Sairaasti sotkua

Olin ensin itse kolme päivää kuumeessa, ja jälkikasvu jatkoi siihen vielä kolme lisäpäivää. Tässä on siis melkein viikko nyt kyyhötetty kotona pistämättä juuri neniä oven ulkopuolelle. Olen tässä ihmetellyt, miten sairastaessa voi tulla niin hirveästi sotkua. Oletteko huomanneet saman ilmiön? Silloin kun aloittaa on ihan siistiä (meillä jopa oli juuri siivojakin käynyt). Sitten muutaman päivä eteenpäin ja huusholli on kaaoksen tilassa.

Osittain sotku johtuu tietysti siitä, ettei normaalit päivärutiinit toimi. Olin itse sen verran kipeä, että pyykit ja tiskit jäivät osaltani hoitamatta. Puoliso hoiti niitä viikonloppuna, mutta kun kasoja alkaa kertyä, niiden purkamiseen menee hetki. Kun lapset sairastavat, kokemukseni mukaan ne eivät kuitenkaan halua pötköttää omassa sängyssä potemassa, vaan haluavat olla siellä missä kaikki muutkin, eli olohuoneessa ja keittiössä. Mukanaan he roudaavat nalleja, nukkeja, kirjoja, pelejä ja leluja. Illan tullen niitä ei kuitenkaan jakseta viedä takaisin, vaan nämä kaikki jäävät ympäriinsä lojumaan. Sitten ripotellaan käytettyjä ja käyttämättömiä nenäliinoja vähän joka puolelle, muutama satunnainen sukka lattialle ja päivällisen rippeet keittiönpöydälle, niin siinähän sitä jo ollaankin.

Tämä tekee perheessä sairastamisesta jotenkin erityisen rasittavaa. Minusta olisi helpompaa sairastaa siistissä kodissa. Mutta kuume ja flunssa aihettavat ainakin itselläni itsekurin merkittävän vajoamisen, enkä jaksa palautella tavaroita paikoilleen. Sitten muutaman päivän päästä havahdun yleensä siihen, että mitä täällä on tapahtunut?!, ja alan siivota ja raivata hirveällä vimmalla. Parin päivän päästä tiskit ja pyykit on yleensä selätetty, ja koti alkaa palata normaaliin. Ilmeisesti pelkästään se, että kotona vietetään enemmän aikaa tuntuu provosoivan sotkua. En tiedä onko tämä näin vain meillä, vai myös muilla?

4 vastausta artikkeliin ”Sairaasti sotkua

  1. Täällä sairastettiin kaksi viikkoa. Voin kertoa, että on sotkuista. Itse ei jaksa siivota eikä jaksa vahtia että joku muu siivoaisi. No, pikkuhiljaa järjestän kotia kuntoon. (Tosin nyt näyttää uhkaavasti siltä, että pesukone hajoa..)

    • Hajonnut pesukone aiheuttaisi aika nopeasti pahan kaaostilanteen! Toivottavasti teidän pysyy kasassa.

  2. Mulla ei ole pitkään aikaan ollut tilannetta että oisin ollut monta päivää kipeänä… Onneksi. Ja muukin perhe sairasta nykyisin tosi harvoin.

    Samaan tilaan meillä koti joutuu silloin kun mulla itsellä on niin kiire etten ehdi noita normaaleja päivittäisiä ja viikottaisia juttuja tekemään. Esimerkkinä opiskelukiireet… kun on monen kurssin tehtävien palautus samaan aikaan niin ei vaan ehdi kaikkea… eikä pysty myöskään keskittymään mihinkään muuhun. Rutiinit häviää ja kaaos on valmis.

    • Rutiinit on todella olennaisia kaaoksenhallinnassa! HUomasin tämän myös syksyllä kun kirjoittaminen oli tiiviimmillään. Kun ei keskittynyt yhtään siihen, että olisi pitänyt rutiineista kiinni, tilanne levisi todella nopeasti. Kipeänä vaan ei jaksa tehdä niitä korjaavia toimenpiteitä myöskään, mikä vain pahentaa tilannetta. Onneksi täällä ollaan jo voiton puolella!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)