Heinäkuun ostolakkoraportti

Ennakoin ennen lomaa, että nyt varmaan tulee vaateostoksia tehtyä, kun tiedossa oli matkustelua. Ostoksia tulikin, samoin sain lahjaksi sekä uusia että käytettyjä vaatteita.

Ostetut vaatteet

 • Fleece-takki 52,43€
 • Bikinit (yläosa ja alaosa) 54,52€
 • Lentosukat 17,90€
 • 3 x nilkkasukat, 8,9€ kpl = 26,70€

Saadut vaatteet

 • Villapaita (uusi)
 • T-paita (käytetty)
 • Tunika (käytetty)

Vaatekaappiin tuli yhteensä 9 uutta vaatetta, niistä uutena ostetut maksoivat 151,55 euroa.  Näköjään kaikesta huolimatta edelleenkään en muista kunnolla jälkeenpäin, mitä vaatteita kuukauden aikana kaappiin on tullut. Jos en olisi tarkistanut excelistäni, olisin tyynesti unohtanut sukat, t-paidan ja tunikan. Siitäkin huolimatta, että olen pitänyt sekä paitaa että tunikaa runsaasti, ja sukkia tarvitsen heti, kun ilmat hieman viilenevät.

Sitten vähän tarkempaa analyysiä. Fleece-takki oli todella hyvä ostos. Minulla ei ollut sellaista ennestään, olen kyllä kaivannut fleeceä kuoritakin alle monesti. Olimme islannissa viikon, ja pidin takkia joka päivä. Tästä ei vielä ihan 30 käyttökertaa syntynyt, mutta ennen joulua ollaan taatusti jo 30 paremmalla puolella. Etukäteen kriteerit olivat aika kovat, sillä halusin laadukkaan takin, jossa on vetoketju alas asti, tyköistuva malli ja kirkas väri. Fleecejä kyllä myydään kaikissa urheilukaupoissa, mutta näillä em. parametreillä välttämättä ei. Onnistuin kuitenkin löytämään Partioaitan alesta juuri oikeanlaisen (yksi kappale kaupassa, sattui olemaan kokoani) ja tein hyvät kaupat.

Bikinit ostin päättäväisesti etelänlomaa varten. Havaitsin nimittäin pari päivää ennen lähtöä, että vanhat bikinit olivat hieman… hmmm, sanoisin että kutistuneet. En halunnut lähteä pelkällä uimapuvulla liikkeelle. Viikon aikana pidin bikineitä käytännössä joka päivä, joten matkan jälkeen käyttökerralle jäi hintaa noin 10€. Se on vielä aika kallista, mutta toisen samanlaisen matkan jälkeen ollaan jo ihan siedettävässä lukemassa. Tämä ostos ei ollut sanan varsinaisessa merkityksessä välttämätön. Minimalisti olisi taatusti lähtenyt sillä yhdellä toimivalla uimapuvulla, optimalisti halusi bikinit myös.

Sitten on vielä nuo sukat. Kuvittelin tammikuussa, että minulla ei VOI tulla vuoden aikana tilannetta, jossa sukkien ostaminen olisi tarpeen, mutta erehdyin. Ennen tuota täydennystä kaikki sukkani olivat niin kuluneita, että kantapäästä paistoi päivä läpi. Viime vuonna ostamani sukat eivät myöskään olleet luottomerkkini Voguen, eivätkä ne ole pysyneet kunnolla muodossaan vaan ovat lörpähtäneet pesuissa epämääräisiksi. Täydensin siis heinäkuussa varastoja Voguen sukilla. Ostin kolmet erilaiset, yhdet puuvillaiset joukossa, jotta voin tarkastella millaisesta koostumuksesta pidän eniten ja miten sukat käyttäytyvät pesussa. Lentosukat ostin korvaamaan edelliset, jotka oli hankittu 10 vuotta sitten. Katsoin, että kymmenen vuotta on  yksille lentosukille riittävän pitkä käyttöaika. 30 käyttökertaa on tullut aikaa sitten täyteen.

Villapaita oli Islannista, olin toivonut paksua islantilaisneuletta ja sellaisen sain. T-paita ja tunika puolestaan olivat äidiltäni, joka oli perannut omaa kaappiaan. T-paitaa olen pitänyt jo kymmenisen kertaa, tunikaa vähän vähemmän. Etsiskelin tunikaa jo keväällä, mutta jätin ostamatta, koska täysin mieluista ei löytynyt, ja koska sen tarve ei tuntunut riittävän suurelta ostolakon rikkomista varten. Nyt kun ilmaiseksi tarjottiin, niin tietenkin otin tyytyväisenä vastaan.

Summaisin heinäkuun siten, että ostoksista fleece-takki ja sukat olivat sellaisia, että niiden ostaminen oli perusteltua ja järkevää, sukkien osalta pian välttämätöntäkin. Näiden vaatteiden käyttömääräksi tulee muutamassa kuukaudessa se 30, sitä paitsi molemmat käytetään niin loppuun kuin suinkin. Bikinien ostaminen oli tietoisesti tehty päätös, mutta niiden kohdalla poikkesin selvästi omista säännöistäni. Saadut vaatteet taas ovat täysin sääntöjen puitteissa, joten niistä murehdi.

Näin täällä, miten siellä? Onko kesä mennyt shoppaillessa, entä houkuttelivatko alennusmyynnit?

29 vastausta artikkeliin ”Heinäkuun ostolakkoraportti

 1. Heinäkuun vaateostokset 4 kpl + muut vaatelisäykset 0 kpl = 4 kpl
  Vuoden alusta 14 + 5 = 19 kpl

  Ostin alesta kahdet kävelykengät samalla kertaa. Siistit ja tukevat hyvät-kävellä-kengät puuttuivat, sillä käytössä ollut pari on osoittautunut epämukavaksi pitempään kävellessä. Kevyet kävelykengät puolestaan olivat heräteostos. Niistä on muutaman käyttökerran jälkeen kaksijakoinen fiilis, sillä tykkään ulkonäöstä, mutta toinen kenkä hiertää ikävästi. Toivottavasti se muotoutuu pian jalkaan. Kengistä ei voi ostaessaan ikinä tietää, vaikka ne sovittaessa vaikuttavat hyviltä.

  Lisäksi ostin jumppahousut, kun vihdoin ja viimein onnistuin löytämään suoralahkeiset. Hankin myös hyvin ohuen neuletakin vajaamittaisilla hihoilla töissä uusissa olosuhteissa pidettäväksi. Yksi vastaava oli ennestään, ja toiselle oli tilaus, ettei tarvitse lisätä pyykinpesukertoja ja pestä vajaita koneellisia.

  • Järkeviä ostoksia, ja maltillista menoa muutenkin. Olen noista kengistä samaa mieltä. Vaikka kaupassa tuntuisi ihan hyvältä, vasta muutaman kilometrin kävely paljastaa asian todellisen laidan. Tosiaalta kengät ja varmaan jalat muotoutuvat myös. Minulla oli keväällä uudet tennarit jotka hiersivät varsin pahasti, mutta parin viikon rakkolaastarikäsittelyn jälkeen kengät muuttuivat oikein mukaviksi.

 2. Heinäkuussa ei tullut mitään vaatteita, kuten arvelinkin kesälomani takia. Nyt 7:ssä kuukaudessa tullut kolmena kuukautena vaateostoksia ja neljänä ei. Koko vuonna yhteensä 15 kpl uusia vaatteita, joista yhdet ovat kengät ja kolmet alushousuja. Viime vuoden vastaavana aikana tuli vaateostoksia 20 kpl, joista kolmet olivat kenkiä, eli aika samalla kaavalla näköjään tähän asti.

  • Ilmeisesti sinulla (toisin kuin minulla) on selkeä käsitys siitä paljonko ostelet vaatteita, eikä tarkkailu ole ratkaisevasti muuttanut käytöstä. Kun vertaan omia ostoksia viime vuoteen, ero on kyllä merkittävä. Viime vuonna en merkinnyt kuukausitasolla, vaan oli pelkkä kokonaiskirjanpito, joten en pysty vertaamaan kukausia toisiinsa. Mutta näen jo nyt että vaatteiden määrä tulee tänä vuonna kaikesta huolimatta olemaan selvästi alhaisempi.

 3. Heinäkuun vaateostokset
  Bikinit 12.50 H&m alesta, entiset oli loppu ja yläosaan lukko hajosi samana päivänä kun olin ostanut uudet eli tulivat tarpeeseen…
  Juhlamekko n. 35 e, oli pakko ostaa tämä koska elokuussa tiedossa kahdet häät ja mitään sopivaa ei kaapista löytynyt. Yksi muutaman vuoden vanha mekko ei vaan kertakaikkiaan mennyt päälle ja muutamassa viikossa en niin paljon laihdu että olisi ollut mitenkään realistista laittaa se… Onneksi oli hyvät alennukset Haloselle ja kaksi tytärtä ostoassistentteina mukana. 😊
  Totesin taas että hyvä että oli useammat silmät mukana, en olis yksin löytänyt tuota mekkoa ja helpottaa sovittamista kun on joku hakemassa sopivia kokoja ja vetämässä takana olevia vetoketjuja kiinni…
  Villatakki 15 e, juhlamekon kanssa käytettäväksi, koska epäilen että häissä en pärjää pelkällä lyhythihaisella mekolla. Luulen että tuo villatakki tulee muutenkin käyttöön housujen kanssa, vaikutti oikein käyttökelpoiset.

  • Juhlamekko 35€ on todellinen löytö! Ostoassistentit kuulostavat asiantuntevilta. Jos luottaa seuralaisen makuun, niin silloin homma toimii. Tämä tarkoittaa sitä, että paras shoppailuseuralainen on minun tapauksessa oma puoliso 🙂 Sen sijaan äidin tai kaverin kanssa en lähtisi. Äidin maku olisi luultavasti liian erilainen, ja kavereiden lausuntoihin en taas luottaisi. Assistentin pitää nimittäin osata sanoa, jos joku EI toimi, eikä vain hymistellä että ihan kiva. Toisaalta jos on assistentti, joka osaa tuorein silmin katsella, niin tulee kokeiltua vaatteita, joita ei ehkä itse edes vilkaisisi. Joten kaikessa on puolensa.

   • Juu…. tyttäret (21 ei tällä kertaa mukana),17 ja 14 v on ihan loistavia ostoassistentteja. Taatusti rehellisiä ja makuunkin voi luottaa. Tosin välillä tulee tyrmäyksiä… et voi ostaa tollasta… liian nuorekas tms. Tällä kerralla nuorin tytär löysi tuon ostamani mekon sillä aikaa kun olin vielä sovittamassa muita…

    Mieskin on ihan pätevä tarvittaessa, monesti parempi maku kuin mulla ja osaa kyllä olla rehellinenkin.

 4. Heinäkuussa tuli tarpeita, ja yksi extempore-ostos. Ukkovarpaan kynteni koki karmean tapaturman, jonka vuoksi jouduin ostamaan sandaalit ja lisäksi urheilusukkia kahdet, jotta minulla olisi joku nopeastikin kuivuva setti Helsingin reissua varten. Sandaalit maksoi alesta kympin ja olikin nappiostos, tosi hyvät kävellä. Että onni onnettomuudesta!

  Rippijuhliin ostin sitten mekon sillä silmällä, että pidän sitä seuraavatkin viisi rippijuhlaa meidän perheessä. Mekon alle tyllihame, jalkaan stay upit ja Kontista löysin sopivat korkkarit, koska varpaankynsi. Maksoin kengistä 12e ja Google kertoi niiden olevan tanssikengät ovh noin 100e, eli kiitos varpaan näistäkin kengistä. Tosi hyvät!

  Hesan reissulla tein Myllypuron Pelastusarmeijan (?) kirpparilta heräteostoksen; urheilushortsit ja t-paidan. Muutamalla eurolla sopivat merkkivaatteet, ja todelliseen tarpeeseen, huomasin myöhemmin. Äitini antoi tunikan ja neuleboleron. Bolero sopi täydellisesti juhlamekon kanssa.

  Vuoden ekat viisi kuukautta meni nollalinjalla, kesällä on ollut hankintoja, mutta eipä noista osaa olla edes pahoillaan 😉

  • Uuuh, kuulostaa karmealta tapaturmalta. Noissa tilanteissa on välillä vaan pakko ostaa sopivia kamppeita. Toisaalta tämäkin jaettuna koko vuodelle on todella vähän, joten ostolakko hyvällä tolalla!

 5. Heinäkuussa tuli ostoksia: bikinit, 2 toppia, kolmet pikkusukat ja farkut. Rahaa meni noin 150 euroa. Nyt ei pitäisi vähään aikaan olla tarpeita, paitsi syksyllä pitkähihainen, sillä töihin sopivia alkaa olla niukasti. Lisäksi haluaisin puisen helmikaulakorun mutta koska tämä on silkkaa halua niin olen ajatellut että se täytyy löytyä kirpparilta jotta olisi ”oikeus” ostaa.

  • Mukava kuulla että joku muukin on ostanut bikinit ja sukkia. Meillä on mennyt lähes sama määrä rahaakin! Mulla on ollut vähän samaa noiden tiettyjen vaatteiden kanssa, että jos kirpparilta löytyy niin on ok ostaa. Mutta koska en ikinä käy missään kirpparilla, ainoa mahdollisuus on että se tulee jossain facebook-ryhmässä vastaan. Joten todennäköisyys on pieni… Luulisin, että koruja niiltä kyllä löytyy aika helposti.

 6. Tein kaksi ostosta, pieni musta nahkainen olkalaukku, jota olen jo käyttänyt ja uskon käyttäväni useasti. Tein myös vuoden parhaan ostoksen, ostin torilta myyjän itsensä kutomat villasukat! Arvioin jo nyt sukista tulevan loppuvuoden ahkerimmin käytetyin asusteeni 🙂
  En käynyt heinäkuussa alennusmyynneissä. Syynä ei ole luonteen lujuus vaan laiskuus lähteä kesämökiltä taajamiin.
  Yhteensä ostoja koko vuonna on nyt 17, joista arviolta kaksi vikaostosta. Kehittämistä siis on. Hyvää on ostamieni kesäkamppeiden laatu, ovat käyneet pesukoneessa ja pysyneet kuosissaan.
  Pyrin jatkamaan samaa rauhallista tahtia – pilke silmäkulmassa.

  • Tässä tapauksessa laiskuus on hyve! Kun näin mainoksen, että stokkalla loppurysäys 80% oli kyllä vaikea jäädä kotiin, vaikkei mitään tarpeita nyt olekaan. 80% on vain sellainen luku, että vanha alennusmyyntihaukka valpastui heti. Mutta minä taas en päässyt mitenkään liikkeelle, kun oli muita sovittuja juttuja, joten ale jäi käymättä. Ihan hyvä niin.

   • Ziizuz 😎 -80%, onneksi olen mökillä 😁 muuten olisin jo minäkin fillaroimassa keskustaan. Toisaalta, ei Stockalla mitään mielenkiintoista alekamaa ollut toissa maanantainakaan, kun olin äkkiseltään siellä piipahtamassa, ellei sitten ole lisätty uusia eriä. Olen tulossa huomenna takaisin himaan, joten pakkohan siellä on vielä käväistä. Nythän mahdoliset ostokset menisivät jo elokuun kirjauksiin.

 7. Ostin kengät, joita olin jo oikeastaan viime syksystä asti suunnitellut (ostin siis viime kesänä alesta sellaiset ”tennariballerinat”, jotka totesin jalassa niin hyviksi, että halusin toiset samanlaiset. Ensimmäiset onkin viime ja tän kesän, kevään ja syksyn päivittäisessä käytössä melkein puhki kuluneet). Alesta löysin onneksi juuri yhdet vielä omaa kokoani. Hintaa jäi 35€. Kahdet äitiystukisukkahousut ostin, olisikohan maksaneet yhteensä vajaa 20€. Siskolta sain äitiysmekon ja t-paidan. Loppuvuosi tuleekin toivottavasti olemaan vaateostosten kannalta hyvin maltillinen, koska en haluaa enää yhtä viimeistä raskautta varten ostaa vaatteita, vaan aion mennä niillä mitä jemmasta löytyy ja mitä vaatekaapista mahtuu päälle.

  • Noissa äitiysvaatteissa on kyllä se puoli, että ne helpottaa siinä loppuvaiheessa elämää minusta aivan valtavasti, samoin kuin imetyspaidat vauvan kanssa. Toisaalta niissä on myös kelvollinen jälleenmyynthinta, ja niistä pääsee aika helposti eroon myöhemmin, toisin kuin monista muista vaatteista. En yllytä ostamaan uutta, mutta minusta tilanteesi on sellainen, jossa lakosta voi lipsua erittäin hyvin perustein!

   • Mulla on siis kolmen edellisen raskauden jäljiltä sen verran ihan ok kuntoisia äitiysvaatteita jemmassa, että uskon niiden riittävän yhdessä päälle mahtuvien normaalivaatteiden (esim. avointen villatakkien) kanssa. Ei mua rassaa muutamaa kuukautta mennä mini-vaatekaapilla 🙂

    • Aaa, mä luulin että olet heittänyt entiset pois, ja aiot sitkutella jollain pienen pienellä varastolla!

 8. Olen ostanut töihin vaatteita kirppiksiltä, pojalle kouluun ja mieskin sai muutaman uuden paidan. Kenkiä taas napattu myös mukaan kirppareilta.

 9. Kesällä olen ostanut! Tarkalleen ottaen heinäkuu oli koko vuoden ensimmäinen kuukausi, jolloin en ostanut itselleni vaatteita tms. Kesäkuun, jolloin vähän reissailin, ostoksia en ole edes vielä täällä tunnustanut ja niitä oli 8 kpl. Positiivista tässä ehkä on se, että ostosten lukumäärä viime vuoden heinäkuun loppuun mennessä oli 11 kpl enemmän kuin tänä vuonna – hitaasti hyvä tulee (toivottavasti). Ostoksiin, siis niihin omiin, olen kuluttanut vajaan 100 e vähemmän kuin viime vuonna tähän aikaan.

  Totuus heinäkuun nollalinjan takaa on se, että olen varustellut poikasta lennähtämään pesästä eli kaiken shoppailutarmoni (ja rahani) olen käyttänyt hänen tarpeisiinsa. Kirppiksiltä en enää nykyisin osta oikeastaan mitään, sillä onhan tätä käytettyä kamaa täällä kotonakin 😉

  • Mä yritän niin, että myös tälle jälkimmäiselle vuosipuoliskolle tulisi pari kuukautta ilman mitään vaateostoja. Tammi-kesäkuussa niitä oli kaksi. Tai ainakin sellaisia kuukausia, ettei ostoja olisi kuin yksi tai kaksi.

 10. En ole moneen vuoteen ostanut kuin sukkia ja alusvaatteita. Tänä vuonna olen eiliseen mennessä ostanut alusvaatteita, yöpaidan, 2 mekkoa (tai oikeastaan 3, kun ostin kaksi samanlaista mustaa mekkoa, täydellinen vaate) ja tunkan+ hameen, sekä 2 t-paitaa + urheiluhousut joka sopivat matkalaukkuun (ts kevyet, ei-juoksutrikoot), koska entiset ovat kalkkiviivoilla. Käytän ne loppuun ensin. Mustaa mekkoa (2x) lukuunottamatta ovat alesta. Olen kutonut villasukkia. Villalangat on kahteen ohueen villapuseroon, joihin on jo alaosa(t), ja toinen puseroista kohta valmis. Omistamaani jakkupukukankaaseen mätsäävä huivi on työnalla (nopea tehdä, matkaneule).Tälle vuodelle olisi lisäksi hyvä ommella varastosta 2 jakkupukukangasta ja yksi mekkokangas. (Tyhjään käsityövarastot tänä vuonna.) Näiden lisäksi minulla on mielessä 2 mekkomallia, jotka haluaisin, mutta kaupasta ei saa…Pidän mekoista, ne on niin helppoja kokonaisuuksia.

  • Minäkin olen mekkoihmisiä. Perusvaatteeni on farkut, mutta heti kun pitää näyttää vähän siistimmältä, laitan mekon. Napakka mutta joustava mekko on yksi kätevimmistä vaatteista, minkä tiedän. Se on yhtä aikaa mukava ja kuitenkin sopiva todella moneen eri tilaisuuteen.

 11. Täähän lähtee nyt ihan käsistä, heinäkuullekin kirjautui ostos: vaellushousut XD. No ei vaan, tää oli taas yksi ostos, jota oon jo aika pitkään venyttänyt ja sinnitellyt entisillä. Nyt totesin, etten ala vanhoja osin tarkoitukseen toimimattomia housuja enää paikkaamaan ja elvyttelemään, vaan hankit uudet toimivammat. En myöskään viitsinyt tuhlata aikaa, rahaa ja hermoja alkamalla keksimään pyörää uudestaan tekemällä itse, kun joku muu on jo kokeillut ja suunnitellut hyvät ja kätevät housut. Kannatti, hankinta on ollut joka euron väärti ja käyttökertojakin on kohta jo kymmenen.

  Pelkäsin jo, että joudun myös kenkäostoksille, kun paljasjalkatossuihin jyrsiytyi jostain hankauksesta omituinen reikä, vaikka kengät muuten ovat vielä ihan hyvässä kunnossa. Sain kuitenkin reiän kursittua varsin siististi kiinni, joten onnistuin hiukan viivyttämään väistämätöntä. Ehkä näillä sittenkin selvitään vielä tämä syksy.

  Kutkuttaisi päivittää takkiasiatkin (entinen vuodelta 2009, ja tuli tässä todettua, ettei isompaa sadetta enää pidä), mutta kattoo nyt…

  • Minulla on sadetakki, ostin sen vielä vähän normaalia isommassa koossa, joten se menee tavallisen takin päälle. SAlainen aseeni rankkasateita vastaan. Vaikka hiostaahan se lopulta… Minusta kunnon kamppeet saa kyllä hankkia. JOs jostain menee vesi läpi tai vaate ei muuten toimi kuten pitää, niin uuden hankkiminen on täysin perusteltua, jos vain budjetti antaa myöten.

 12. Viimeksi olen raportoinut huhtikuussa, mutta kaikki on kirjattuna vihkoon. Toukokuussa ostin rintsikat 28,95 ja 7 pikkuhousut 38,50. Sain heittää yhdet huonoimmat rintsikat roskiin. Kudoin sormikkaat (lanka 3,00) ja kesäsukat (8,21) kun testasin uusia lankoja.

  Kesäkuussa ostin kangastossut 5,99 kun Tokmannilla oli hyvä tarjous ja oli muutenkin asiaa sinne suuntaan. Edellisiä on kaytetty jo pari kesää ja on sitten uudet valmiina kun vanhat hajoaa. Kudoin jääkiekkojoukkueen fanipipon (lanka 3,80).

  Heinäkuussa ostin T-paidan 2,00. Sen väristä ei ollut ennestään, ja samoja vanhoja olen pitänyt monta vuotta. Tämä oli siinä mielessä tarpeeton että T-paitoja kuitenkin on kaapissa aika monta. Mutta niitä parempia ei ole montaa, ja sitten tulee tunne että muut ihmiset ajattelee että tolla on aina toi sama paita päällä, ja siksi pitää välillä saada uusi.

  • Jos kahdella eurolla ostaa paidan, joka tulee todellakin pidetyksi, niin en voi pitää sitä kovin vakavana hairahduksena. Eri juttu, jos ostaa paidan jota ei koskaan pidä, maksoi se mitä tahansa. Maltillinen vuosi on sinulla ollut!

 13. Sain vihdoin väsättyä heinäkuun excelin kuosiinsa ja tässä siis viime kuun tunnustukset; vaatteisiin meni 97,44€. Tein järjettömän hyviä alelöytöjä ja summa sisältää mm seuraavaa; pitsi T-paita 5,00€, musta pitsimekko 11,98€, 3 toppia, college ja bikinit.
  Lisäksi löysin emmauksesta Levis 712 slim farkut secondhandinä 12,00€ ja tumman suklaanruskean nahkapussukan napsautettavalla lukolla. Lienee tarkoitettu pieneksi iltalaukuksi, mutta aion käyttää meikkipussina käsilaukussa. Kunto kuin uusi, vaikka lienee 60-70-luvulta. Kosmetiikkaan meni n. 60€.
  Tänä vuonna minulla on mennyt vaatteisiin ja kosmetiikkaan 2222,71€, joten budjetissa ollaan. Minullahan on tämän vuoden tavoitteena, ettei 3000€ ylity.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)