Elokuun ensimmäinen tarkistus: vaatteet

Aloitan vaatteita, koska ne ovat selkeä kokonaisuutensa. Tänään käyn systemaattisesti omat vaatteeni läpi sekä tarkistan ja teen seuraavan listan asiat. Kirjoitan listan sellaiseen muotoon, että sitä voivat muutkin käyttää muistilistana.

 • Kerää omaan pussiin kaikki pesulaan menevät vaatteet ja päätä, milloin menet pesulaan.
 • Pese käsinpesua odottavat vaatteet kesän jäljiltä nyt, muuten ne odottavat pyykkikorin pohjalla vielä marraskuussa.
 • Käy läpi korjausta vaativat vaatteet, korjaa itse tai vie ompelijalle. Sama koskee kenkiä; vie suutarille korjausta tarvitsevat.
 • Poista roskiin reikäiset sukat, kulahtaneimmat alusvaatteet jne. Jos kesän aikana kaapissa on tullut vastaan vaatteita, jotka eivät enää mahdu päälle, harkitse tarkkaan säilytätkö niitä vielä, vai kannattaisiko ne pakata siististi ja lahjoittaa tai myydä pois. (Suosittelen lahjoittamista.)
 • Vaatteita läpikäydessä on hyvä tilaisuus katsoa, puuttuuko jotain olennaista, ja merkitä se ostoslistaan.

Minulla on pesulaan menossa yksi hame. Vien sen huomenna samalla, kun haen pois sellaiset vaatteet, jotka eivät ole menneet kaupaksi kesän aikana käytettyjen vaatteiden liikkeessä. Pesin viime viikolla kaksi silkkivaatetta käsin, joten pyykkikorin olen ehtinyt jo tyhjentää. Oli kuitenkin ihan viisasta pestä vaatteet nyt, sillä minulla on tosiaankin kokemusta siitä, että käsinpesua odottavat vaatekappaleet muhivat korin pohjalla kuukausitolkulla.

Korjaukseen on menossa yksi takki ja yhdet kengät. Takkia en osaa korjata itse, ja luotto-ompelijani tekee todella hienoa jälkeä edullisesti, joten päätin yhdistää tämän reissun huomiseen pesulavisiittiin. Kengät hajosivat jo viime syksynä, mutta miten tässä on taas aika päässyt vierähtämään… Nyt ryhdistäydyn, ja vien ne suutarille. Kyseessä on syyskengät, jotka mieluusti ottaisin käyttöön, jos vetoketju olisi kunnossa. Yhdet lainakengät palautan, ja muut vaatteet pitää katsoa läpi tuon koon ja kunnon puolesta. Olen heittänyt sukkia roskiin kesän aikana, ja työhuoneessa odottaa yksi pussukka kierrätykseen viemistä. Vien sen ensi maanantaina, jos tällä viikolla tulee vielä lisää täytettä.

Puutteisiin täytyy paneutua, mutta tiettävästi mitään suurempaa ei nyt ole listalla. Paitsi kunnolliset syyskengät loskakeleille, sellaiset aion hankkia jossain vaiheessa, mutta en lähde tällä viikolla kaupoille sitä varten. Sen sijaan jälkikasvun vaatevarastossa on täydennettävää, joten aion organisoida lastenvaatteet tällä samalla viikolla. Kuopuksen kamppeet ehdin laittaa jo pari viikkoa sitten, mutta esikoisen vaatekaappi on aika levällään.

Olen siis merkinnyt kalenteriin nuo ajankohdat, jolloin vien tai tuon vaatteita, jotta ne eivät jää tekemättä. Suutarille ehdin vasta ensi viikolla, mutta pistän kengät jo nyt pussiin ja nostan oven viereen esille, ettei asia pääse unohtumaan. Tämän operaation jälkeen vaatteiden ei pitäisi aiheuttaa ongelmia ainakaan heti alkusyksystä. Huomenna jatkuu kosmetiikan ja ulkonäön parissa muutenkin.

Onko ketään muita inventoimassa vaatteitaan kesän loman jäljiltä?

2 vastausta artikkeliin ”Elokuun ensimmäinen tarkistus: vaatteet

 1. Jaa… varmaan pitäis, mutta tämä viikko on taas tällainen että en paljon kotona ehdi viettää aikaa.

  Vaatteitani kävin tuossa kesällä läpi ja järjestelin vaatekaapin ja laitoin siinä yhteydessä jo jotain pois. Paljon pois laitettavaa ei ole, korkeintaan joitakin noita pieneksi jääneitä vaatteita…niihin olen ajatellut mahtua vielä tämän syksyn aikana, pieni kuntokuuri nimittäin paraikaa menossa.

  Mies vei juuri tänään pesulaan oman pukunsa ja muuta, mulla itsellä ei juurikaan ole pesulassa pestäviä vaatteita.

  Suutariin vietävät vois katsoa ja viedä kerralla, ihan koko perheen kengät siis katsottava läpi.

  Korjattavia on jonkin verran, näiden kanssa pitäis ryhdistäytyä ehdottomasti. Toiveita on, olen jo alkanut purkamaan keskeneräisten käsityöprojektien kasaa ihan hyvällä menestyksellä niin ehkä nämä korjattavatkin menis tässä kuussa samalla innolla.

  Hankittavaa ei nyt pitäis olla ja sen puoleen ylimääräistä rahaakaan ei juuri ole, joten siksikin kaikki hankinnat saavat siirtyä haman tulevaisuuteen. Vanhoilla on nyt vaan tultava jotenkin toimeen jos vain suinkin mahdollista…

  • Tsemppiä kuntokuuriin. Sama juttu täälläkin to do -listalla 🙂 Olen vaatetilanteeseen melko tyytyväinen. Luulen että jotain karsittavaa kyllä löytyy, mutta ehkä enemmän sellaisia, joille voisi tosiaan antaa vielä mahdollisuuden ensi kesänä. Tai siis tarkemmin sanottuna mahdollisuuden itselleni mahtua niihin vielä ensi kesänä!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)