Maaliskuun kosmetiikkaostokset

Maaliskuu alkoi niukoissa merkeissä, hammastahna oli pitkään ainoa ostos. Sitten ihoni hermostui siihen, ettei sitä hoidettu kunnolla (lue: juuri lainkaan), ja asialle oli tehtävä jotain. Yhdistettynä Sokoksen alepäiviin tuloksena oli enemmän kosmetiikkaa kuin tammi- ja helmikuussa yhteensä.

 • Hammastahna, jonka hintaa en muista. Ostopaikka Lidl, hinta alle 3€
 • Lumenen Bright Now kosteuttava tuote, 29,90€ (olin kuullut kehuja, ja osoittautui hyväksi)
 • Frantsilan ruusuöljy n. 18€ (etsin edullista öljyä ja löysin tämän)
 • Nyx-merkin silmienrajauskynä 7,5€ (heräteostos)
 • Batisten kuivasampoo 5,50€
 • käsisaippua 3,50€
 • Estelle & Thildin kosteusvoide 29,90€
 • Estelle & Thildin seerumi 37,60€

Nämä ovat siis ne aineet jotka ostin, mutta lisäksi ostin Sokoksen alepäiviltä myös konjak-sienen kasvojen puhdistukseen, meikkisiveltimiä ja hammasharjoja. Jos kuitenkin pitäydyn pelkästään noissa aineissa, kuten alunperinkin suunnittelin, saldo on maaliskuulta noin 135 euroa. Eikä tässä kaikki. Minun piti lisäksi hamstrata Sokokselta noita Lumenen ihmetippoja lisää, mutta unohdin tehdä sen. Niiden kanssa summa olisi vielä parikymppiä isompi. Onneksi sama tuote tulee nyt Hulluille päiville, joten ne tulevat sitten huhtikuun saldoon.

Tällä kertaa suurin osa ostoksista tuli omaan käyttööni. Perheen yhteisesti käyttämät tuotteet jäävät tuosta alle kymmeneen euroon. Kun lähdin kaupasta verrattaen pienen kassin kanssa ja katsoin kuittia, joka näytti lähes sataa euroa, teki mieli nikotella. Mutta tosiaalta pitää muistaa, että tuo summa jakaantuu joka tapauksessa 4-6 kuukauden ajalle, joten kertaostoksena iso mutta päivähinta ei lopulta kuitenkaan hurjan kallis. Teen myös tietoisia valintoja, kun haluan käyttää tiettyjä tuotemerkkejä ja esimerkiksi luonnonkosmetiikkaa. Voisin valita muitakin tuotteita mutta en halua, joten turhaan oikeastaan tässä valittelen.

Kosmetiikan seuraaminen on auttanut hahmottamaan, että käytän kosmetiikkaan rahaa joka kuukausi. Ostan meikkejä ja muuta, vaikka saatoin aiemmin kuvitella, että ostan lähinnä saippuaa ja hammastahnaa. Niitäkin tietysti tulee hankittua, mutta tuollaiseen perusostoksiin menee keskimäärin se kymppi kuussa. Kaikki muu on ihan vaan oman itseni kaunistukseksi. Tämä on hyvä havainto. Minulla on oikeasti taipumusta kuvitella kuluttavani paljon vähemmän ja vaatimattomammin vähän kaikkeen, mutta tällainen seuranta tuo totuuden päivänvaloon. Tätä asiaa pohdiskeltuani olen kuitenkin tullut siihen tulokseen, että mitään ei tarvitse muuttaa. Käytän kosmetiikkaan sen minkä käytän, ja saan sillä rahalla sitä mitä haluan.

Tämän seurauksena päätin, että teen vielä huhtikuun ostoksista tällaisen seurannan ja raportin, mutta sitten lopetan, ellei jotain aivan yllättävää tapahdu. Kosmetiikan kulutuksessani ei nimittäin ole mitään, mitä haluaisin laadullisesti tai määrällisesti korjata. Olen löytänyt sopivat tuotteet sopivasta hintakategoriasta, eli kaikki on siis juuri niin kuin pitää. Minulla ei ole ylimääräisiä varastoja, lukuunottamatta arkisia käyttötarvikkeita, joiden loppuminen kesken olisi tosi ärsyttävää. Kaikki mahtuu niille varattuun tilaan. Minulla ei myöskään ole meikkejä tai ihonhoitotuotteita joita en käyttäisi. Erilaisia hämäriä jämäputeleita on erittäin vähän. Voisin kyllä koota ne kaikki yhteen ja ottaa tavoitteeksi käyttää kaikki pois esim. seuraavan parin kuukauden aikana. Kaikki on siis kokonaisuudessaan hyvin.

Entä teillä?

12 vastausta artikkeliin ”Maaliskuun kosmetiikkaostokset

 1. Konjak-sieni on kyllä ihan ehdoton puhdistustuote. Ostin ensimmäisen viime vuonna, kun niitä oli kaikissa blogeissa hehkutettu. Cittarissa se maksoi 9€/kpl ja Saksassa samaa tuotetta myytiin 3€/kpl. Hamstrasin niitä heti 3 kpl viime marraskuussa. Minulla yksi kestää käytössä 3-4 kk.
  En ole vieläkään innostunut kauheasti luonnonkosmetiikasta. Usein tuotteet ovat olleet ihan keskinkertaisia ja silti hintavia.

  • Tämä ei ollut mitään erityistä merkkiä, maksoi 4,90. Mulla on ollut yksi aiemmin käytössä, mutta en muista kauanko se kesti.
   Valitsen nykyisin ihonhoitotuotteissa aina luonnonkosmetiikkaa, koska silloin tiedän että jokaisella aineella on oikeasti vaikutusta. Tähän tulokseen tulin sen jälkeen, kun muutama vuosi sitten syvennyin tarkemmin Lancomen kasvoveden INCI-listaan, ja siinä oli väriaine neljännellä tai viidennellä sijalla. Totesin, että tuotteen värillä ei taatusti minkäänlaista hoitavaa vaikutusta, en halua maksaa siitä, että tuote on vaaleanpunainen. Samoin minulle on yhdentekevää, miltä pakkaus näyttää, jos se toimii hyvin. Äskettäin luin yhdestä asiaan keskittyneestä blogista moitteita siitä, että Frantsilan tuotteet ovat niin rumissa pakkauksissa, ettei niitä voi oikein ottaa vakavasti. Mutta minulle tuollaisilla seikoilla ei ole juurikaan merkitystä. Sisältö ratkaisee. Sen sijaan meikkien suhteen en ole vielä päässyt luonnonkosmetiikkaan sisälle. Niiden laadun suhteen minulla on kieltämättä ennakkoluuloja.

 2. Kävin oikein asiakseni googlettamassa Frantsilan pakkaukset ja minusta ne ovat ihanan retroja 🙂 Puhdistustuotteet olivat metallisen näköisessä pullossa ja kasvovesi ihanassa suihkepullossa ja öljyt söpöissä pikkupulloissa. Täytyykin tutustua paremmalla ajalla heidän tuotteisiinsa ja kenties jopa kokeilla. Voisin ostaa vaikka jonkun loppuvan tuotteeni tilalle seuraavaksi.

  • Frantsilassa viehättää kotimaisuus. Heidän tuotteillaan ei ole sertifikaatteja, mutta tuotantoprosessi ja raaka-aineet vastaavat sertifioidun luonnonkosmetiikan tasoa. Ilmeisesti yritys ei vain halua maksaa sertifikaateista. Ostin ruusuöljyn, ja olen ollut siihen erittäin tyytyväinen. VErrattuna esim. Estelle & Thildin öljyihin tämä on mielestäni yhtä hyvä, paitsi että hinta oli paljon edullisempi. Imeytyy hyvin, tuoksu on erittäin mieto. Minulle nuo Frantsilan pakkaukset ovat neutraaleja. En hirveästi välitä kovin koristeellisesta tyylistä, mutta ei se toisaalta häiritsekään. Pullon ei tarvitse olla erityisen kaunis, sitä paitsi jos siitä repii konmari-hengessä etiketin pois, niin eipähän sekään häiritse. Tosin en ajatellut niin tehdä, mutta jos se jotakuta niin kovasti häiritsee 🙂

  • Se olin minä, Katsku, joka jätin tämän viestin. Miksiköhän siihen ei tullut nimeä mukaan? Tässä välissä ehdin jo käydä Sokoksella nuuhkimassa Frantsilan tuotteita ja ihastuin suihkepullossa olevaan ruusukaavoveteen, mutta en raaskinut maksaa siitä 20,90€. Täytyy odottaa, jos olisi joskus tarjouksessa, niin voisin kokeillakin.

 3. Hyvältä kuulostaa kosmetiikkasuhteesi. On jotenkin ihanaa olla kartalla omista kulutustottumuksistaan ja löytää se oma tasonsa jolla rahoilleen kokee saavansa parhaiten vastinetta.

  Itse en ole koskaan merkkailut ylös kosmetiikkakulutustani (aloitin vuoden alussa seurannan vaatteille) ja olen kosmetiikan suhteen vielä varmaankin denialismivaiheessa ”koska eihän siihen kulu minulla rahaa paljon yhtään”. Mutta uskon (hehe) tämän kyllä olevan lähellä totuutta sillä minulla on hyvin mutkattomat meikkaus- ja ihonhoitorutiinit joihin en juuri kaipaa vaihtelua, ja suosimani tuotteet ovat vielä pääasiassa hyvin edullisia. Maksan enemmän vain poskipunasta ja suihkusaippuoista, ne ovat minun arjen luksustani.

  En muista että olisin ostanut koko alkuvuonna muuta kosmetiikkaa kuin kasvojen putsarin (erisan, s-marketista). Shampoo vetelee viimeisiään, eli sellainen on kohta ostettava,marketista sekin. Suihkugeelin nappasin juuri varastostani, siellä on yleensä 1-2 pullon varasto sillä tuon lentomatkoiltani näitä kalliimpia tuotteita. Koko naisen rasvaan apteekin perusvoiteella joita siskoni tuo isoissa purkeissa hyvällä alennuksella minulle.

  Värikosmetiikkaa olen ostanut viimeksi alkusyksystä, silloin uusin pari vuotta vanhan poskipunani. Käytän arkisin vain cc-voidetta, poskipunaa, ripsiväriä ja huulivoiteita, joita uusin tarpeen mukaan ( en ole kovin pöpökammoinen mutta nyt kun sanoin niin ripsivärin voisi pikkuhiljaa hygieniasyistä jo uusia). Meikkaan aika kevyesti, eli tuotteen loppumiseen perustuvaa tarvetta ei kauhean usein tule, yleensä se liittyy ennemminkin ”pitäisikö tämä jo uusia”-tunteeseen joka antaa kyllä odottaa itseään helposti ainakin vuoden.

  Ehkä voisin kuitenkin ruveta kirjaamaan ylös ostokset. Olenkohan ihan hakoteillä arvioni kanssa ja lävähtääkö karu totuus kuitenkin naamalle.

  P.S. minä ymmärrän mainiosti että ihan hyvä tuote jää ruman purkin takia kaupan hyllylle!

  • Olen miettinyt tuota loppumista. Minulla kuluu loppuun yleensä vain ripsiväri, mineraali-meikkipohja sekä vaaleat luomivärit. Ja luomivärin pohjustajan olen myös käyttänyt loppuun joskus. Mutta esim. huulipunia en muista koskaan käyttäneeni niin loppuun, että olisi pitänyt siveltimellä kaapia viimeiset hylsystä. Sen sijaan oudon hajuiseksi muuttuneita huulipunia olen heittänyt useampia roskiin elämäni aikana. Tästä pitää varmaan vetää se johtopäätös, että meikkaan liian vähän 🙂

 4. Minä en ole pitänyt tilastoa kosmetiilasta. Täytyy jossain vaiheessa aloittaa.
  Luulen, että rahaa menee vähän, mutta olisi kiva tietää tarkemmin. Ostan yleensä kaikkea rasvaa, suihkugeeliä ja käsisaippuaa varastoon ja usein alesta. Tiedän tosi tarkkaan mistä pidän, joten huteja ei yleensä tule. Lahjaksi saatan saada jotain hieman kalliimpaa kasvovoidetta, mikä on ihanaa. Käytiän kaiken aina tarkkaan loppuun ja vasta sitten avaan seuraavan. Kiva olisi silti kulutusta tietää. Ainakin käsisaippuaa menee ihan kamalasti 😊

  • Tuossa olen samanlainen, minäkin käytän tuotteen viimeistä pisaraa myöten, ennen kuin avaan uuden. Monta samaa tuotetta yhtä aikaa auki hermostuttaa minua! Sen sijaan tämä seuranta on kertonut itselleni, että käytän enemmän rahaa kuin kuvittelin. Mutta tällä kertaa olen tämän summan kanssa ok, toisin kuin vaateostosten.

 5. Minulla meni maaliskuussa kosmetiikkaan 38,35€, kuten jo aiemmassa vaateosiossa taisinkin mainita ja lisäksi sain kosmetiikka 70€:n arvosta. Ihan hyvä suoritus, joskin vieläkin on vähentämisen varaa ostamisessa. Stockan hulluilta päiviltä aion pysytellä kokonaan poissa, etten sorru taas Biothermin jättikoon tuotteisiin, kun en niitä nyt varsinaisesti tarvitse. Ne näyttivät olevan hyvässä tarjouksessa. Ostan sitten vaikka syksyllä, jos nyt käytössä olevat ovat loppumaisillaan. Tuleehan näitä hulluja päiviä jatkossakin. Annan Stockan varastoida tuotteita siihen saakka. Olen vihdoinkin tajunnut, että järjetön hamstraaminen on aivan turhaa, kun kuitenkin asuu kauppojen lähellä 😀

  • Minäkin ostelin ennen niitä jättipakkauksia. Sitten alkoi ärsyttää, kun ne ei ikinä loppuneet. Eli oikeastaan minusta on kiva ostella kosmetiikkaa, ja tykkään kosmetiikasta! Tällä hetkellä sen määrää rajaa eniten käytettävissä olevat säilytystilat. Kaikkien meikkien pitää mahtua peilipöydän laatikkoon, ja hoitotuotteiden kylpyhuoneen peilikaappiin, jonne toki pitää mahtua muutakin kuin pelkästään ihonhoitotuotteitani. Mm. tästä syystä en ostanut Urban Decayn luomiväripalettia hulluilta päiviltä. Tavallaan haluaisin sen paletin, mutta sen pakkaus on ihan järkyttävä kolho. Eihän sellainen mahdu mihinkään, ellei ole suoranaista kauneuskeskusta jossain. Joten jätin kauppaan alesta huolimatta. Mulla nimittäin on luomivärejä jo ennestäänkin 🙂

   • Minullakin on kamalat määrät juuri luomivärejä ja sitten kuitenkin käytän aika usein aina sitä samaa 😀 Eikä niitä saa todellakaan loppumaan millään. Olin muutama vuosi sitten tavattoman innostunut Diorin meikeistä ja etenkin niistä viisikko luomiväreistä, joten niitä on päässyt kertymään sellainen määrä, etten viitsi edes kertoa tässä julkisesti. Nykyisin nekin maksavat niin paljon, ettei minulla olisi enää edes varaa saati halua satsata niin kalliisiin meikkeihin. Olen todennut, että halpismeikeistä löytyy todella hyviä tuotteita.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)