Elokuun alkuspurtti

Elokuussa on ihan oma tunnelmansa. Pidän elokuusta kovasti. Ehkä kuulun vähemmistöön, mutta minusta on ihana palata lomalta. Ei niin, etteikö lomakin olisi aina paikallaan, mutta usein lomailu on vähän rasittavaa. Rutiinit rikkoontuvat, matkustellaan paljon, tavataan ihmisiä – kaikki tavallaan mukavaa, mutta pidemmän päälle alan aina kaivata arkea, joka rullaa vakaasti omalla painollaan.

Elokuu on loputtomien mahdollisuuksien kuukausi. Edessä on jouluun asti ulottuva ajanjakso, jossa ehtii toteuttaa vaikka minkälaisen projektin. (Esimerkiksi viime syksynä kirjoitin Tavarataidot!) Kun tiedossa on, etteivät säät ainakaan parane, tuntuu juuri oikealta keskittyä kaikenlaisiin työprojekteihin. Elokuussa alkavassa lukuvuodessa on samanlaista uudenvuoden tunnelmaa kuin tammikuussa.

Elokuun alussa onkin juuri oikea aika tehdä perusteelliset valmistelut edessä olevalle viiden kuukauden etapille. Olen seurannut netissä erilaisia back to school -listoja ja katsellut mainoksista, mitä kauppiaat ovat asiasta mieltä, mutta koska mikään niistä ei ole vastannut ihan täysin omia tarpeitani, joten päätin tehdä oman tsekkauslistan. Ajattelen näin: nyt alkavalla viikolla teen kodissani ja vähän elämässäkin inventaarion, totean puutteet ja teen tarvittavat täydennykset, hoidan sellaiset asiat, jotka kannattaa tehdä nyt ennen kuin arki todenteolla jyrää. Keskityn erityisesti seuraaviin asioihin:

 • Vaatteet
 • Kosmetiikka & ulkonäkö
 • Terveys
 • Koti (etenkin keittiö & työhuone)
 • Liikkuminen

Koska tarkistettavaa riittää, jaan hommat sekä täällä blogissa että konkreettisesti useammalle päivälle. Näiden otsikkojen alla on jokaisella tarkemmat tsekkauslistat, ja niitä käyn läpi nyt alkavalla viikolla. Tämä alkava viikko on vielä sellainen puolitehoinen viikko, joten ajankohta on juuri sopiva kaikille valmisteluille. Tavoite on, että saan kaikenlaiset pienet rästihommat hoidettua, ruokakaapit täytettyä ja erinäiset tilaisuudet varattua. Sitten kun viikon päästä ollaan jo syvällä arjen pyörteissä, ei tarvitse ruveta ihmettelemään, löytyykö kotoa printteripaperia tai spagettia, tai että missä välissä ehtisi oikein tilata itselleen kampaajan.

Tulevalla viikolla postauksia tulee siis tavallista tiheämpää tahtia, koska ajattelin kirjoittaa nuo kaikki tsekkilistani tänne auki, sekä raportoida miten projekti etenee. Jos joku haluaa tulla mukaan, aina parempi!

7 vastausta artikkeliin ”Elokuun alkuspurtti

 1. Minustakin lomailu on rasittavaa; jos saisin itse päättää, pitäisin kaikki vuosilomani pitkinä viikonloppuina. Niiden aikana ehtisi hyvin vaikka kaupunkilomille tai mökille. En todellakaan kaipaa mitään viikkokausien yhtäjaksoisia lomia. Varsinkin tänä kesänä on ollut erittäin rasittavaa lomailla 3 viikkoa putkeen, kun sää on ollut ihan hirveä. Onneksi pääsen duuniin huomenna ja arki alkaa taas pyöriä omalla painollaan. Ihmettelen, kun ihmiset aina vouhottavat lomistaan ja odottavat niitä innolla kuukausi tolkulla etukäteen. Minusta elokuu on vuoden paras kuukausi. Silloin voi taas pukeutuakin tyylikkäästi, kun ei tarvitse enää leikkiä kesää.

  • Katsku, nyt puit omat ajatukseni sanoiksi. Olen siis samaa mieltä, lomasta ja vaatetuksesta.

   Kesälomani tosin pidän neljässä eri osassa, kesä-heinä-elo- ja syyskuussa. Tykkään lomailla usein mutta pienen pätkän kerrallaan. Omassa työssni se on onneksi mahdollista.

   • Joo, tämä on tosi olennainen juttu! Minä en tiedä parempaa kuin kirjoittaminen, ja lomilla en siihen pysty, joten siksikin lomilla harmittaa ettei ehdi kirjoittaa.

  • Mulle sopisi sellainen viikko-pari kerrallaan. Siihen ehtii buukata vähän väljemmin kaikenlaista, mutta ei käy vielä liian raskaaksi. Ymmärrän kyllä vouhottamisen, minäkin odotan matkoja ym. innolla, mutta liian pitkä lomailu yhteen putkeen alkaa vähitellen väsyttää. Minulle struktuurin puute on raskaampaa kuin täysi ”vapaus”.

 2. Olen ihan samaa mieltä! Minäkin pidän arjesta ja rutiineista, vaikka toki nautin lomastakin. Itsekin tein listaa, vaikkakin eri näkökulmasta. Listasin mitä haluaisin tänä syksynä tehdä enemmän ja millä keinon sen voisin saavuttaa , eli mitä voisi vähentää/jättää pois/tehostaa. Pidän muutenkin syksystä – uuden vuoden jälkeen alan heti odottamaan kevättä sillä en pidä talvesta, mutta syksy on mukavaa aikaa.

  • Joo, nuo on myös hyviä listoja! Jostain syystä sellaisia on minulla ollut tapana tehdä enemmän uuden vuoden tienoilla. Olen muuten aina ajatellut, että syksystä en pidä, mutta oikeasti asia on niin ettei siinä ole mitään vikaa. Etenkin alkusyksy on ihanaa aikaa, paitsi jos sataa jatkuvasti kaatamalla. Taidan päätyä siihen, että tammi-helmikuu on se vaikein vaihe, sitten alkaa taas kevät häämöttää ja kaikki muuttuu helpommaksi.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)