Kevät saa aikaan kaikenlaista

Tämä kevät tuntuu vielä toistaiseksi hieman huijaukselta, koska maanataina oli ihana, lämmin ja aurinkoinen päivä, ja tiistaina palelin hyytävässä tuulessa. Mutta olen kuitenkin sitä mieltä, että näin huhtikuun kynnyksellä todella ollaan jo kevään puolella, ja se aiheuttaa erinäisiä kodinhoidollisia ideoita.

Vein untuvatakkini pesulaan. Nyt se on puhdas ensi talvea varten, ja odottaa pukupussissa vain sitä, että kuskaan sen vinttiin syksyä odottamaan. Olen pakannut paksuimpia talvikenkiä jo kesäsäilöön, ja parhaillaan pohdin yhden uskollisen parin kohtaloa. Vieläkö pitäisin yhden vuoden, vai olisiko jo aika laittaa ne roskikseen? Luulen, että muutama villapaita kaipaisi pesua myös. Uskaltaisiko kashmirpoolon laittaa asianmukaisella aineella

Meidän ikkunat näyttävät hirvittäviltä. Likaa ja nokea on niin että tuskin läpi näkee. Olenkin jo ilmoittanut siivoojalle, että huhtikuun aikana haluaisin ne puhtaiksi. Tämä on asia, jonka olen muutaman vuoden ulkoistanut ammattilaisille, eikä takaisin ole paluuta. Rakastan puhtaita laseja, mutta amatööriltä menee pesemiseen kokonainen päivä. Joten työllistän mielelläni yksityisyrittäjän, joka hoitaa homman puolestani.

Olen alkanut pohdiskella, pitäisikö huonekasveille tehdä jotain. Keväisinhän on tapana vaihtaa multia, mutta se on myös sotkuista ja rasittavaa puuhaa. Toisaalta pari kasvia olisi kyllä ehdottomasti ruukunvaihdon tarpeessa. Ne ovat kasvaneet niin isoiksi, että keikahtavat kohta nurin liian pienissä ruukuissaan. Täytynee ottaa vaikka pääsiäisenä projektiksi. Odotan kyllä sitä aikaa, että lämpenisi niin paljon, että voisin taas kiikuttaa kaikki kasvit parvekkeelle, ja unohtaa sinne. Useimpina vuosina olen tehnyt näin, ja syksyllä kaikki kukoistaa uskomattoman vehreänä.

Työhuoneen raivaaminen on edistynyt niin pitkälle, että lattian saattoi jo pestä. Tämä tarkoittaa sitä, että lattialta on poistunut tavaraa runsaasti. Samoin papereiden setviminen on edistynyt merkittävästi. Tavoitteena on itse asiassa päästä yhdestä pienestä lipastosta kokonaan eroon ja vähitellen alkaa näyttää siltä, että niin myös tapahtuu. Kun kyse on todella pienestä huoneesta, kaikki lattialla säilytettävä tavara tuntuu pienentävän huonetta. Mutta kun samat kansiot on nostettu hyllylle, vapaa lattiatila tuntuu suurentavan koko huonetta.

Onko teille iskenyt kevätraivauskärpänen?

6 vastausta artikkeliin ”Kevät saa aikaan kaikenlaista

  1. Pesuaineiden hajusteista olikin jo vähän juttua tuolla aiemmin, joten tuli mieleeni onko kodissa käytettävistä hajusteista löytynyt muutoin tukimuksia. Tarkoitan nyt kaikkea ”ylimääräistä” tuoksutuotetta mitä koteihin kaupataan kuten, tuoksukynttilät, huonesprayt, huonetuoksut/öljyt yms. Asia pulpahti mieleeni koska käytän huuhteluaineena pyykeissä etikkaa ja minulla on ollut tapana tipauttaa etikan mukan muutama tippa eteeristäöljyä. Olisiko tästä tavasta syytä luopua vaikkapa terveys syistä?

    • Tätä pitäisi kysyä joltakulta kemistiltä, vastaukseni ei perustu tietoon vaan luuloon. Mutta olen itse siinä käsityksessä, että eteeriset öljyt eivät ole myrkyllisiä. Nekin voivat aiheuttaa allergiaa, etenkin 100% öljyjen kanssa pitää olla varovainen, voivat ärsyttää ihoa jne. Mutta jos pitäisi valita, käyttäisin huonetuoksuna ehdottomasti ennemmin eteerisiä öljyjä kuin noita ”ilmanraikastimia”. Luulisin, että tuoksuyliherkälle ei ole mitään merkitystä sillä, mistä lähteestä tuoksu on peräisin, mutta ehkä joku sellainen osaa vastata tähän paremmin? Itse en ole yliherkkä, en vain muuten vaan tykkää hajustaa pyykkiäni millään. Välillä kuitenkin imuroidessa aloitan imuroimalla pumpulitukon johon on tipautettu pari tippaa eteeristä öljyä. Siitä tulee miellyttävä tuoksu huoneisiin, joka ei kuitenkaan jää kovin pitkäksi aikaa sinne leijumaan.

  2. Kevätsiivous ja raivaus pitäis aloittaa ja ihan joka päivä näen kohteita joissa olis tekemistä… Ihan mielelläni aloittaisin jo, mutta mun on vaan pakko siirtää tämä toukokuulle. ”Raivokas” opinnäytetyön kirjoittaminen menossa paraikaa ja viimeiset opintosuoritukset myös. Huhtikuun loppuun mennessä pitäis olla kaikki pääosin valmista, joten siihen asti on vaan pakko sulkea silmät ja siirtää hommaa…

    Ja vielä tuon päälle toukokuun alussa parin viikon ”loma” Etelä-Saksassa, joten jos sen jälkeen sitten pikkuhiljaa aloittelisi. Tämä loma kyllä tulee tarpeen tämän talven opiskelupuurtamisen jälkeen…

    • Kevään valossa on jotain, mikä saa kaiken näyttämään jollain tavalla rähjäiseltä. Mistähän sekin johtuu. Toisaalta kun on talven paahtanut, niin kuka siinä sitten jaksaa ruveta raivaamaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)