Kapselipuvusto minulle?

Olen koko viikonlopun pohtinut sellaista, että pitäisikö kokeilla niin sanottua kapselikaappia (capsule wardrobe). Sillä tarkoitetaan puvustoa, joka koostuu rajatusta vaatevalikoimasta. Ideana on, että kaikki puvuston osat sopivat keskenään yhteen, ja jokaiselle vuodenajalle koostetaan oma kapseli. Näin syksyn ollessa ovella voisi olla hyvä hetki aloittaa tällainen kokeilu. Kapselikaapin hyötynä on mm. se, ettei vaatteiden valitsemiseen mene kovin kauaa, kun kaikki sopii yhteen; periaatteessa on aina hyvin pukeutunut ja kaiken kaikkiaan vaateasiat ovat täydellisesti hallinnassa.

Olenkin ahkerasti opiskellut aihetta. Pääasiallisena lähteenä minulla on ollut Capslook.fi -sivusto, sekä muutama englanninkielinen lähte. Minua kiehtoo ajatus siitä, että kaikki olisi yhteensopivaa keskenään ja haluaisin mieluusti näyttää ihan supertyylikkäältä joka päivä näkemättä sen kummempaa vaivaa. Toisaalta ikuisena kyseenalaistajana näen tässä systeemissä myös ongelmia.

Minulla on vaatteita, joista pidän kovasti, mutta jotka eivät sovi kovin monen muun vaatteen kanssa yhteen. Mitä tällaisille pitäisi tehdä? Nämä ovat niitä vaatteita, joiden puoleen käännyn, kun haluan vaihtelua. Vaihtelunhalu on se, mihin aina törmään näissä erilaisissa vaatteiden määrää rajoittavissa ideoissa. Haluan mahdollisuuden vaihteluun, vaikka pitäisinkin 90% ajasta samoja vaatteita. Toisaalta päivittäinen univormuni koostuu farkuista ja yläosasta, ja farkkujen kanssa sopii mikä tahansa. Siinä suhteessa kapselin muodostaminen ei vaikuta kovin vaikealta.

Toinen askarruttava asia on se vaatteiden siirtely ja pakkaaminen. Minulla on kausivaatteet, jotka ovat laatikossa ylähyllyllä. Kesäksi pakataan pois paksut villapaidat, talvella vaihdan sinne kevyet hameet, mekot ja topit. Jos olen ymmärtänyt kapselipuvuston idean oikein, siinä olisi kuitenkin tarkoitus pitää esillä vain ne vaatekappaleet, jotka kuuluvat sen hetkiseen kapseliin. Ne kaikki muut pitäisi saada pakattua johonkin pois silmistä. En tiedä toimivatko kaikki tosiaan näin, mutta minusta vaatteiden pakkailu ja kuskailu kuulostaan hyvin epäkäytännölliseltä ja työläältä. En halua mitään vaaterekkiä makuuhuoneeseen, vaan haluan pitää kaikki vaatteet ovien takana piilossa. Ihmettelen siis, että mitä haittaa siitä olisi, jos kaikki vaatteet selkeitä kausivaatteita lukuunottamatta olisivat saatavilla?

Kolmas ongelma on se uuden ostelu. Vaikka monessa lähteessä todetaan, että kapselin voi koostaa niistä vaatteista jotka omistaa, usein voi olla tarpeen kuitenkin hankkia muutama kulmakiven virkaa toimittava vaate uuteen puvustoon. Tämähän ei rimmaa ollenkaan ostolakkoajatukseni kanssa, eikä se oikein sovi tyytymisen filosofiaankaan. Ne yksittäiset vaatteet, jotka eivät sovi kovin monen muun vaatteen kanssa ovat sellaisia, joista pitäisi epäilemättä hankkiutua eroon. Mutta kun vaatteista eroon pääseminen on niin hirveän hankalaa, käytän mieluummin kaikki loppuun, jos vain suinkin mahdollista. Toisaalta tällaisella mentaliteetilla ei varmaan saisi kasaan hirveän tiivistä kapselia.

Näitä pohdiskellessani päädyin lopulta Capslook.fin sivuilla juttuun, jonka otsikko oli Mistä tiedät, että tarvitset kapselipuvuston? Tämähän oli suora vastaus otsikon kysymykseen, ja tässä kysymykset ja vastaukseni:

 1. Laitatko illalla seuraavan päivän vaatteet valmiiksi? -En.
 2. Jos jätät vaatteiden valinnan aamuun, tuleeko aamustasi kaoottinen ja kiireinen? -Yleensä ei.
 3. Roikkuuko kaapissasi vaatteita, joissa on vielä hintalappu kiinni? –Ei. Otan yleensä kaikki vaatteet käyttöön saman tien. Siinä islantilaisessa villapaidassa saattaa olla vielä laput kiinni, mutta paidan aika on sitten, kun ulkona on noin -10°C.
 4. Tuntuuko sinusta usein, että sinulla on kaappi täynnä vaatteita, muttei mitään päällepantavaa? -Ajoittain tuntuu, mutta ei yleensä. 
 5. Tuntuuko sinusta, että vaatepyykkiä kertyy enemmän kuin muilla ihmisillä? -Minulla ei ole aavistustakaan, paljonko muilla ihmisillä kertyy pyykkiä. En usko että olen poikkeus. 
 6. Kun katsot vaatekaappiisi, saako se sinut kiristelemään hampaitasi ja muistuttaa tekemättömistä asioista? – No ei. 
 7. Tuntuuko sinusta, että tyylisi on hukassa tai että sinulla ei ole omaa tyyliä? -Ei. Selvitin tyyliasioita muutama vuosi sitten, ja olen lopputulokseen tyytyväinen. 
 8. Haluaisitko käyttää vähemmän aikaa arkisin asujen valitsemiseen? -Mahdollisesti. Ajoittain iskee sellainen ”mitä oikein päälle” -jumitus, mutta useimpina arkiaamuina vedän farkut jalkaan ja valitsen säähän sopivan yläosan. 

Koska en vastannut yhteenkään kysymykseen painokkaasti KYLLÄ, teen sen johtopäätöksen, että kapselipuvusto ei hyödyttäisi minua merkittävästi. Tässä alkoi kuitenkin kiinnostaa se, mahtaako olla niin, että käytännössä jo sovellan kapselipuvustoa tietämättäni? En noudata noita tiettyjä sääntöjä, joita tuossa ylempänä jo kyseenalaistinkin. Mutta koska toisaalta kaapissani ei tunnu olevan niitä ongelmia, jotka yleensä johdattavat ihmiset kapselipuvuston ääreen, saattaa olla, että minulla ehkä onkin käytössä puvuston periaatteet. Päätin siis huvikseni kuvata päivän asut, ja viikon lopussa laskea, kuinka monta vaattetta minulla oli viikon aikana käytössä. Veikkaan, että lopulta päädyn aika paljon kapselia muistuttavaan lopputulokseen.

Onko lukijoissa kapselipuvustoa käyttäviä? Olisi kiva kuulla kokemuksia!

22 vastausta artikkeliin ”Kapselipuvusto minulle?

 1. Olen ollut omasta ajatusmaailmastani hieman yllättynyt, mutta en nyt olekaan erityisen kiinnostunut noista kapselipuvustoista. Ehkä se ei tarjoa mitään erityistä uutta ja oivaltavaa sen jälkeen, kun oma vaatekaappi on ollut jo vuosia suurinpiirtein hallinnassa? Pidän toki omaa vaatekaappiani hieman kapselihenkisenä: säännöllisessä käytössä olevat vaatteet kaapissa helposti tyrkyllä, väärää kautta olevia ja joitakin muita harvemmin käytettäviä vaatteita säilytän parilla erillisellä hyllyllä.

  Koen myös ristiriitaisia tunteita yleistä esimerkiksi tietyissä Facebook-ryhmissä esiintyvää kapselikeskustelua kohtaan. Onko nämä kapselipuvustot joillekin ihmisille taas peruste ostaa lisää kaapintäytettä? Omassa vaatefilosofiassani niillä vaatteilla mennään joita jo kaapissa on ja uutta ostetaan vain äärimmäisessä hädässä. Olen miettinyt jonkinlaista järjestelmää, jolla kapseli-tyyppisesti saisi tehostettua sitä oman vaatevaraston käyttöä. Jos olisi sittenkin maltillisempi määrä vaatteita kerrallaan saatavilla ja siinä kapselin osana yrittäisi ”loppuunkäyttää” aina muutamaa vaatetta kerrallaan? Tämä ajatus ei varmaan menisi läpi KonMariin hurahtaneilta. 🙂

  • Tuossa lopussa on idea, jota mielelläni kehittelisin pidemmälle: miten tehostaa nykyisen vaatevaraston käyttöä! Minusta tuntuu, että tässä asiassa olisi varaa petrata enemmänkin. Pitäisi haastaa itseään keksimään uusia vaihtoehtoja ja yhdistelmiä. Toisaalta tämä on ehkä sen isomman vaatevaraston ”hankalauus” – jos kapseli koostuu niukasta valikoimasta, niitä vaihtoehtojakaan ei lopulta ole niin montaa.

 2. Minä olen liian rönsyilevä henkilö mihinkään noin rajoittuneeseen touhuun ja sitäpaitsi minulla on aina selkeästi muutenkin kausivaatteet esillä. Lisäksi ahdistaisi, että suuri osa laukuista ja kengistä jäisi käyttämättä, kun pitäisi jauhaa 3 kuukautta samoja. Ei kiitos!

  Sen sijaan olen intohimoinen ulkomaisten muoti-instagrammien seuraaja ja olenkin nyt alkanut kirjata itselleni muistiin pieneen vihkoon kiinnostavia asukokonaisuusyhdistelmiä aina niitä bongatessani. Siis kopioin idean jonkun fashionistan instakuvasta ja sovellan sitä oman karderobini puitteissa. Olen päättänyt kirjata ne ylös, vaikka vihaan listoja 😀 sillä muuten en muista niitä kaikkia loistavia asukokonaisuuksia tarvittaessa. Vihkoa sitten tarpeen vaatiessa selailemalla saan heti loistavia ideoita yhdistellä vaatteitani ja taas on päivän ja jopa koko viikon työvaatteet ideoitu tuosta noin vain.
  Keksin tämän loistavan aikaa säästävän idean kesälomallani, kun roikuin tylsistyneenä netissä sadepäivänä mökillä.

  • Tuo asujen etukäteissuunnittelu olisi varmasti fiksua, jos tavoitteena on monipuolistaa sitä, miten vaatevarastoaan hyödyntää. Minä vain olen ihan armottoman laiska asian suhteen, mutta olen lukenut saman vinkin ennenkin. Juuri se muistaminen on ongelma. Minulle ei tule yleensä mitään luovaa mieleen silloin kuin pitäisi, joten jos olisi muistilista sieltä voisi hakea innoitusta.

   • Menin jopa niin pitkälle, että väsäsin vihkosta bullet journal tyyppisen koristeluineen päivineen, mutta ilman päivämääriä ja viikkoaukeamia. Menen ainakin näin aluksi kuukausi kerrallaan ja kaikki rönsyilevät vaateideat vain saman kuukauden alle. Olen lähdössä parin päivän risteilylle ja hahmottelin jo eri asukokonaisuudet siihen valmiiksi. Helpottaa ehkä pakkaamistakin. Katsotaan nyt, riittääkö tätä innostusta edes jouluun saakka 😀

 3. Ihan ensimmäisiä ajatuksiani oli myös, niinkuin itsekin totesit, että sinullahan on jo ainakin jonkinasteinen kapselipuvusto. Kapselin vaatteiden määräähän ei ole missään rajattu (ikäänkuin tässä olisi tarpeen jotain eksakteja sääntöjä edes noudattaa), sinun vaatekaappisi voisi hyvin olla naapurin syyskapseli.

  Itselläni on ehkä samalla mittapuulla kapselipuvusto, ja vaihtelenkin kapselin sisältöä aina muistaessani. En ajattele että siitä on jotain haittaa (tietenkään) jos kaikki vaatteet ovat kerralla käytettävissä. Mutta kääntäen voisi ajatella että rajallisemmassa valikoimassa on se psykologinen etu, että valintoja on mukavampi ja helpompi tehdä rajatummassa joukossa (tai no kenelle on, kenelle ei) ja ripustaminen ja muut käytännön jutut sujuvat helpommin. Lisäksi kapselin vaihto on kuin ostoksille menisi, puoli vuotta piilossa olleet syysvaatteet tuntuvat lähes uutuuksilta kun ne eivät ole olleet valikoimassa hetkeen.

  Loppujen lopksi kaikkia arjen organisointimallejahan on viime kädessä tarkoitus helpottaa elämää, eikä tuottaa stressiä jonkun ulkoisen standardin noudattamisesta. Jos takatalvi iskee heinäkuussa, ei kapselipoliisi sakota vaikka villapaidat hakeekin kaapista käyttöönsä. Omituiset ja yhteensopimattomat vaatteensa voi hyvin yhdistää myös kapseliinsa, niitä käytetään sitten sellaisenaan.

  Itse en ainakaan koe osteluntarpeen lisääntyneen tämän myötä, vaikka tunnistan myös tuon hiukan ikävän lieveilmiön. Ehkä voisi ajatella, että jos todellisia tarpeita kuitenkin on, niin tässä on hyvä paikka niiden spottaamiseen kun poimii vaatekaapistaan seuraavaan kapseliin kuteita.

  • Kyllä, tunnistan kapselipuvuston edut. Arvelen vain, että kun vaihdan kausivaatteita vain kaksi kertaa vuodessa, ei voi siinä mielessä puhua kapselikaapista. Yksi tavoitteeni oikeastaan olisi, että useammat vaatteet olisivat pidemmän jakson vuodessa käytössä. Voisin esimerkiksi kerrostaa ohuita kesäpaitoja vähän syksymmälläkin jne. Tässä kahden päivän seurannan perusteella minulla on ollut käytössä neljä vaatetta: 1 farkut, 1 neuletakki ja 2 erilaista paitaa. Myös kahdet kengät. Ei vielä mitään huikeaa vaihtelua havaittavissa!

 4. Hei
  Olen elänyt aikuisen elämässäni monta vaihetta ja kapselipuvusto oli olevinaan yksi ahaa-elämys. Työskentelen juristina valtiolla, toki on hyvää pukeutumista edellyttäviä tilanteita, mutta työ vertaantuu ns. siistiin sisätyöhön. Olen kyllästynyt ruoskimaan itseäni vääristä valinnoista ja metsästämään ns. täydellistä puvustoa. Ajattelin tyytyä vaatteisiini, vähän niin kuin aikanaan koululaisena 70-luvulla, jolloin vaatekerrat olivat aika rajallisia. Tämä on varmaan ikäkausikysymys, nuorena ja vielä nelikymppisenäkin ajattelin toisin.

  • Minä yritän yhdistää täydellisyyden ja tyytymisen… en tiedä miten hyvin siinä voi onnistua. Jotenkin niin, että kaikissa vaatteissa on potentiaalia, ellei niissä ole mitään varsinaista vikaa. Jatkan harjoituksia 🙂

 5. Lisään vielä äskeiseen, että suomalaisen ”puvustoni” niukkuus oli v. 78 aikamoinen järkytys amerikkalaiselle isäntäperheelleni vaihto-oppilasvuonna. Perheen tyttären garderoobi pursusi vaatteita, ei mikään kapselipuvusto, vaan kymmeniä farkkuja, paitoja…Itse sorruin aikamoiseen osteluun tuona vuonna ja myin vaatteet palattuani Löytö-Sopessa Fredalla.

  • Voin kertoa, että suomalaisen puvuston niukkuus oli järkytys amerikkalaisille myös 2000-luvulla! Jumppaohjaaja patisti ostoksille, kun aina ilmestyin tunneille samoissa trikoissa 😀

 6. Minulla on suurimman osan ajasta noita kapselipuvustopostauksia katsellessa olo, että koko kapselin idea ja tarkoitus on ymmärretty aivan kieroon.

  Kapselipuvuston koko pointtihan on se yhdisteltävyys (mikä kuvauksesi perusteella sinulla toteutuukin jo), ettei tartteisi käyttää aikaa ja tuskailla, kun mikään ei sovi päälle. Tarkoitus on käyttää enemmän harkintaa vaatteiden suhteen ja ostaa kestäviä sekä ajattomia vaatekappaleita. Jokainen kapselipuvuston käyttäjä määrittelee itsellensä sopivan määrän vaatteita, joilla pärjää mukavasti.

  Nykyisen poisheittokulttuurin puolestapuhuvat ovat vääristäneet kapselin ytimen kieroutuneeksi ja rujoksi. Ei ole tarkoitus kituuttaa kolmella paidalla (ellei just se ole sitten se oma juttu. Jos näin, niin sitten toki, anna mennä vaan.). Ei ole tarkoitus ostaa jokaiselle kaudelle uutta kapselipuvustoa ja heittää edellistä roskiin.

  Kapselipuvusto elää käyttäjänsä myötä ja muuntuu hitaasti, kun käyttäjän mieltymykset iän myötä muuttuvat tai tarkentuvat. Uusia kappaleita hankitaan harkiten ja satsataan laatuun sekä kestävyyteen. Jos kapselissa on aukkoja, ne voi pyrkiä täyttämään, mutta sitä ei pidä tehdä hosuen, ettei tule hutiostoja.

  • Joo, luulen että kapselipuvusto tarjoaa eniten ahaa-elämyksiä, jos kaappi on todella sekalainen lähtöjään. Minulla ei ole, juuri tuosta farkkutyylistä johtuen. Toisaalta hameiden kanssa tilanne on hankalampi, minusta erilaisiin hameisiin ei automaattisesti sovi kaikki yläosat. Toisaalta haluaisin pitää hameita enemmänkin, mutta niiden koostaminen harkituksi asuksi on minusta paljon hankalampaa. Eli ajattelen niin, ettei puvustoni ole varsinaisesti kapseli, mutta toisaalta ei taatusti mitenkään erityisen runsaskaan. Pidän kyllä samoja vaatteita ja asuja vuodesta toiseen, enkä kärsi siitä. Mutta toisaalta tykkään siitä että JOS haluankin yhtäkkiä repäistä, vaatekaapista löytyy jotain vähän erikoisempaakin.

 7. Moi!

  Mun mielestä kapselin tarkoitus on koota yhteen sinulle ja elämääsi juuri nyt parhaiten sopivia vaatteita niin, että ne sopivat mahdollisimman hyvin yhteen keskenään helpottaakseen päivittäisiä vaatevalintojasi.

  Toimiva garderobi on siis parhaimmillaan kokoelma vaatteita, jotka voit pukea päällesi yhdistämällä minkä tahansa kauden yläosista saman kauden mihin tahansa alaosaan, vaikka sokkona – ja näin muodostuva asu on silti mieleisesi! Mun mielestä tätä voi tavoitella sillä, että tarjolla ei ole esim. väärän sesongin tuotteita, ei väärän kokoisia tai väärän värisiä tai väärän mallisia tai muita, jotka eivät yksinäänkään tunnu oikeilta.

  Omassa vaatesäilytyksessäni tämä on hoidettu ihan samoin kuin sinulla, tarjonnasta on kerrallaan pois vain pieni määrä selkeästi muiden sesonkien tuotteita. Lisäksi vaatteiden muu sopivuus tarkistetaan aina kauden vaihtuessa (mulla 4-6 kertaa vuodessa).

  Silti kapselin ulkopuolisia vaatteita on muutamia. Nämä ovat niitä repäisyjä varten! Tunnusomaista näille on myös huono yhdisteltävyys perusvaatteisiini eli saattavat sopia esim. vain yhteen alaosaan/yläosaan tai ovat esim. selkeästi niin juhlavia, että käyttöä on toooosi harvoin.

  Vaatteiden hankinnassa käytän korvaavuutta eli kun yksi tulee sisään niin ainakin yksi lähtee ulos!

  Mä jaksaisin tästä vaikka kuinka ja kauan, mutta lopetan tällä erää tähän.

  -Jutta-

  • Tuo olisi aika huikeaa, että ottaa mitkä tahansa vaatteet ja ne yhdistyvät tyylikkääksi kokonaisuudeksi. Mutta käytännössä koen, että tuohon pääseminen vaatisi hirveästi vaivaa, vaatekaappini on liian kirjava sellaiseen. Tämä värikysymys on muuten toinen mitä aina mietin. Tykkään väreistä ja haluan niitä käyttää, tällä hetkellä vaatevarasto koostuu mielestäni turhan vähäisistä väreistä! Mutta kaikki värit eivät sovi yhteen… Joten ilmeisesti minulle sopii parhaiten tällainen ”sinne päin” kapselikaappi, mutta ihailen kyllä suuresti teitä, joilla homma toimii sulavasti!

   • Taas pitää jakaa oma mielipiteeni…

    Väriopillisesti jos jotkut värit sopivat sinulle sinun omaan väritykseesi, ne sopivat aina myös keskenään rinnastettaviksi. Tosin silmillämme vie aikaa kehittyä pitämään väriyhdistelmistä joihin emme ole ennen tottuneet, mutta värisilmää voi siis kehittää.

    Tuota vaatekaapin kirjavuutta voi harmonisoida valitsemalla esim. kahden vaatekappaleen kokonaisuuteen aina toisen vaatteen yksivärisenä. Niinkuin jo teetkin, kun koet, että farkkujen kanssa käy melkein mikä vain yläosistasi.

    Seuraava haasteesi voisi olla vaikkapa oikeasti värillinen yksivärinen alaosa, joka sopii yhteen mahdollisimman moneen, mieluiten kaikkiin, normaalisti farkkujen kanssa käyttämiisi värikkäisiin yläosiin. Ja muutenkin kuin vain värinsä puolesta ;o).

    Kun tämä on avannut silmäsi värilliseen alaosaan valitse toinen eri värinen. Tätä voi jatkaa niin pitkälle kuin tuntee tarvetta lisäalaosille tai eri näköisille kokonaisuuksille.

    Ja jo yhdenkin värillisen yksivärisen vaatekappaleen kaveriksi voi niiden jo olemassa olevien käytettävien kuosillisten yläosien kaveriksi valitakin eri värisen alaosan kanssa yhteensopivan yksivärisen yläosan, kun seuraavan kerran on tarvetta lisätä kokoelmaan uusi yläosa jne.

    Ehkä vaikeinta näissä väriasioissa on rinnastaa keskenään kaksi, tai useampi, kuosillista eriväristä vaatetta. Mutta siinäkin voi onnistua!

    Todellisille värifaneille hyvä haaste on esim. ettei käyttövaatteissa ole yhtään mustaa, harmaata tai tummansinistä vaatetta, eikä silti näytä maalifirman värikartalta.

    Kapselipukeutuminen ei siis mitenkään poissulje värejä! Toki helpompaa ja nopeampaa sen koostaminen on tylsähköillä neutraaleilla värisävyillä. Toisaalta ei tämä muutenkaan ole mielestäni mikään ”kaikki heti mulle nyt” -malli.

    -Jutta-

    • Tässä oli kivoja ideoita. Olen käynyt värianalyysissä vuosia sitten, joten periaatteessa kaikki vaatteet sopivat värinsä puolesta minulle. En käytä oikeastaan ollenkaan printtejä, joten 95% vaatteistani on yksivärisiä tai korkeintaan raidallisia. Kuten sanottu, farkkujen kanssa sopii mikä vaan, sekä värin että mallin puolesta. Tummansininen on sellainen väri, mihin mielestäni voi yhdistää oikeastaan minkä muun värin tahansa ja suora kapea malli puolestaa käy sekä väljien että tyköistuvien toppien kanssa. Ongelmat yhdistelemisessä liittyvät ennemminkin hameisiin, joiden väriskaala on laajempi, ja jotka ovat keskenään erilaisia. Useimmat hameistani vaatii omaan silmääni nähden tyköistuvan yläosan, eikä A-linjaisten tai kellomaisten hameiden kanssa käy pidemmät tunikamaiset yläosat lainkaan. Ne ovat kuitenkin mieluisia farkkujen kanssa. Tätä tarkoitan, kun puhun vaihtelunhalusta. Tykkään pukeutua vähän erimallisiin vaatteisiin, ja nämä tyylit ovat sillä lailla eri näköisiä, että kaikkien osien yhteensovittaminen ei ole mahdollista.

     • Kuten jo kerroinkin, mulla nämä ”haasteelliset” ovat kapselin ulkopuolisia extroja.
      Ja jos suurin osa yläosista on tunikoita, jotka eivät mielestäsi sovi minkäänlaisen hameen kanssa, niin voisiko olla ettei kapselisi tarvitse ollenkaan hameita? Eli hame onkin extra, jonka on ok sopia vain yhteen tai muutamaan yläosaan.
      Tai jos haluat kapseliisi hameita, niin siirrä tunikat tai muut hameisiin sopimattomat yläosat ulkopuolisiksi extroiksi.

      Näiden kohdallahan valintoja joutuu tekemään vain hankittaessa lisää vaatteita…

      Yleensä toivon kaikken kaappien sisällöille mahdollisimman suurta käyttöastetta!

      -Jutta-

    • Musta, harmaa ja tummansininen ovat kaikki karderoobin todellisia kulmakiviä. Kokonaisuudesta tulee täysin ryhditön ilman niitä, olkoon kyseessä kapseli tai mikä tahansa komero. Minulle on täysin mahdoton ajatus alkaa koostaa mitään asukokonaisuutta ilman noita värejä.

     • Juu, usein toimiva vaatekaappi perustuu juuri näihin (omanikin). Mutta pointtini oli, että kapsulin voi hyvin koota näitä ilmankin, varsikin jos pitää tosi paljon väreistä ja kokee edellä mainitut tylsiksi.

      -Jutta-

      PS Ei mun omassa kaapissa ole kuosejakaan, mutta se on oma valintani ;o), kun en niissä viihdy

 8. Itse omistan tummat ja vaaleat housut sekä smanväriset caprit. Puolihameina on pari kellohametta ja tumma ja vaalea puolihame. Aina löytyy sopiva yläosa, vaikka olisi väriä tai kuosia. Kapseliajattelussa on mielestäni haasteena Suomen säät. Tänä aamuna oli selvästi syyssää ja pitäisi kait alkaa pukeutumaan syysvaatteisiin. Kuitenkin ensi viikoksi luvattiin lämpimämpää, joten tänään mennään kerrospukeutumisella. Samoin keväisin tarvitsee aina silloin tällöin talvista pukeutumista jopa toukokuussa. Värien moninaisuuteen toteaisin, että useimmiten vaatekaupassa silmänsä iskee lempiväreihin eli värit sopivat kerrospukeutumisessakin toisiinsa.

  • Hyvin tiukasti tiettyyn kappalemäärään sidottu kapseli on kyllä meidän vuodenajoissa hiukan haasteellisempi toteutettava… Oma kapseli ei ole sidottu tiettyyn kappalemäärään, mutta huomioi kuitenkin sen, että kaikkia vaatteita pitäisi ehtiä käyttämään ;o).
   Mutta hellevaatteita (selvästi kesä) eikä paksua neuletta tai paksua untuvatakkia (selvästi talvi) ei juuri nyt tarvita. Siis mulla kapselissa sellaiset joilla nyt hyvin pärjää, on sitten lämmin tai jo viileämpi ilma.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)