Sekalaisia projektipäivityksiä

Olen nyt viiden päivän ajan kuvannut niin sanotut ”päivän asut”, jotta hahmottaisin kuinka monia vaatteita pidän viikon aikana. Viidessä päivässä saldo on tämä:

 • 2 farkut
 • 1 neuletakki
 • 2 eri kengät
 • 1 tunika
 • 1 neule
 • 1 hame
 • 2 t-paitaa
 • 2 käsilaukkua
 • 1 huppari
 • 1 ulkotakki
 • 1 vyö

Näiden lisäksi olen tietysti käyttänyt myös alusvaatteita, sukkia ja yöpaitaa. Koruja en ole tällä viikolla pitänyt. Jos lasketaan nuo varsinaiset vaatteet, jotka käsittääkseni kuuluisivat kapseliin, yhteenlaskettu lukumäärä on 15 kpl. Olen myös pitänyt samoja vaatteita useampina päivinä, eli tässä ei edes ole joka päivälle uutta asua. Tämä kyllä vähän viittaa siihen suuntaan, että esimerkiksi 33 vaatetta olisi minulle liian vähän. Jos en ensi viikolla halua toistaa tämän viikon asuja sellaisenaan, on odotettavissa että seurauksena on ainakin kymmenkunta vaatetta lisää. Tämä on kiintoisa harjoitus kyllä! Jatkan kuvaamista ja raportoimista, sillä minua kiinnostaa nyt todenteolla selvittää, kuinka paljon vaatteitani käytän.

Pari viikkoa sitten kirjoitin kosmetiikasta ja niistä iänikuisista jämäputeleista, joita aina jostain putkahtelee. Tämän verran niitä oli pari viikkoa sitten:

Noista on käytetty loppuun tuo kuivasampoo. Hiuslakka loppuu pian, meikinpoistoainetta olen käyttänyt suihkusaippuana ja siitä riittää enää yhdelle kerralle, jes! Kiehl’sin kosteusvoide on vähentynyt, mutta tuntuu ettei se lopu ikinä. Sama koskee kasvovettä, jota yritän suihkutella aamuin illoin mutta tuotetta riittää aina vaan. Nyt täytyy ottaa tehospurtti että pääsen noista eroon ja saan hankkia kunnollisia tilalle. En anna itselleni lupaa hankkia uutta ennen kuin näistä jämistä on päästy eroon. Päätin että yritän saada elokuun aikana mahdollisimman monta näistä tuotteista loppuun! Palaan asiaan viiden päivän kuluttua. Sen sijaan niitä vanhoja lisäravinteita olen käyttänyt ahkerasti pois. Maitohappobakteereita riittää vielä jouluun asti, mutta ainakin pitäisi suoliston flooran olla koko syksyn hyvässä kunnossa, jos ei muuta 🙂

Haluaisin vielä kertoa yhdestä rutiinista, jonka olen elokuun alusta ottanut käyttöön. Nimittäin paperiasioiden hoitaminen. Olen kokeillut erilaisia inboxeja ja sunnuntaikoreja vuosien varrella, mutta ilman suurta menestystä. Nyt olen kuukauden ajan onnistunut noudattamaan rutiinia, joka pitää paperit kohtuullisessa ojennuksessa. Minulla on yksi pahvilaatikko, jonne laitan suoraan kaikki paperit, jotka postista tai muualta tulevat. Aina maanantai aamuisin käyn sen läpi, maksan laskut, ja arkistoin jotain. Kirjoitan tästä aivan varmasti vielä lisää myöhemmin syksyllä, mutta ainakin toistaiseksi tämä tuntuu nyt toimivan. Olisikohan viisasten kivi vihdoin löytynyt?

13 vastausta artikkeliin ”Sekalaisia projektipäivityksiä

 1. Olen noudattanut soveltaen Project333:a muutaman vuoden. Tänä kesänä lähestyin asiaa niin päin, että annoin itselleni luvan käyttää mitä vaatteita tahansa, mutta listasin jokaisen vaatteen ensimmäisellä käyttökerralla. Urheilu-, yö- ja viljelypalstavaatteita en laskenut, kuten en alusvaatteita, sukkahousuja, koruja tai huivejakaan.

  Toukokuun alusta kirjanpito kertoo:
  3 hametta
  8 mekkoa
  3 paitapuseroa (1 repesi vanhuuttaan pesukoneessa)
  7 t-paitaa (joista 3 samanlaisia mustia)
  4 neuletakkia
  2 takkia
  5 kengät

  Tällä viikolla listalle tuli sadetakki, kumisaappaat ja syksyisempi mekko. Uskoisin, että ensi viikon pärjään vielä näillä vaatteilla kyllästymättä. Syyskuun alusta aloitan uuden listauksen.

  Syksy ja kevät on vaikeita ”kapseloitavia”, kun syyskuun alussa voi olla vielä t-paitakelit ja marraskuussa sataa vähintään räntää.

  • Tuosta lasken että 32 vaatetta + ne tällä viikolla tulleet uudet. Lähellä 33 edelleen. Minulla ei ole ollut tavoitteena pitäytyä erityisen vähissä vaatteissa, tämä viikko vain muodostui tällaiseksi. Kiinnostaa nähdä miten viikonloppu vaikuttaa asiaan, samoin miltä ensi viikko näyttää, kun tiedossa on työtilaisuuksia joihin tarvitsen vähän siistimpää vaatetta. Toisaalta nyt kun säät alkavat viilentyä, näyttää siltä että pukeutumisesta tulee taas aika farkkupainotteista, mikä on omiaan kaventamaan vaatevalikoimaa.

 2. Hurja määrä kosmetiikkaa – itse tulen toimeen murto-osalla tuosta. Ymmärrän ongelmaihon ja sen vaativan hoidon toki, mutta kosmetologini mukaan iho on konservatiivinen elin, eli vähemmän on enemmän ja parempaa.

  • Tässä kuvassa on kaikkea sekalaista, vauvaöljystä lähtien, eli tuolla on esimerkiksi sekä hius-, vartalo- että kasvotuotteita. Mutta käytän kaikki jämät pois ennen kuin täydennän varastoja. Tässä on varmaan koulukuntaeroja, mutta olen vähitellen kallistumassa yhä useamman tuotteen käyttöön. Aion ruveta kokeilemaan kaksoispuhdistusta (ainakin niinä päivinä kun meikkaan) ja viime talvena kun iho temppuili oikein kovasti, aloin kerrostaa monia ohuita kosteuttavia tuotteita päällekäin. Tämä osoittautui tehokkaaksi menetelmäksi ja ratkaisi ongelmat. Seuraan kosmetiikkablogia, jonka kirjoittaja käyttää päivittäin kymmeniä tuotteita pelkästään puhdistukseen ja ihonhoitoon. Minusta ei ikinä olisi sellaiseen, mutta muutaman tuotteen kanssa jaksan vielä operoida. Kokemuksesta kuitenkin tiedän, että jos jätän ihon oman onnensa nojaan, seuraukset eivät ole kovin hyviä.

   • Tämä varmaan riippuu ihotyypistäkin. Itse olen kallistumassa kaikessa mahdollisimman pieneen kemikaalikuormaan, kosmetiikka osana sitä.

    • Minäkin olen kallistumassa mahdollisimman vähäisen käytön puoleen. Sitäkin olen miettinyt, että miehillä ei usein ole näitä iho-ongelmia ja he jos ketkään pesevät kasvonsa jollain palasaippualla ja siinä kaikki. Vai onko ne sitten meikit jotka aiheuttavat iho-ongelmia ja sitten niitä korjataan voiteilla ja muilla.

     • Musta taas tuntuu että miehillä on ihan samat ongelmat, sillä erotuksella että he eivät pidä sitä ongelmana. Jos iho hilseilee, tulee mustapäitä tai ryppyjä, moniko mies niistä stressaa? Jos miehet tavoittelisivat samanlaista sileää ihoa kuin naiset, luulen että hekin hoitaisivat ihoaan toisin. Mutta pieni ahavoituminenhan ei miestä rumenna, toisin kuin naista.

     • Olen kyllä samaa mieltä että kyllä ihan satunnaisotannalla miesten poskista löytyy näppyä, aknea, kuivuutta, rasvaisuutta, hilseilyä ja suurentuneita huokosia siinä missä naisiltakin. Suhtautuminen asiaan vain vaihtelee.

     • Lyön vetoa, että poislukien ne jotka työskentelevät kauneuden parissa, miehet eivät edes tiedä mikä on suurentunut huokonen, saati sitten tunnistaisivat sen iho-ongelmaksi 🙂

 3. Kommentoin taas tuohon kapseliin sen verran, että kaikki 15 vaatetta eivät tuplaudu seuraavalle viikolle välttämättä ihan sellaisenaan. Ainakin omalla kohdallani farkut näyttävät farkuilta ja t-paidat kuuluvat pukeutumisen alimpiin kerroksiin, eli vaihtelunhaluisenakaan en tarvitsisi enää 15 vaatetta seuraavan viikon erinäköiseen pukeutumiseen. Jo parit uudet kengät, neule, hame, mekko ja tunika nostavat uusien kombinaatioiden määrän ihan uusiin ulottuvuuksiin. Eli 33 vaatetta ei kuulostaisi edes mitenkään mahdottomalta.

  Kosmetiikkapurkeissa olen huomannut itsessäni erään perin typerän piirteen. En voi heittää suorilta pois edes tuotetta joka on minulle tarpeeton, vaan katson järkevämmäksi lutrata niitä ensin ihooni ja huuhdella sitten viemäriin illalla. Esimerkkinä esim. kasvovesi, en käytä/tarvitse sitä osana ihonhoitoani. Silti kanitan purkkia kaapissa, ja pyyhin sillä naamaani silloin tällöin että se kuluisi pois. Järkevää? No ei hitossa. Mutta silti teen sitä.

  • Ymmärrän tuota kanittamista täydellisesti, sillä en minä ainakaan voi laittaa tuotetta roskiin. Ellei se ole jotenkin pilaantunut tai aivan täydellisen epäsopiva. Siksi mulla odottaa nuo kaikenmaailman vauvarasvat, koska ajattelen että rasva kuin rasva, kyllä ne voi kaikki käyttää.

   Luin äsken kapseliohjeista, että jokaisen vaatteen pitäisi sopia 2-3 muun vaatteen kanssa. Se ei varmaan koske mekkoja? Nehän menevät ”yksinään”, eikä niitä yhdistellä? Minulla on tunikojen suhteen sama homma, ne käyvät vain kapeiden farkkujen kanssa koska en pidä legginssejä. Suhtaudun tähän kokeiluun nyt täysin avoimesti, eli pistän päälle mitä sattuu huvittamaan ja lasken sitten lopuksi, montako vaatetta tuli käyttöön.

   • Mekotkin on yhdistelyvaatteita, elleivät ole sitten selkeästi juhla-asukankaista valmistettuja iltapukuja tmv. Perus kudotusta kankaasta valmistettu kotelomekko käy helposti ns sellaisenaan juhlasukkisten kanssa edustukseen. Neuletakin ja värikkäiden/mustien opaakkien sukkisten ja tennareiden kanssa se on paljon rennompi arkivaate jne. Mekko on ehkä helpoin vaate ikinä joko päivittää juhlakuntoon asusteilla taikka sitten kasuaalistaa lisäämällä kerroksia. 🙂

    Mekkojen oheen miettisin just erilaisia sukkiksia, legginsejä tai jopa pillifarkkuja (lyhyempien hörsömekkojen syyspäivitys). Lisäksi alle voi laittaa kauluspaitaa tai muuta, päälle neuletakkia tai muuntaa mekko hameeksi pukemalla mekon päälle pitkähihainen paita.

    • Tässä on sellaista asiantuntemusta jota minä en vielä hallitse! Kerrospukeutuminen. En osaa sitä yhtään 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)