Huhtikuun kosmetiikkaostokset

Jaaha, raportin aika! Huhtikuun ostoslista näyttää seuraavalta.

 • 2x Lumenen hyaluronitipat à 12,90€ eli yhteensä 25,80
 • Scholl jalkavoide 5,90
 • Lasten hammastahna 1,50
 • V10 Plus kasvojen kuorinta-aine (apteekista) 26
 • LV hoitoaine ja sampoo, molemmat 3,50, eli yhteensä 7

Huhtikuun saldo on siis 66,20 euroa.

Sitten analyysiä. Näistä tuotteista pelkästään omaan käyttöön tulivat jalkavoide, tehotipat sekä kuorinta-aine. Sampoo ja hoitoaine olivat koko perheen käyttöön, hammastahna nimensä mukaisesti lapselle. Yhteisiin ostoksiin meni siten vajaa kymppi, ja oman kosmetiikan hinnaksi jäi jälleen noin 50€. Tämä tuntuu kolmen kuukauden perusteella olevan se perustaso, joka meillä menee kosmetiikkaan. Koko perheen ostokset, jotka sisältävät lähinnä hammastahnaa, sampoota ja saippuaa maksavat näköjään suunnilleen sen kymmenen euroa kuussa. Tämä tekee vuodessa noin 100-140 euroa näihin päivittäistavaroihin. Tämä pysyy mielestäni erittäin hyvin kohtuudessa, mutta on ihan mielenkiintoinen tieto.

Henkilökohtaiseen kosmetiikkaan kuukaudessa käyttämäni raha on isompi kuin kuvittelin. Olen kuitenkin oppinut, että arvioin systemaattisesti kaiken oman kulutukseni pahasti alakanttiin. Joten tämä on nyt siis se perustaso joka minulla kosmetiikkaan menee. Olen päättänyt, että se on okei. On kuitenkin hyvä tiedostaa, mikä se todellinen kulutuksen taso on, sen sijaan että elelisi jatkuvassa itsepetoksessa. Totuus hiukan kirpaisee, mutta näin se nyt vain on. Jos haluaisin, tässä olisi sellainen kohde, josta voisi tinkiä. Äkillisen rahapulan iskiessä siirtyisin varmasti käyttämään edullisempia ihonhoitotuotteita. Meikkien ostamisen voisin lopettaa miltei kokonaan, sillä nykyiset varastot riittäisivät varmaan pariksi vuodeksi eteenpäin. Ainoastaan ripsiväriä pitäisi ostaa lisää. Koska äkillistä rahapulaa ei kuitenkaan juuri nyt ole käsillä, jatkan näiden tuotteiden käyttämistä, sillä olen löytänyt tuotteet, jotka sopivat tarpeisiini.

Noista tuotteista muuten sen verran, että tuo Lumene tehotippa on tosi hyvä. Se kosteuttaa rutikuivaa ihoani tehokkaasti. Minulla on nyt ensimmäinen pullo kuukauden käytön jälkeen noin puolessa välissä ja kaksi täyttä odottamassa. Tästä seuraa se, että tämä tuote loppuu noin puolen vuoden päästä. Kuorinnan ostin myös odottamaan valmiiksi, edellinen samanlainen tuubi riittää vielä tämän kevään loppuun. Tuo V10 on japanilainen sarja, jonka muita tuotteita en ole testannut, mutta tämä kuorinta on ollut käytössä jo vuosia. Sitä myydään vain joissakin apteekeissa. Itse asiassa samassa sarjassa olisi myös tuollaisia tehotippoja, ja kun olen nyt tuon Lumenen myötä oppinut niitä käyttämään, voisin vaikka testata seuraavaksi niitä.

Olen siis täydentänyt varastoja viime aikoina aika paljon, minkä pitäisi kyllä näkyä siten, ettei ihonhoitoon tarvittavia tuotteita tarvitse ostaa ennen kuin joskus kesän jälkeen. Sen sijaan haluaisin ostaa uuden ripsivärin. Edellistäkin on vielä jäljellä, mutta olen joutunut markkinoinnin uhriksi. Taidan kuitenkin malttaa mieleni ja käyttää edellisen loppuun, ja ostaa uuden vasta sitten.

Tämä on tällä erää viimeinen kosmetiikkaraportti. Tämä yhden neljänneksen seuranta on ollut informatiivinen jakso ja hyvä kokeilu. Koen kuitenkin, ettei pidemmästä seurannasta olisi kauhean paljon enempää hyötyä. Olen oppinut, paljonko käytän rahaa omaan ja yhteiseen kosmetiikkaan. Koska kulutus tuntuu pysyvän melko samalla tasolla jatkuvasti, en usko että tulevat kuukaudet tarjoaisivat hirveästi uutta tietoa. Kun alepäivät alkavat, ostan varastoon useampia tuotteita, joita käytä sitten vähitellen pois. Kun seuraava kampanja alkaa, onkin yleensä aika täydentää varastoja. Sen lisäksi ostelen suunnilleen joka toinen kuukausi meikkejä joko korvaamaan loppuneen tuotteen tai hetken mielijohteesta muuten vaan. Pidän kuitenkin peilipöydän laatikkoa rajoina, jonka yli meikkien määrä ei saa kasvaa. Tämä rajoittaa satunnaisten ostosten määrää.

Kosmetiikka on siis katsottu. Mitähän sitä seuraavaksi rupeaisi seuraamaan? Ideoita? Ja miten teidän kuukausi meni?

7 vastausta artikkeliin ”Huhtikuun kosmetiikkaostokset

 1. Minä aloitin seurannan vasta kuukausi sitten ja silloin kommentoinkin, että minä ainakin kuvittelen meneväni kosmetiikan suhteen aivan minimilinjalla. Kun nyt kuukauden verran seurasin niin kyllä se ainakin tässä kuussa paikkansa piti. Ostin yhteiseen käyttöön miehen kanssa sekä hammastahnan että shampoon marketista (2e+3e)/2=2,5e minun osalleni. Nostin varastosta isohkon suihkusaippuan loppuunkuluneen tilalle, se on maksanut luultavasti noin kympin verran lentokentällä. Siinäpä ne. Tässä kuussa luultavasti ostan ripsivärin (10-20e) ja LV:n kasvojenpuhdistusaineen n.4e. Ajattelin kuitenkin jatkaa seurantaa vielä jokusen kuukauden.

  Oletko koskaan ajatellut toteuttaa seurantaa jonkun vaatteen/tuotteen käyttökerroista tai jotakin sellaiseen ideaan pohjautuvaa? Paljonko uudet vaatehankintasi tulevat maksamaan ensimmäisen vuoden aikana per käyttökerta? Tämä on tietysti sellaisenaan melko työlästä toteuttaa. Itse tein joskus tarkkaa seurantaa saman aikaisesti hankituista Acnen ja HM:n t-paidoista ja niiden pesukertojen kestävyydestä.

  • Tuossa onkin hyvä idea! En ole ajatellut mutta aloin ehti harkita. Tässä on varmaan hirveästi vaihtelua vaatekappaleiden välillä. Esim. farkkuja tulee pidettyä varmasti kymmeniä, jopa yli sata kertaa vuodessa. Sitten taas esimerkiksi nuo yhdet sukkahousut kestivät käytössä tasan yhden illan, joten hintaa sille kerralle tuli reilu kymppi. Sen sijaan esim. 100€ maksaneet farkut tulevat kymmenen käyttökerran jälkeen jo halvemmiksi. Mielenkiintoinen ajatus, kiitos ideasta!

 2. Multa unohtui raportoida, mutta huhtikuun vaatesaldo oli 0e. Nyt toukokuussa tilasin t-paidan ja mekon Nansolta. Tarpeeseen menin ostamaan ja ihmeekseni kerrankin sattui hyvä säkä ja oli -50%. Ilahduin. Jälleen taas odotellaan, että loma tulee ja pääsen näpläämään ostokset Suomeen. Tähän asti mun etäostokset on menneet yllättävän hyvin. Tarkoitus on ostaa Suomessa ollessa vielä pari muuta vaatetta Nansolta, mutta nyt oli Tasku-paidat valkoisena loppu ja housut haluan sovittaa.

  Vaatekaapissa on edelleen muutama aukko, mutta hidas täsmätäydennysostaminen on kyllä parasta, kun puutteet pääsee havaitsemaan ihan aitiopaikalta ja arvioimaan kiireellisyyttä ja tärkeyttä. Ja tässä oppii aika paljon itsestään tai ainakin maustaan. Aloitin kaapin melkein nollasta syksyllä, kun koit oli syöneet rei’ille melkein kaikki yläosat ja myönsin, etten tykännyt suurimmasta osasta mun vaatteista ylipäätään, ja että ne oli muutenkin ihan kulahtaneita. Tunnustin myös, etten ollut arvostanut itseäni sen vertaa, että olisin tehnyt asialle jotain. ”Ihan sama mitkä ne on mun päällä.” En halua enää ajatella niin, vaan ennemmin niin, että ”vaatteet ei tee mua, mutta mulla on lupa nauttia tai ainakin pitää niistä.” Tai jotain sellaista. Pieniä askelia.

  • Ai niin! Tuli kosmetiikkahankinnoista mieleen, että yksinkertaistin viime kuussa kylppärikamoja ja aloitin simppelin ihonhoitorutiinin, joka ensimmäisen kuukauden perusteella on toiminut tosi hyvin ja iho parhaassa kunnossa aikoihin. Ja jotenkin mä ehkä innostuinkin tästä ja näissä nahanhoitohetkissä on arkisen juhlan tuntua. 🙂

   Aamu:
   – vesipesu
   – aurinkosuoja (yleensä sävyttävä, joskus perusaurinkorasva)
   – meikki eli aurinkopuuteri/poskipuna. Jos on oikein hieno tilaisuus tulossa, ripsi- ja/tai luomiväri.

   Ilta:
   – liuottaa meikin kuivattamatta
   – pestään naamanpesuaineella tai nyt öljypohjaisella saippualla, kun sain erityisen naamanpesuaineen käytettyä loppuun
   – tarvittaessa yöksi n. ½ tl oliiviöljyä perään ja lusikallinen muuhun kroppaan.

   Huomasin, että tää öljyrutiini toimii mulle paremmin kuin mikään kosteusvoide ikinä. Se on tietysti hirmu ilahduttavaa, koska sitä on aina kotona ja jos ei, kaupasta saa helposti lisää. 🙂

   • Mulla on tarkoitus tutustua öljypohjaiseen puhdistukseen, mutta en ole vielä saanut aikaiseksi hankkia sopivia tuotteita. Haluaisin kokeilla Ekopharman öljypohjaista puhdistusainetta. Se on kotimaista ja luonnonkosmetiikkaa. Pelkkä oliiviöljy tuntuu minun mittapuulla hiukan liian maanläheiseltä 🙂

    • Kannattaa ainakin kokeilla. 🙂 Ensimmäisellä viikolla tuli muutama finni, mutta sen jälkeen mun ihon kunto koheni. Ymmärrän kyllä täysin sun maanläheisyyskommentin oliiviöljyn kanssa. En mäkään siitä tuoksusta erityisemmin nauti, mutta olen tottunut. Halusin aloittaa kokeilun mahdollisimman helposti. Lisäsin myöhemmin tuohon eteeristä appelsiiniöljyä tuoksuksi. Vaihtanen oliiviöljyn manteliin, koska se on neutraali pohja tuoksulle ja vähemmän rasvaisen tuntuista. Säilytän muuten tätä pienessä lasisessa öljykannussa, joka on musta kaunis kylppärin tasolla. Siitä on myös helppo annostella. 🙂

     Yleensä teen tuon nopean version eli öljy + saippuapesu + kosteutus, mutta joskus tykkään tehdä uunaalleen nautiskelemalla, ja tää menee kuorinnastakin.
     1) öljy naamalle
     2) kiehuvaa vettä kasvopyyhkeeseen -> jäähdytellään sekunti ja pidetään naamalla kylmenemiseen asti -> kevyt hieronta pyyhkeellä.
     3) kosteutus.

     Kuorin n. kerran viikossa ja kun tuo kaupan tuubiaine loppuu, siirryn sokeri-öljysekoitukseen. Miksikähän mä olen ikinä edes ostanut tuollaisen ylipäätään.. ihan turhaa jätettä ja sokeri tai vaikka kahvinporot ajaa ihan saman rouhinta-asian.

  • Kokonaan nollasta lähteminen voi toisaalta olla etu, juuri tuossa mitä kuvailit. Jos ottaa sen niin, ettei vain osta jotain täytettä, vaan ajatuksella pohtii mitä sinne kaappiin haluaa, siinähän on oivallinen tilaisuus rakentaa juuri se unelmien vaatekaappi.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)