Viikon vinkki: banaanikärpäsansa

Eilen lupasin että tänään ei tule viikon vinkkejä, mutta päätin nostaa tämän vanhan asian taas esiin, koska se on jälleen ajankohtainen. Banaanikärpäset ovat vallanneet keittiömme, mistä päättelen että mahdollisesti muidenkin keittiöissä pörrää tällä hetkellä kutsumattomia vieraita. Näin teet toimivan banaanikärpäsansan:

 1. Ota tyhjä astia, itse käytin tällä kertaa kierrätykseen menevää lasipurkkia. Ei tarvitse pestä.
 2. Astiaan lorautetaan balsamicoa, omenaviinietikkaa tms.
 3. Lisätään yksi spruuttaus tiskiainetta.
 4. Lisätään vettä niin, että astia täyttyy. Ei piripintaan asti.
 5. Odotellaan että kärpäset hukkuvan ansaan, jossain vaiheessa tyhjennetään ja tehdään uusi.

Tämä toimii aina. Suosittelen!

 

6 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkki: banaanikärpäsansa

 1. Tämä toimii niin mainiosti!

  Jos ei ole kotona etikkaa, tilalle voi laittaa olutta, kunhan sitä ei laimenna. Oluen sekaan tiskiainetta tilkka, että pintajännitys poistuu. Toimii yhtä hyvin!

 2. Mulla ihan sama resepti ja kyllä… meilläkin on nyt banaanikärpäsinvaasio…liittyykö hän jotenkin vuodenaikaan kun nyt niitä yhtäkkiä ilmestyi…?

  • Luulen että liittyy. Eikös niitä yleensä tässä loppukesästä ilmesty?

 3. Meillä oli varmaan tavallista nokkelampi kärpäspopulaatio, mitkään ”nämä ansat toimivat varmasti”-kikat eivät toimineet. Viimein sain ne pois, kun vain imuroin ne. Pöllyytin bioroskista, missä asustivat ja lentoon lähtiessä vaan nappasin ne imurilla. Muutaman kerran kun näin teki niin lähtivät.
  Ja viimeistään ilmojen kylmetessä ongelma poistuu itsestään 😉

  • Heh, minäkin imuroin niitä muutaman viikonloppuna! Olin imuroimassa, ja nappasin keittiössä muutaman ohimennen putkeen. Toivottavasti ne eivät pesiydy sinne pölypussiin…

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)