Elokuun toinen tarkistuslista: kosmetiikka

Tämä postaus on jatkoa sarjassa, jossa valmistaudun loman jälkeen siihen että arki taas alkaa. Aiemmat kirjoitukset: Elokuun alkuspurtti sekä 1. tarkistus: vaatteet.

Eilisen vaatetarkistuksen tulos: Vein tänään kesähameen pesulaan ja noudin postista lastenvaatepaketin. Totesin, että ompelijalle ei tarvinnutkaan mennä, sillä tarkemmin tutkittuani totesin ongelman poistuneen itsestään. Pakkasin suutarille menevät kengät kassiin ja nostin ne eteisen kenkätelineeseen ylimmälle hyllylle, niin että muistan ottaa ne ensi viikolla mukaan. Pyykkitilanne on hallinnassa, ja päätin heitellä kulahtaneimmat sukat roskiin niin, että pidän ne vielä kertaalleen likaisiksi. Puutteet ovat samat mitkä ennenkin: valtuutan itseni ostamaan kunnolliset syyskengät sekä kunnollisen syystakin, sitten kun sopivat tulevat vastaan.

Sitten asiaan! Tämän päivän tsekkauslistalla lukee kosmetiikka. Syy tälle kategorialle on se, että tilanne kylppärin kaapissa ei ole kovin optimaalinen tällä hetkellä. Minulta puuttuu tuotteita joita haluaisin käyttää, mutta siitä huolimatta hyllyiltä löytyy lukuisa määrä puteleita, joihin olen lopen kyllästynyt ja joista haluaisin eroon. Kosmetiikan tarkistuslista näyttää tältä:

 • Käy läpi käyttämäsi tuotteet, ja tee ostoslista ja täydennä puutteet
 • Kerää loppumassa olevat tuotteet näkyvään paikkaan, ja käytä ne systemaattisesti pois ennen kuin uusi otetaan käyttöön. Näin hyllyt pysyvät väljinä, kun samankaltaisesta tuotteesta ei ole montaa pakkausta yhtä aikaa auki.
 • Jos bongaat pilaantuneita tuotteita, heitä pois
 • Tsekkaa myös arkikosmetiikka: hammastahnat, sampoot, käsisaippuat, deodorantit jne. Jos tila antaa periksi, näitä voi hankkia hieman varastoonkin, ettei heti tarvitse lähteä kauppaan jos jokin loppuu.
 • Jos tarvetta, varaa aika kampaajalle, kosmetologille tms.

Ostoslistalleni tulee ainakin kasvovesi, puhdistusaine, seerumi, sampoo ja hoitoaine. Pitää myös ostaa pumpulipuikkoja ja vanua ja tarkistaa onko kaikissa vessoissa saippuaa ja varapullo myös. Pitkästä puutelistasta huolimatta löysin näin monta jämätuotetta, jotka lähinnä ärsyttävät olemassaolollaan:

Eilen käytin jo yhden näytepakkauksen, mutta nämä olisivat vielä jäljellä. Tuossa EkoPharman kasvovesipullossa on oikeasti Herbinaa sisällä. Ostin sen joskus halpuutusmielessä, ei ollut järin onnistunut ostos. Läträän sen nyt sitten pois pikimmiten ja ostan tuota EkoPharmaa tilalle. (EkoPharma on suomalainen luonnonkosmetiikkamerkki, jonka tuotteet ovat kohtuullisen hintaisia ja kotimaisia. Lempimerkkini!) Hiuslakka on toinen kahdesta samanlaisesta, tämä on melkein loppu. Kuivasampoo oli kokeilu, mutta pidän Batisten toisesta tuotteesta enemmän. Pullossa on ehkä puolet jäljellä. Sitten on avattuja näytepakkauksia, joista on korkea aika hankkiutua eroon. Kiehl’sin kosteusvoiteessa on SPF30, mutta en pidä tuotteesta muuten, joten käytän sen vartalovoiteena loppuun. Harmittelen nyt, etten älynnyt käyttää sitä normaalina aurinkosuojana kesän aikana. No, vielä ei ole liian myöhäistä.

Sitten, kuten kuvasta saattaa havaita, meillä on ehkä joskus ollut vauvoja. Noita vauvatuotteiden jämiä on edelleen kaapeissa. Minulla ei anna luonto periksi heittää periaatteessa käyttökelposta tavaraa roskikseen, joten päätin että menköön vaikka jalkavoiteena nuo loput. Etenkin kun jalkojen rasvaamiselle olisi tarvetta. Hyllyssä olisi ihan oikea Schollin jalkavoidekin, mutta kiellän itseäni käyttämästä sitä, ennen kuin näistä rasvoista on päästy eroon.

En tiedä teistä, mutta lomalla minusta tulee yleensä vielä normaaliakin laiskempi kaikkien kauneushoitojen suhteen. Jos olisin viettänyt lomani jossain suurkaupungin vilinässä, rutiineista tulisi ehkä pidettyä paremmin kiinni tässäkin suhteessa. Mutta kun lähinnä oleilee  mökillä tai hengailee perhekohteissa, niin jotenkin ulkonäköön panostaminen ei ole päällimmäisenä mielessä. Tästä seuraa tietynlaista ”metsittymistä”… josta päästäkseni varasin ajan kampaajalle. Näissä kaikissa kauneushoidossa tuntuu kynnys olevan siinä, että saa aikaiseksi varata ajan. Sitten kun se on tehty, tulee mentyä ja jälkeenpäin on erittäin tyytyväinen.

Tässä siis kosmetiikka & kauneus -osasto. Huomenna jatkuu terveysteemalla! Löytyykö teidän kaapeista kesän jäljiltä epämääräisiä jämäpulloja tai puuttuuko hyllystä olennaisia tuotteita?

6 vastausta artikkeliin ”Elokuun toinen tarkistuslista: kosmetiikka

 1. Minä sain aikaiseksi varattua kampaajan viime lauantaina ja kävin siellä tänä aamuna. Tarkistin oikein asiakseni kalenterista, että olin käynyt edellisen kerran kampaajalla 17.8.2016 😀 Siis vuosi sitten. En värjää hiuksiani, vaan olen kasvattanut oman värini takaisin noin viisi vuotta sitten, joten helpolla ja halvalla pääsen hiusteni suhteen.
  Olen lisäksi niin laiska hiustenlaittaja, että en voi kuvitellakaan mitään ylläpitoleikkauksia vaativia lyhyitä malleja. Sitäpaitsi pitkähköstä tukasta saa tarpeen vaatiessa hyviä juhlakampauksia.

  • Mulla oli piiiitkään samanlainen tukka, mutta vuosi sitten repäisin ja muutin kampaustyyliä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin. Tykkään tästä uudesta mallista ihan hulluna, mutta se vaatii kampaamokäyntiä noin 4 krt vuodessa. Mutta kampaajalla käyminen on tosi mukava hetki, jos vaan muistaa varata sen ajoissa. Se tuntuu sellaiselta arjen luksukselta, etenkin kun olen vihdoin löytänyt kampaamon josta tykkään.

 2. Mulla ei oikeastaan ole mitään jämäpulloja kosmetiikkaa säilössä, koska käytän vain muutamaa merkkiä ja laatua. Meikit vois käydä läpi ja nakata vanhat pois.

  Viime lauantaina kävin Lumene tehtaanmyymälässä ostamassa huulipunan ja poskipunan (itseasiassa 3 kpl erilaisia poskipunaa …), koska tiedossa kahdet häät ja vanhat punat oli loppu tai väärän värisiä. Näillä pärjään varmaan vuoden. Ostin samalla tyttärille heidän tarvitsemia meikkejä. Saan tuolta myymälästä hyvän alennuksen niin sieltä kannattaa ostaa.

  Kosmetiikan kanssa mulla on tapana n. kerran kk tsekata tarvittavat kosmetiikat ja ostaa ne kerralla. Samalla kysyn muilta perheen jäseniltä, mitä tarvitsevat. Tyttäret kyllä ostelee kosmetiikkaa itsekin, mutta niihin en puutu muuten kuin sanomalla siitä että montaa keskeneräustä pulloa ei kaapissa saa olla….

  Naama ja vartalorasvoja ostan usein markettien alennuksesta siinä vaiheessa kun edellinen pullo on aloitettu. Kyttäilen siis näissä usein tarjouksia…

  Käsisaippuat jne. arkikosmetiikat ostan samoin usein tarjouksesta, mutta niiden kanssa en aina jaksa kyttäillä , koska säästö ei ole niin iso kuin esim. kasvovoiteissa.

  Kampaajalla kävin tänään, lyhyet hiukset, niin on pakko käydä n 6 vko välein. Tosin nyt kesällä väli venähti 2 kuukauteen. Tunnistan kyllä saman metsittymisilmiön…ilman meikkiä mennään ja usein hiukset sitaisen huivin peittoon aamulla, kun normaalisti aina pesen hiukset aamusuihkussa. Kun ohjelmassa on kaikenlaista hikoilua ja muuta aktiviteettia en jaksa aamulla itseäni tällästä. Rasvaaminenkin on vähäisempää, iho ei kesällä edes kaipaa kosteutta samalla tavalla kuin talvella kun lämmityskausi alkaa.

  • Minusta tuntuu, että mun olisi kyllä hyvä pitää kaikista ihonhoitorutiineista tiukemmin kiinni kesälläkin, mutta en oikein jaksa, ja reissussa se on muutenkin hankalampaa. Nyt sitten paikkaillaan kesän aikana syntyneitä vaurioita 😀 Pohdiskelen täällä parhaillaan, käyttäisinkö stokkan alekupongin merkkisampooseen, vai ostaisinko marketista vielä halvempaa.

 3. Vauvaöljystä voi yhdessä jauhojen kanssa tehdä moon sand -nimistä ”muovailuvahaa” lapsille, jos ei keksi kosmetiikkakäyttöä jämille.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)