Viikon vinkit: Tavarataidot, säilytysvinkkejä ja kevätsiivousta

Linkitän tähän uudessa Yhteishyvässä olleen jutun minusta, vaikka moni teistä varmaan jo huomasi sen facebook-sivuilla. Mutta olen tästä pienestä artikkelista aidosti tosi iloinen ja vähän ylpeäkin! Tähän lehteen on nimittäin tunkua. Mutta tuo nettilehti ei muuten ole hullumpi – tässä toinen hyvä juttu vaatteiden kierrätyksestä. Sen mukaan 30% ihmisistä säästää vanhoja vaatteita tunnearvon tai muistojen takia.

Nyt on asiaa! Ilana Aalto nimittäin kertoo, miten välttää hukkatila ja maksimoida hyötytila säilytyksessä. Tässä jutussa on osittain samoja vinkkejä kuin Tavarataidoissa, ja välillä mietinkin, miten hyvän ammattijärjestäjän maailma on minussa menettänytkään. (Deko)

Jos et keksi, mitä voisi kotona siivota, niin tästä listasta voi hakea inspiraatiota. Nämä on listattu kevätsiivouksen alle, mutta kaiken tämän urakoiminen tuntuu jo liioittelulta. Kaikki nämä hommat ovat kyllä ihan järkeviä, mutta turha uuvuttaa itseään yhdellä kertaa. Huonekaluja voi imuroida myös muulloin kuin keväällä, samoin roiskeita saa pyyhkiä ihan milloin vaan! (Iltalehti)

4 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: Tavarataidot, säilytysvinkkejä ja kevätsiivousta

 1. Järjestäminen on kiehtovaa.
  Olen laajentanut järjestämisen kesämökille. Useinhan kesämökit ja varsinkin rakennusten ympäristöt ovat aika masentavia rojunpesiä. Perin kesäpaikan 15 vuotta sitten ja olen karsinut määrätietoisesti. Syksyllä vanha iso varastorakennus purettiin ja tilalle tuli helmikuussa valmiina hirsinen moderni aitta. Kaikki tavarat on käyty läpi ja vain tarpeellinen ja mukava tulee tuohon uuteen – loput kierrätykseen ja jäteasemalle, sielläkin asianmukaisesti lajitellen. Mökkijärjestäjien ammattikunnalle olisi töitä!

  • Olet tehnyt suuren työn. Mökit, vaikka kuinka pienetkin, voivat olla aikamoisia säilytyspaikkoja ties mille. Heti kun pihassa on vaja/aitta/leikkimökki tai muu erillinen rakennus, sinne sitten kertyy vielä lisää tavaraa. Uskon, että mökkeihin erikoistuneelle raivaajalle olisi todella kysyntää!

 2. Tuosta siivouslistasta… mulla on ollut aikaisemmin sellainen tapa että, teen noita juttuja pitkin vuotta… riippuen asiasta niin joko teen kerran, kaksi..tai kuinka monta kertaa vuodessa nyt tuntuu et tarvitsee tehdä.

  Jossain vaiheessa mulla oli ihan selkeä lista ja 5 viikon kierto mitä missäkin tein. Eli esim vko 1 keittiö, vko 2 kylppärit ja wct, vko 3 olohuone ja ruokailutila, vko 4 makuuhuoneet , vko 5 ulkotilat. Jotain juttuja tein joka kierrossa ja joitain kerran vuodessa. Toimii hyvin jos vaan jaksaa ja pystyy ohjelmasta pitämään kiinni…

  Esimerkiksi keittiötä siivosin kerran kuukaudessa perusteellisemmin ja otin yhden tai kaksi kaappia tarkempaan käsittelyyn ainakin keittiö viikolla.

  Nyt mulla on pahasti lipsunut homma käsistä muiden kiireiden takia, kunhan helpottaa teen taas vanhan listan pohjalta uuden aikataulun.

 3. Huomasin että Pihkala-blogissa oli siivouspostauksessa maininta sovelluksesta nimeltä Zadaa, jonka kautta voi ostaa ja myydä vaatteita. Olisikohan tutustumisen arvoinen…

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)