Kuukauden kosmetiikkaostokset

Tämä raportti tulee nyt vähän etukäteen, mutta huomenna en luultavasti käy kuin korkeintaan ruokakaupassa, joten uskallan tehdä yhteenvedon tämän kuun kosmetiikkaostoksista. Halusin siis seurata, kuinka monta tuotetta kuukauden aikana ostan, ja kuinka paljon ne yhteensä maksavat. Mennään suoraan asiaan:

Helmikuun kosmetiikkaostokset

 • LV käsisaippua 2,89€ (perheen yhteiskäyttöön)
 • Batisten kuivasampoo 5,9€ (minulle)
 • Nivean vartalovoide 4,99€ (minulle)
 • Vaahtokylpyaine, en muista merkkiä 8€ (lapsille)
 • Estelle & Thild käsirasva 14€ (minulle)
 • BareMinerals meikkipohja 45€ (minulle)

Loppusumma 80,78€

Yhteensä ostin kuusi tuotetta, joista neljä oli pelkästään omaan käyttöön. Loppusumma on korkeampi kuin luulin, mutta sitä nostaa selvästi tuo meikkipohja. Kyseessä on jauhemainen tuote, joka kuluu todella hitaasti käytössä. Tuosta neljänkympin tuotteesta riittää siis vähintään vuodeksi, luultavasti pidemmäksikin aikaa. En siis osaa pitää sitä erityisen kalliina ostoksena suhteutettuna yksittäisen käyttökerran hintaan.

Tammi- ja helmikuun perusteella vaikuttaa siltä, että sellaisiin koko perheen perustuotteisiin kuten saippua ja sampoo, menee kuussa 10-20 euroa. Omiin meikkeihin ynnä muihin puolestaan noin 50€. Arvelen (siis toivon), että veikkaus olisi edelleen yläkanttiin. Ajatus siitä, että kuluttaisin meikkeihin monta sataa euroa vuodessa on yllättää jälleen. Niinpä olen päättänyt jatkaa seurantaa vielä ainakin maaliskuun ja huhtikuun. Maaliskuussa on Hullut päivät, mikä yleensä on ollut minulle se hetki hamstrata kaikkea kosmetiikkaa. Joten ennakoin seuraavalle kuulle isompaa laskua. Tämän pitäisi siis loogisesti näkyä niin, että huhtikuussa ei mene juuri lainkaan rahaa. Mutta onko todella näin? En tiedä, ja siksi jatkan seurantaa.

Jos teitä muuten kiinnostaa tietää, olivatko ostokset hyviä, tässä lyhyet arviot:

 • LV:n nestemäinen saippua ei kuivata käsiä, mistä iso plussa, mutta nokka menee koko ajan tukkoon, mikä on ärsyttävää.
 • Batisten kuivasampoot ovat minusta huippuja, hinta-laatusuhde erinomainen.
 • Nivea on tuttua ja turvallista kamaa, toimii kuivalla talvi-iholla.
 • Kicksistä ostettu vaahtokylpy sai veden pinkiksi ja koko kylppärin tuoksumaan, joten lapset tykkäsi. Tämä jätettiin mummolaan odottamaan seuraavaa vierailua.
 • E&T käsivoide on laadukas, mutta ostin ajatuksissani eri tuoksua kuin olisin halunnut! Vanilja ei kuulu suosikkeihini, mutta käytän kyllä tuon rasvan pois siitä huolimatta. Oikeasti olisin halunnut ruusua. Pakkaukset näyttävät siis liian samanlaisilta! Väärä tuoksu harmitti erityisesti siksi, että tämä ostos ei ollut välttämätön, vaan meni enemmän sellaiseen huvikseen ostamisen kategoriaan.
 • Olen käyttänyt BareMineralsin meikkipohjaa vuodesta 2008 lähtien. En ole nähnyt syytä etsiä uutta tuotetta tämän tilalle, eli toimii todella hyvin.

Rupesiko kukaan muu kosmetiikan kirjanpitoon? Millaisia havaintoja saitte? Hyviä tuotevinkkejä muille lukijoille?

EDIT: korjasin meikkipohjan ja loppusumman oikeiksi. Summa nousi 5 euroa.

18 vastausta artikkeliin ”Kuukauden kosmetiikkaostokset

 1. Minäkin voin jo sulkea helmikuun kirjanpidon, ellen sitten huomenna laivalla sorru ostamaan jotain ihanaa 😀
  Puhdistukseen ja hygieniaan meni 53,68€, meikkeihin 14,48€ ja menin jopa niin pitkälle, että otin mukaan siivouksen ja pyykinpesun, johon meni 21,84€.
  Ihmettelen silti näinkin suuria summia, sillä minulla on edelleenkin huikean suuret kosmetiikkavarastot odottamassa käyttöön ottoa. Olin kuitenkin kirjanpidon mukaan ostanut vain sellaisia tuotteita, jotka olivat tosiaankin loppu, kuten nyt esimerkiksi hiuskiinne ja hammastahna. Dödöjä en olisi vielä tarvinnut, mutta löysin hyvästä alesta ja ostin samantien 5 purkkia vastaisuuden varalle.
  Minusta tämä ei sinänsä kerro koko totuutta kosmetiikan kulutuksestani ja sen ostamisesta, koska minulla lähtötilanne oli jo sellainen ylitsepursuava, että pärjäisin varmaan pienellä säädöllä näillä tuotteilla ostamatta juuri mitään koko vuonna. Olin vielä erityisesti joulukuussa tankannut varastoja ja ostanut kaikkea mahdollista alesta. Ihmeellisesti sitä vain kertyy kosmetiikkaostoksia, vaikka ei omasta mielestään tarvitse eikä muka ostakaan mitään.
  On kyllä ollut todella silmiä avaava kirjanpitokokemus ja parannusta oli jo tapahtunut tammikuuhun nähden selvästi.
  Ai että miten oikein odotan ensi kuun vaatepostaustasi 🙂

  • Minäkin ostan varalle odottamaan, jos tulee hyvä tarjous, mutta eikö 5 kpl ole jo aika paljon…? Yritän itse optimoidan varavarastot siten, että niistä riittää seuraavaan tarjoukseen saakka. Esim. ostin edellisiltä hulluilta päiviltä silmämeikinpoistoaineen edullisesti, mutta ostin vain yhden, koska arvelin että se riittää seuraaville päiville saakka. Nyt vaikuttaa siltä, että arvio osui nappiin, ja tuote loppuu sopivasti juuri uusien alepäivien alla. Tietysti jos isommille varastoille on tilaa, niin silloin voi rauhassa säilöä niin monta kappaletta kuin haluaa. Tämä ei siis ole kritiikkiä, sillä jokainen saa säilyttää, ostaa ja hamstrata juuri mitä haluaa 🙂 Kommentoin, koska arvelin ettet tästä loukkaannu 🙂

   • En vaan jaksanut edellisessä viestissäni erikseen mainita, että osa dödöistä, eli 2 kpl oli miestenversioita, eli minun osuuteni vain 3 kpl ja usein vielä ”vieraillaan” jo kotoa pois muuttaneen opiskelija tyttäreni kanssa toistemme kosmetiikkajemmoilla, niin voi olla, että niistäkin kolmesta ainakin yksi päätyy hänen käyttöönsä 🙂 Lisäksi minulla on talviasuttavalla mökillä omat kappaleensa, ettei tarvitse aina miettiä sinne lähtiessä, että onko siellä sitä tai tätä ja mitä pitää muistaa pakata mukaansa. Oliko riittävän hyviä pointteja yksittäiselle ylilyönnille ja ostoriehaantumiselle 😀

    Lisäksi unohdin mainita eilen, että sain myös kosmetiikkaa Lumenelta testikäyttöön ja toiselta taholta käsisaippuan ja ripsivärin muuten vaan kylkiäisenä, että kyllä sitä aina jostain kertyy nurkkiin pyörimään. Näitä en lisännyt omalle listalleni kuin sivuhuomautuksena. Eivät siis ole loppusummassa, kun en niistä mitään maksanutkaan.

    • Oikein hyvä ja riittävä selitys 🙂 Minullakin on tuplakappaleita matkoja varten sekä mökillä. Ajattelin ensin, että jos on ostanut 5kpl samanlaisia dödöjä, niin johan niistä riittää ties miten pitkäksi aikaa.
     Minäkin muuten sain kolme näytettä, jotka olivat ilmaisia. Niitä ei ole laskettu tuonne mukaan, tosin niiden tilavuus on vähän tulitikkuaskia suurempi, joten pahasti ne eivät tilaa vie.

 2. Mä en ole pitänyt kirjaa kosmetiikkaostoksista. Vaateostoista kylläkin.
  Tuota Batisten kuivashampoota tekisi mieli testata. Mistä olet ostanut sitä?

  • Olen ostanut sitä monesta eri paikasta. Ainakin Stockalta, Emotionista ja viimeksi se tuli Citymarketista, kun tilasin ruokia ja samaan pakettiin pystyi klikkailemaan myös kosmetiikkaa. Batisten valikoima on ylitsepursuavan laaja, mutta olen itse käyttänyt sitä ”perusversiota” , tuotteen nimi taitaa olla Original. Nyt kokeilussa on tuote nimeltä Fresh, ja tykkään siitäkin.

 3. Mä ostin Urtekramin samppoota itselleni (3,6 €) ja käsisaippuaa koko perheelle (3,8 €). Sattumalta olivat alennuksessa jopa.

  • Alle kymppi. Ei voi tuhlailusta syyttää! Ja vielä luonnonkosmetiikkaa. Onko Urtekramin saippua hyvä?

   • Mä kyllä tykkään Urtekramista. Ostin nyt kookoksena molemmat, se saippua on kyllä tosi hyvää. Tuoksu on kiva, eikä tunnu kuivattavan käsiä. Samppoona kookos ei ihan minua vakuuta, jostain syystä ruusu on tehokkaampaa. Muita variantteja en ole kokeillut.

    • Tuo on aika edullinen luonnonkosmetiikkamerkki, joten voisin aloittaa vaikka saippuasta ja kokeilla sitä seuraavaksi.

 4. En ole pitänyt kirjaa kosmetiikkaostoksista, mutta niinhin ei mene paljoa meillä rahaa. Miehellä ehkä minua enemmän, kun hän sortuu parturikäynnillä ostamaan jos jonkinlaista hoitoshampoota 🙂
  Hintoja en muista, mutta alkuvuosi on menty näin: Tammikuussa ostin kaksi purkkia hammastahnaa yhteiseen käyttöön sekä itselleni valkovaseliinia huulirasvaksi. Helmikuussa ei ostoksia, mutta maaliskuussa on perusvoiteen ja shampoon oston aika (miehen shampoot haiseen niiiin miehiselle, vaikka niitä olisi kyllä useampi purkki käytettäväksi).
  Kuivashapoota tekisi mieli myös kokeilla …

  • Olen itse oppinut käyttämään kuivasampoota muutaman viime vuoden aikana. Tykkään siitä itse kovasti, se pelastaa tukan silloin kun ei millään ehtisi pestä mutta kuitenkin pitäisi liikkua ihmisten ilmoilla. Noita sampoita on kuitenkin monenlaisia. Olen kokeillut kaikenlaisia merkkejä, ja pidän tuosta Batistesta eniten. Matkakokoisena se on aivan huippu, etenkin lyhyillä matkoilla. Osa kuivasampoista tekee enemmän rakennetta hiuksiin, osa taas puhdistaa paremmin. Olen tullut siihen tulokseen, että tulos riippuu aika paljon siitä, mitä tärkkelystä tuotteessa on käytetty. Riisipohjaiset puhdistavat, muut tekevät rakennetta. Kokeilemalla löytää itselleen parhaan. Oma strategiani on ollut napata kokeiluun uusia tuotteita alesta, jotta menetys on mahdollisimman pieni jos tuote ei sittenkään miellytä … 🙂

   • Pitääpä seurata alehyllyjä …
    Mulla on kokemus vaan Kloranen valkonokkoskuivashampoosta, joka kyllä sähköistyttää hiuksia aika lailla. Myös haju on vähän ’tunkkainen’.

    • Batistella on varmaan 10 erilaista tuoksuvaihtoehtoa. Ne eivät myöskään ole mielestäni erityisen kalliita etenkin jos sattuu alennukseen, joten hinta-laatusuhde on kohdallaan. Olen kokeillut myös suomalaista Herbinaa, mutta tykkään Batistesta enemmän. Kloranesta ei ole kokemusta.

 5. 52,77 € … luulisin… Cittarin kuitti oli niin vaikealukuinen alennuksineen että en ole ihan varma summasta… – miehen partaterät 15,59
  – miehen kosteusvoide 6,36
  – miehen LV dödöt 2 kpl 4,84
  – 2 Sensodyne hammastahnaa 6,70
  – 2 hammasharjaa 5,28
  – L300 kosteusvoidetta vartalolle pumppupullo 400 ml 5.90
  (tämä on ainoa oikea vartalovoide jota käytän ikinä…oon käyttänyt tätä jo yli 30 vuotta)
  – L300 käsirasva 100 ml 3,95
  – vanulappuja (3 pak) ja vanupuikkoja 1 , 4,15

  Käytännössä mulle itselle oli siis noista hammastahna ja -harja (pakko ostaa… lopussa) ja kosteusvoide ja käsirasva, jotka kestää pitkään, edellinen pullo/purkki on jo käytössä. Muut oli miehelle tai yhteiseen käyttöön. Miehen ostokset näköjään oli valtaosa summasta tällä kertaa, mutta tulee noilla taas toimeen aika kauan.

  Tsekkasin vielä tammikuun ostokset ne oli yhteensä 54,40 €. Siinä oli muistaakseni samaa osastoa, jotain naamarasvoja itselle ja tyttärelle, ripsaria jne, kuitteja ei ole enää niin en pysty tarkkaan tsekkaamaan…

  Eli aika hyvin arvioin tammikuussa että noin 50 € /kk koko perheen kemppariostokset. Käytännössä 4 henkeä, koska vanhin tytär ostaa jo lähes kaiken itse.
  Jotain tulee ehkä vielä lisää käsisaippuoista ja vessapapereista, mut ne on mulla luokiteltuna ”kodin käyttötarvikkeisiin” ei siis ruokaa vaan kaikkea muuta mitä ruokakaupasta ostetaan…

  • Yksi tavoitteeni on tässä onnistua kalibroimaan nämä omat arviot paremmin todellisuutta vastaaviksi. En tiedä missä ihmeen harhamaailmassa elän, kun kuvittelen oman kulutukseni järjestään pienemmäksi mitä se on. Ja minä olen kuitenkin aika hyvä rahan kanssa. Siitä huolimatta hämmästyn näitä omia arvioitani, kun ne tuntuvat menevän jatkuvasti pieleen.

 6. En ole seurannut yksityiskohtaisesti kosmetiikkamenojani (eli listannut, mitä kaikkea olen ostanut), mutta kuukausittaisen kosmetiikkaan kuluneen summan tiedän kohdaltani yli kymmenen vuoden ajalta, sillä olen excelöinyt kaikki menoni jo pitkään.

  Viime vuonna käytin kosmetiikkaan rahaa vähimmillään 20,19 euroa ja enimmillään 315,34 euroa kuukaudessa. Viime vuoden keskiarvokosmetiikkakulutukseni oli 148,84 euroa kuukaudessa. Tämän vuoden alussa tammi- ja helmikuun summat ovat kuitenkin olleet huomattavasti pienemmät: tammikuussa kosmetiikka- ja hygieniakuluni olivat vain 4,33 euroa ja helmikuussa 32,04 euroa. Helmikuun ostokset jopa muistan: kaksi deodoranttia, suuvesi ja hammasharja. Ja nämä summat ovat siis yhden hengen kosmetiikkaan ja hygieniaan kuluttamia summia, koska asun yksin. Toki hammastahnaa käyttää myös poikaystävä, mutta muuten kaikki on omaa kulutustani.

  En ole koskaan kokenut huonoa omaatuntoa kosmetiikkaan kuluvista summistani, ja tiedostan, että käytän kosmetiikkaan varmaankin keskivertosuomalaista enemmän rahaa. Toisaalta uskon, että vieläkin enemmän kosmetiikkaan kuluttavia Suomesta löytyy. Omassa kategoriassani ovat mukana myös parturikäynnit, nenäliinat ja vessapaperit.

  Laivalla tai lentokentällä ollessani ostan jemmaan aina hyviksi havaitsemiani tuotteita, samoin kuin vaikka Hulluilla Päivillä, mutta vain tuotteita, jota kulutan jatkuvasti ja tiedän käyttäväni loppuun. En harrasta puolitäysiä kosmetiikkaputeleita. Tämä selittää joidenkin kuukausien kosmetiikkaan kulunutta suurempaa kokonaissummaa, mutta tax freesta tai Hulluilta Päiviltä ostaessani säästän rahaa, koska hankin niistä joka tapauksessa käyttämiäni tuotteita tavallista edullisemmin.

  • Minusta ostoksiaan ei tarvitse muille perustella. On kuitenkin hyvin mielenkiintoista lukea teidän kaikkien ostotottumuksista, se tuo kiintoisaa perspektiiviä mihin tahansa aiheeseen. Minä en kosmetiikassa pihistele siinä mielessä, että ostan mieluiten tuotteita, joiden tiedän laadukkaiksi ja itselleni sopiviksi. Käytän paljon luonnonkosmetiikkaa, joka on usein normikosmetiikkaa kalliimpaa (tietenkin riippuu merkistä tässäkin), ja myönnän, että ostan harvoin ns. markettimeikkejä, paitsi silloin kun olen lukenut jonkun erityisen suosituksen tietystä tuotteesta. Minulle nämä ostoseurannat ovat keino havainnollistaa itselleni kokonaisuutta, jotta olisin tietoinen siitä, mihin rahani käytän. Näiden myötä on käynyt nimittäin ilmi, että olen aika hyvä huijaamaan itsenäni ihan huomaamatta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)