärki-podcast alkaa! Ensimmäinen jakso on täällä

Jippii! Ensimmäinen Arkijärki-podcast on täällä! Olen haudutellut tätä podcast-ideaa keväästä asti, jolloin kysyin teiltäkin mielipiteitä. Alunperin päätin, että syyskuussa aloitan, mutta alku pääsi hiukan venähtämään. Vaan eipä hätää, ensimmäinen jakso on nyt netissä. Sen voi kuunnella tuosta alapuolelta, ja vähän ajan päästä tätä voi tilata myös iTunesin kautta, kunhan saan asetukset säädettyä kohdalleen. Tämä tekninen puoli vaatii aina pientä vaivannäköä, mutta halusin julkaista tämän nyt hetimiten, kun sain ensimmäisen jakson valmiiksi.

Koska tehty on parempi kuin täydellinen, tämä ensimmäinen jakso on vielä vähän karu: ei ole aloitus- tai lopetusmusiikkia. En myöskään ehtinyt tähän hätään hankkia vielä kunnollista mikrofonia, joten taustalla saattaa kuulua jokin rapsahdus silloin tällöin ja muuta sellaista pientä. Tämä on käsityötä alusta loppuun. Mutta toisaalta yksi lempipodcasteistani on A Slob Comes Clean, jossa on täsmälleen sama konsepti, eli siis nainen ja mikrofoni. Jatkossa äänityksen laatu siis tulee vain paranemaan. Mainontaa ei tässä jaksossa vielä ole, mutta jatkossa toivottavasti on. Jos mainontaa tulee, voin kuitenkin vakuuttaa, että otan mukaan vain sellaista, minkä takana voin itse seisoa.

Tässä ekassa jaksossa kerron siitä, miten kävi tammikuiselle päätökselle lopettaa muovipussien ostaminen ja ottaminen kaupoista. Minulla on omakohtaisia muistoja siitä, kuinka pikkupussit saapuivat ruokakauppojen kassoille. Lopussa muutama käytännön kautta opittu vinkki siitä, miten muovikasseilta voi välttyä.

Kuunnelkaa ja kommentoikaa! Kaikki palaute on tässä vaiheessa arvokasta, liittyi se sitten sisältöön tai tekniseen toteutukseen!

8 vastausta artikkeliin ”Arkijärki-podcast alkaa! Ensimmäinen jakso on täällä

 1. Heippa! Kuulostaa ainakin minun korvaani ihan passelilta. En podcasteilta odotakaan ihan radiolaatua, tietynlainen kotikutoisuus saa mielestäni kuuluakin podista.

  Minua jäi kiinnostamaan miten olet saanut tuon ääniraidan blogitekstiin. Olemme julkaisemassa pian omaa podcastia ja mietimme juuri, että olisi kätevä saada se kirjablogiin näkyviin juuri noin, koska kaikkia kuuntelijoita ei varmasti kiinnosta ladata soundcloudeja yms kännykkäänsä. Onko wordpressissä erikseen lataa kuva/video/ääniraita, jolla sen saa vai miten? Tutkailin juuri bloggeria, jossa ei ole kuin lataa kuva/video…

  • Kiitos kommentista. Toivon että saan äänenlaatua vielä vähän paremmaksi, kenties kunnon mikrofonin myötä. Blogini on wordpressin pohjalla, ja olen ladannut tähän PowerPress-nimisen lisäosan (plugin), jolla podcastit julkaisen. Minusta se on aika toimiva.

 2. Juuri kuuntelin tämän podcastin. Oikeastaan ainoa kehittämisehdotus äänen laadussa on se, että puhe hiljeni hiukan joissain kohdissa, missä piti hiukan laittaa volyymia kovemmalle. Mutta tämä oli hyvä ensimmäiseksi omaksi podcastiksi.

  Mitä itse sisältöön eli muovipusseihin tulee, niin minun pitäisi muistaa pitää aina kangaskassi mukana laukussa. Joskus se saattaa jäädä tuolille kauppareissun jälkeen. Sitten kaupassa tuskailen, kuinka sitä ei ole mukana ja ostan muovikassin. En tykkää pitää omia ostoksia (niitä pienempiäkään) kädessä vaan pitää olla joko kassissa, laukussa tai muovikassissa. Pienimmät ostokset menee yleensä olkalaukkuuni, jossa on tilaa.

  • Kiitos palautteesta! Tuo ongelma liittyy mikrofoniin. Jos saan kunnon mikin, niin äänenvoimakkuuden vaihtelun pitäisi minimoitua. Nyt äänitin kuulokkeiden pikkumikillä, ja äänen voimakkuus riippuu siitä, miten se sattui kulloinkin roikkumaan.

 3. Voi kun oli kiva kuunnella ja touhuta muuta siinä samalla. Oma muovikassikaappi pursuilee myöskin. Täytyykin ottaa oma kassi aktiivisempaan käyttöön.

  • Ihana kuulla että tykkäsit! Nuo muovikassit ovat kyllä vaivalloisia. Tällä viikolla kuitenkin uusi aihe 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)