Viikon vinkit: Tavarataitoja, muovipussikielto ja lumipesua

Tavarataidot on viimein julkaistu kovakantisena kirjana, ja toimittajat ovat tarttuneet siihen. MeNaiset on lukenut Tavarataidot, ja toteaa ettei Konmari saa kirjassa täyttä ymmärrystä. On hauskaa lukea näitä juttuja, ja katsoa mikä toimittajan mielestä on ollut kiinnostavaa. Tässä jutussa mennään Tavarataitojen ytimeen, eli säästääkö tavara vai ei. Iltalehdessä puolestaan keskitytään siihen, mikä on sopiva tavaramäärä. Sopivan määrän hahmottaminen on myös yksi tavarataidoista. Lisää juttuja on tulossa, linkkaan niitä tänne sitä mukaan kun niitä ilmestyy.

Jos kirja kiinnostaa, tsekkaa tämä: Tavarataidot vielä tänään 8.1. alennetulla hinnalla Elisa Kirjasta! Jos e-kirjat miellyttävät, kannattaa tarttua tilaisuuteen. Vielä tänään sen saa hintaan 9.90, huomisesta eteenpäin se maksaa e-kirjana 16.90€. Kovakantinen versio on vähitellen päässyt kauppoihin asti. Jos kirjaa ei löydy omasta kirjakaupasta, sen saa sinne tilaamalla. Esim. Suomalaisiin kirjakauppoihin sen saa muutamassa päivässä, vaikkei hyllystä löytyisikään. Nettikaupat ovat toinen vaihtoehto, mm. Adlibris. Entä tietääkö joku, joko tätä saa kirjastoista?

Tavarataidot on julkaistu myös äänikirjana, mistä olen todella iloinen! Esimerkiksi BookBeatista palveluun voi tutustua ilmaiseksi pari viikkoa, ja jos on uusi asiakas kirjan lienee mahdollista napata sieltä äänikirjana jopa ilmaiseksi, näin olen ymmärtänyt. Äänikirjan saa mm. myös Elisan palvelusta. Kirjan lukee näyttelijä Meri Nenonen, hän on ilmeikäs ja miellyttävä-ääninen lukija. Lyhyt näyte on kuultavissa esimerkiksi kirjan esittelysivuilla.

Sitten pari linkkivinkkiä. Aloitin muutama päivä sitten henkilökohtaisen muovipussikiellon. Myös kaupat ovat alkaneet toimeen: Stockalta ei enää kassoilta saa muovipusseja, Tokmanni poistaa omiaan parhaillaan mutta S-ryhmä on tarttunut asiaan hitaammin. Voin ilokseni raportoida, että vuoden ensimmäinen kauppareissu sujui mallikkaasti kahden kestokassin voimin. Ostamani perunat puolestaan pakkasin biopusseihin, eli suoritus oli mallikelpoinen.

Tuntuu muuten hassulta, kun on vuosikausia linkannut esimerkiksi iltapäivälehtiin, ja nyt ne ovat alkaneet linkata takaisin tähän blogiin. Ilta-Sanomat kertoi pari päivää sitten, että Arkijärjen puolelta löytyy hyviä pakkaspesuvinkkejä. Se pitää paikkaansa, kirjoitin aiheesta muutama vuosi sitten. Tänä vuonna kovimmat pakkaset taitavat olla ainakin Etelä-Suomen osalta ohi, mutta omia ohjeitani noudattaen puhdistin makuuhuoneen vaalean maton pakkaslumella. Raikasta tuli!

11 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: Tavarataitoja, muovipussikielto ja lumipesua

 1. Helmetissä näyttäis olevan kirjaasi n. 30 kpl (tulossa), varauksia 100. Tosin kirjat ei ole vielä saatavilla kun nuo uudet kirjat aina jonkun hetken kestää ennen kuin ne lainattavissa…
  Itsellä varausnumero 23, joten toiveita on saada kirjasi lähiaikoina lukuun.☺

  • Jee! VAikuttaa siltä, että saat kirjan käsiisi ensimmäisten joukossa!

 2. Mainitsin joulun alla, ettei maakuntani kirjastoihin ollut kirjaa hankittu lukuunottamatta ”omaa” kirjastoani, koska pyysin sen sinne hankkimaan. Pari päivää sitten huomasin kuitenkin, että kirja on nyt hankinnassa kaikkiin muihinkin maakuntani kirjastoihin! 🙂

 3. Tein omaan kirjastoon hankintaehdotuksen ja se meni läpi. Olen siis jonossa ekana. 🙂 Tuo hankintaehdotusten tekeminen on meillä ainakin varmin tapa saada kirja kirjastoon.

  • Tämä on hyvä tapa hankkia kirjaa myös kirjakauppoihin, jos esimerkiksi asuu pienemmällä paikkakunnalla, jonne kirjaa ei ole syystä tai toisesta tilattu. Vinkki kassalle, ja asia järjestyy 🙂 Ja sama toimii siis kirjastoissa!

 4. Vaara-karjalan kirjastoissa olen varaaja numero 11, useampi kirja taisi olla tilattuna. Pääsen pian käsiksi 🙂

  • Jee! Tosi kivaa että kirjastoihin on tätä tilattu!
   Tiedoksi muuten että Suomalaisen kirjakaupan logistiikka on hidas… Akateeminen myy keskustassa täyttä päätä, Suomalaiseen ei ole vielä edes saapunut. Joten jos paikkakuntanne kirjakaupasta ei tunnu löytyvän, niin kannattaa kääntyä nettikaupan puoleen, taikka pyytää tilaamaan.

   • Toi Suomalaisen logistiikka on mun kokemuksen mukaan aina aika hidas. Ainakin kun olen lapsille koulukirjoja ostanut. Muuten ihan ok….

 5. Tavarataitojen ensimmäiset 29 kpl ovat nyt matkalla varaajille pääkaupunkiseudun Helmetin mukaan. Muutamassa päivässä saapuvat luettaviksi. Varauksia on nyt 115 kpl.

  • Jee! Onpa kiva kun pidätte minuakin ajan tasalla näistä! Tosi kiva kuulla sitten kommentteja, kun olette lukeneet.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)