Parhaat kännykkävinkit arkeen

En ole mikään kännykkävelho, mutta minulla on käytössä pari kikkaa, jotka helpottavat puhelimen käyttöä.

Kuten ennenkin olen kirjoittanut, varautuminen kaikkeen kattaa sen, ettei kännykästä saa loppua akku. Tätä edistää se, että autossa on yksi puhelimen laturi, jota ei siirretä sieltä koskaan pois. Joissakin autoissa on valmis usb-pistoke, meidän autossa tarvitaan pieni välikappale, joka laitetaan kiinni tupakansytyttimeen. Jos autossa käyttää navigointia puhelimen kautta, puhelin kannattaa pitää latauksessa koko ajan, sillä navigointi kuluttaa akkua paljon. Sama koskee musiikin kuuntelua ja muutakin aktiivista puhelimen käyttöä ajaessa. Varsinkin pidemmillä matkoilla laitan puhelimen automaattisesti latautumaan, jos akussa on alle 90% jäljellä.

En enää muista mistä opin tämän vinkin, mutta älypuhelin latautuu nopeimmin siten, että siitä sulkee kaikki taustalla toimivat ohjelmat ja sen jälkeen laittaa virransäästötilaan. Jos latausaikaa ei ole paljon, tämä vinkki ottaa tehot irti siitäkin vähästä ajasta, joka on käytettävissä. Yleensä teen näin joka tapauksessa, sillä hei – jos puhelimen voi ladata nopeammin tai hitaammin, miksi lataisin hitaammin? 🙂

Kolmas vinkki liittyy latureihin. Mielestäni niitä kannattaa olla useampi, jos vain mahdollista. Minusta on myös kätevää, että latureita pidetään (ja siten siis puhelin ladataan) aina samassa paikassa. Tämä johtaa siihen, ettei latureita koskaan tarvitse etsiä kun on lähdössä johonkin. Sitten kun palaa kotiin, laturi palautetaan samaan paikkaan. Meillä nämä kaksi asiaa ovat johtaneet siihen, että laturi ei ole oikeastaan koskaan hukassa. Vaikka yksi laturi olisikin otettu reissuun mukaan, toinen löytyy edelleen sieltä mistä pitääkin.

Sama epäminimalistinen suhtautuminen toimii kuulokkeiden suhteen. Käytän itse pieniä nappikuulokkeita, ja hyödynnän kaikki mahdolliset hetket siihen, että kuuntelen joko äänikirjoja tai podcasteja. Kuulokkeita kannattaa siis myös olla monet, jottei niitäkään tarvitse etsiä. Tällä hetkellä niitä taitaa olla kahdet tai kolmet, mutta voisi olla useammatkin. Yhdet voisi löytyä aina yöpöydältä, yhdet keittiön tasolta laturin vierestä ja yhdet eteisen piirongin päältä. Sitten voisi olla vielä parit, jotta käsilaukusta löytyisi myös automaattisesti. Tällä tavalla ei koskaan tarvitsisi etsiä niitä ja tuskailla kiireessä kun ei löydy.

Nämä ovat parhaat vinkkini kännykälle. Mitkä ovat teidän parhaat kikkakolmoset, joilla kännykän käyttö nopeutuu tai helpottuu?

9 vastausta artikkeliin ”Parhaat kännykkävinkit arkeen

 1. Laturit meillä keittiön pöydällä purkissa ja auta armias jos joku ei niitä käytettyään sinne palauta… yleensä kyllä meillä kaikki lataavat siinä purkin vieressä kännyköitään tai sitten makkarissa. Ainakin mulla ja miehellä on laturit yöpöydällä, koska yöllä ladataan kännykkä aina, lapset taitaa tehdä samaa, tosin lapset aina kantaa laturia mukanaan koulussa ja muualla, koska käyttävät kännykkää ihan koko ajan ka akku kuluu sen mukaan.. Ja autossa myös USB johtoja, myös eri mallisille puhelimille koska perheessä eri puhelimien käyttäjiä.

  Mulla on aina mukana pussukka jossa varavirtalähde ja ainakin USB johto, yleensä myös se laturin töpseli. USB johdolla kun voi ladata autossa, tietokoneelta ja tuolta varavirtalähteeltä.

  Läppäriä olen joskus/aika useasti käyttänyt kännykän ”varavirtalähteenä” eli ladannut läppärin akusta virtaa kännykkään. Pelastin mm. Tallinnan laivalla yhden Italialaispojan kännykän lagaamiselta kun annoin virtaa hänen kännykkäänsä läppäriltä…

  Kuulokkeet… mä olen mestari tuhoamaan näitä. Nyt nämä käytössä olevat Lidlistä ostetut on kestäneet jo yli kesän… tytär valitettavasti hävitti vastaavat heti viikon käytön jälkeen.
  Kuulokkeet mulla on samaisessa pussukassa tai kotona roikkuu kaulassa, jos ei ole korvissa. Myös mulla tapana kuunnella äänikirjoja tai radiota kotitöitä tehdessä, koneella ollessa ym. Olen katsonut parhaaksi että mä käytän näitä yksiä ja pyrin pitämään ne tuossa pussukassa aina jos ne ei ole käytössä.

  • Teillä on hyvinvarusteltu auto 🙂 Hyvä vinkki tuo läppärin käyttäminen puhelimen lataukseen, jos puhelimenlaturia ei näy. Mulla menee myös kuulokkeet rikki aina välillä, tänä vuonna olen heittänyt ainakin yhdet jo roskiin, toinen puoli lakkasi kuulumasta. Siksikin näitä pitäisi aina olla varastossa.

 2. Kuulokkeita käytän sen verran harvoin, että ne ovat yleensä aina kateissa syystä x.

  Kännykän laturit löytyy yöpöydältä ja sohvan nurkasta, vakiopaikat puhelimen lataukseen. Lisäksi tietysti töissä on yksi ja autossa yksi. Matkalle laturin otan yleensä makkarista, jolloin se pakostakin myös palautuu sinne.

  En tiedä sinun autostasi, mutta omassani puhelin latautuu aivan liian hitaasti usb-pistokkeesta suoraan, mutta välikappaleella tupakansytyttimestä lataus on paljon nopeampaa. En tiedä (tai muista) syytä tälle, kai se joku jännitejuttu oli 🙂

  • En ole huomannut tuota eroa, minusta meidän autossa ei ole muuta mahdollisuutta kuin tuon välikappaleen kautta. Uskon kyllä, että näin voi olla. Tosin sitten kun sitä välikappaletta tarvittiin poikkeuksellisesti toisaalla, olin ihan helisemässä kun autossa ei voinutkaan ladata. Tästä tuli mieleen, että tällaisetkin asiat ovat rutiineja, siis missä säilyttää tavaroita. Jos tilanne muuttuu, rutiini katkeaa.

 3. En nyt tiedä onko tämä kummoinen kikkakolmonen, mutta minulla on yksi laturi aina kiinni katkaisimellisessa pistorasiassa, ja laturin irroittelun sijaan katkaisen virrat koko höskästä. Lisäksi tämä jatkojohto on sijoitettu kiinteästi siten, että voin rauhassa loikoilla sohvalla puhelimen latautuessa. Puhelimen akkukesto ei ole enää ihan parhaimmillaan, ja on todella ärsyttävää jos illan somenöräilyajan koittaessa puhelimessa ei ole enää riittävästi virtaa vaan se pitäisi jättää latautumaan jonnekin.

  Olen myös huomannut itsessäni jännän psykologisen (?) jutun. Kun ensimmäistä kertaa puhelimeeni tuli valkoinen laturi (=eri värinen kuin kaikki muut talouden laturit), siitä tuli automaattisesti pidettyä parempaa huolta, sillä se oli selkeästi minun laturini, minun puhelimeeni, jonka vein aina käytön jäljeen omalle paikalleen, minun omaan laatikkooni. Mustien, lähes identtisten latureiden viidakossa tällaista vastuullista omistussuhdetta ei syntynyt, jolloin kukaan ei oikein tiennyt missä talouden laturit pyörivät.

  • Hauska ilmiö tuo oma laturi! Meillä on kaikilla valkoiset laturit, joten eroa ei ole. Mutta tuo on hyvä idea pitää laturia virtakytkimen takana!

 4. Ainakin mulla virransäästötila lähtee pois päältä kun laturin laittaa kiinni, jääkö siis jossain puhelimessa virransäästötila päälle lataessakin? Virransäästötilaa kannattaa käyttää silloin kun puhelinta ei pääse latailemaan joka päivä.
  Laturien kyljessä lukee niiden teho, eli mitä parempi teho niin sitä nopeammin laturi lataa puhelimen.

  • Mulla on iphone, ja siinä virransäästötila menee pois päältä, kun akussa on vähintään 80% virtaa. Mutta jos sen laittaa uudelleen päälle siinä vaiheessa, virransäästö pysyy vaikka johto olisikin kiinni.

 5. ”En tiedä sinun autostasi, mutta omassani puhelin latautuu aivan liian hitaasti usb-pistokkeesta suoraan, mutta välikappaleella tupakansytyttimestä lataus on paljon nopeampaa.”
  Hyvä huomio. Tupakansytyttimeen liitettävät kännylaturit antavat virtaa yleensä hieman yli 3 ampeeria, USB antaa standardin mukaisesti 0,5 A.
  Käytännössä ero täyteen ladattaessa ei toki ole kuusinkertainen, mutta erittäin huomattava kuitenkin.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)