Viikon vinkit: pyyhkeet, tavaroita joita kukaan ei tahdo sekä vanhentuneet lääkkeet

Huomio etenkin kaikki äänikirjojen ystävät:  huomenna on blogissa jälleen arvonta! Tarjolla BookBeatin 6kk lahjakortti, sekä etukoodi kaikille halukkaille. Kannattaa siis käydä kurkkaamassa blogissa heti maanantaina 16.1.!

Tämän jutun mukaan pyyhkeitä pitäisi käyttää vain kolme kertaa peräkkäin. Kuulostaa kyllä mahdottomalta toteuttaa esimerkiksi käsipyyhkeiden suhteen. Meillä kylpypyyhkeet vaihdetaan yleensä kerran viikossa ja käsipyyhkeet tarpeen mukaan, ehkä vähän tiheämmin. Toisaalta olen kuullut perheistä, joissa pyyhkeet vaihdetaan jokaisen käytön jälkeen, mikä sekin tuntuu liioittelulta. Miten teillä? (Iltalehti)

Tässä YLEn jutussa kierrätyskeskuksesta todetaan, että kaikkia tavaroita sinnekään ei voi viedä. Kun sohva on kissanraapima, sitä ei halua kukaan, tuskin edes toinen kissaihminen. On paljon muitakin tavaroita, joita kierrätyskeskukset eivät huoli. Esimerkiksi vanhat kirjat voivat (valitettavasti) kuulua tähän joukkoon. Tietosanakirjoille ei kerta kaikkiaan ole enää kysyntää, ja kierrätyskeskuksetkin laittavat tavaroita roskiin. Jutussa on monta muutakin esimerkkiä tavaroista, joita edes kierrätyskeskus ei halua. Jälleen kerran olkaa siis tarkkana kun lahjoitatte. Joskus tavaraa ei oikeasti halua kukaan mukaan.

Kattavat ohjeet vanhojen lääkkeiden ja ravintolisien hävittämiseksi löytyy tästä YLEn artikkelista. Lääkekaappi on syytä käydä säännöllisesti läpi, jottei sinne jää vanhentuneita tuotteita ja järjestys pysyisi. Apteekkarin mielestä kerran vuodessa on ihan sopiva tarkitustahti. Lisäisin tähän, että jos ei muuten muista, niin kannattaa merkitä kalenteriin, ettei unohtu.

3 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: pyyhkeet, tavaroita joita kukaan ei tahdo sekä vanhentuneet lääkkeet

  1. Meillä vaihdetaan kylpypyyhkeet noin kerran viikossa. Keittiön käsipyyhe 1-2 kertaa viikossa. Vessan käsipyyhe jokapäivä kun useampi käyttäjä. Kerran viikossa pesen pyyhekoneellisen ja kuivurissa kuivaan. Niin ja sitten meillä on suihkun jälkeen lattiapyyhe jonka vaihdan 2 kertaa viikossa. Kaikki mahtuu yhteen koneelliseen ja systeemi toiminut hyvin. Inhoan jos pyyhkeet vähänkin haiskahtaa. Käsipyyhkeet pidempi ikäisiä kun jos ne päästäisi hyvin likaisiksi ja tummentuneiksi.

  2. Meillä kylpypyyhkeet vaihdetaan suunnilleen kolme kertaa kahden viikon aikana ja käsipyyhe ehkä kaksi kertaa viikossa, aika usein useamminkin.
    Kahden hengen taloudessa toki helppoa. Varsinkin käsipyyhkeillä usein täytän vielä pesukoneellisen, jos siellä on tilaa.

  3. Kylpypyyhkeet noin kerran viikossa. Käsipyyhkeet pari kertaa viikossa paitsi keittiössä vaihdan pyyhkeet joka päivä. Mulla on noita keittiöpyyhkeitä niin paljon että voi hyvin vaihtaa aina illalla seuraavaksi päiväksi puhtaat.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)