Viikon vinkki: Tavarataidot nyt e-kirjana!

Hei, nyt on hyviä uutisia! Tavarataidot on nyt saatavilla Elisa Kirjasta e-kirjana. Ja se on vieläpä kampanjahinnalla 8.1. asti! Sen saa ostaa omakseen tai antaa lahjaksi 9,90 eurolla. Kirjaa kuvaillaan Elisalla näin:

Kotimainen vastine KonMarille! Unohda pikaraivaukset – opettele tavarataidot

Tavaroiden määrä suomalaisissa kodeissa on nykyään valtava, eikä kaupastakaan tavara lopu. Tavaratulvan kesyttäminen vaatii uutta osaamista: nyt tarvitaan tavarataitoja!

Tavarataidot-kirja kertoo, miksi meillä on liikaa tavaroita ja mitä asialle pitäisi tehdä. Kirja ohjeistaa oivaltavasti tavaratulvan torjumiseen, sopivan määrän hahmottamiseen ja ylläpitämiseen, sekä liiasta luopumiseen.

Kirjassa neuvotaan käytännönläheisesti, miten tavarapaljous selätetään: mistä tietää kuinka paljon on sopivasti, miten poistetuista tavaroista pääsee vastuullisesti eroon ja miten estää turhien tavaroiden kertyminen kotiinsa. Teos auttaa myös näkemään, millaiset ajatusharhat tekevät turhasta luopumisen vaikeaksi ja miten niitä vastaan voi taistella.

Tämä kuvaus on mielestäni erittäin osuva, se kertoo täsmälleen, mistä kirjassa on kyse. Kuten sanottu, tämä ei ole pelkkä raivauskirja, vaan näkökulma on paljon laajempi. Itse hahmotan kirjan kolmessa osassa: Ensin on katsaus siihen, miten maailma on muuttunut, ja miten muutos on vaikuttanut meidän suhtautumista tavaroihin, sekä tavaramääriin. Seuraava kokonaisuus on itse tavarataidot, mitä ne ovat ja miten ne toimivat ja vaikuttavat. Lopuksi visioin sitä, millaiseksi maailma tai yksittäisen ihmisen elämä voisi tavarataitojen avulla muuttua. Alku ja loppu ovat lyhyempiä, suurin osuus tekstistä käsittelee nimenomaan noita tavarataitoja.

E-kirja on samanlainen sisällöltään kuin paperiversiokin. Tässä kirjassa ei ole kuvia (yksi taulukko ja yksi vuokaavio löytyy, ja käsittääkseni ne ovat myös e-kirjassa), ja se on mustavalkoinen, joten sähköisestä versioista ei siis puutu mitään, mitä ”oikeasta” kirjasta löytyisi. Tämä oli alunperin kustantajan linjaus, mutta en hirveästi pullikoinut vastaan, sillä kuten tiedätte, minä en ole mikään kuvallisen ilmaisun guru. Tavarataidot on samanlainen kuin tämä blogikin – ei kuvia, mutta punnittua asiaa ja tarinoita elävästä elämästä. Paperiversiossa tulee olemaan vähän yli 170 sivua, e-kirjassa niitä näyttää olevan 111.

Elisa Kirjan e-kirjoja voi lukea esim. puhelimella tai tabletilta. Tavarataidot e-kirjan voi myös antaa lahjaksi. Ehkä tätä ei kuitenkaan kannata antaa lahjaksi ihmiselle, jonka toivoisi raivaavan kotiaan, ellei hän itse ole motivoitunut. Sen sijaan itselleenhän tätä voi toivoa lahjaksi kuka vaan! Kampanjahinta on voimassa 8.1. asti, sen jälkeen e-kirjan hinta on normaali 16.90€. Jos tämä kiinnostaa, niin nyt kannattaa käyttää tarjous hyödyksi.

Olen kiitollinen lukijalle, joka tämän oli bongannut Elisan sivuilta! Olin siinä käsityksessä, että kirja tulee vasta välipäivinä myyntiin, mutta Elisa olikin ottanut sen nyt jo ennen joulua listoille. Mutta tämä on iloinen yllätys, nyt tästä saa joku kivan aineettoman lahjan itselleen tai kaverilleen. Ja hei, jos luette kirjan niin kertokaa ihmeessä mitä tykkäsitte!

16 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkki: Tavarataidot nyt e-kirjana!

  • Kiva kuulla! Ja kiinnostaa myös palaute, sitten kun olet päässyt loppuun asti. Tietysti kehuja on ihana kuulla, mutta kestän myös rakentavaa kritiikkiä 🙂

   • Ahmaisin koko kirjan melkein kerralla. Mä niin tykkään tästä kulmasta, ettei ole mitään one-size-fits-all-pikaratkaisua tavaranpitämiseen, vaan lukijaa rohkaistaan löytämään paras tapa tarkastella ja ratkaista asia itselleen sopivalla tavalla ja sopivissa annoksissa. Nykyään uskallan jo sanoa, että omat tavarataidot on jo hioutuneet hyviksi, mutta ei puhettakaan, että alun nollatilanteessa (jossa todellakin olin) minun olisi vaan pitänyt silpaista kaikki kerralla veks ja se olisi sitten ollut siinä sipuli. En koe, että olisin päässyt marittamalla ensinnäkään hyvään lopputulokseen, saati sitten oppinut yhtään mitään suhteestani tavaroihin (ja samalla itsestäni) tai niistä huolehtimiseen. Kun millekään ei ollut paikkaa, kaaos otti nopeasti vallan. Nykyään kaikella on paikka, ja suorastaan välillä nautin esineiden palauttamisesta kotiinsa. Kyllä meilläkin välillä räjähtää kun kaikki innostuu omista prokkiksistaan ja niin sen meillä kuuluukin olla. 🙂 Kaaos on kuitenkin helppo poistaa hetkessä, kun kamaa ei ole liikaa ja kaikella on koti.

    Mä olen tehnyt just tuota yhden hyllyn taktiikkaa muutaman vuoden ja se kyllä toimii kuin junan vessa joka suhteessa. Ja nyt sillä on ihan oma nimi! 🙂

    Erityistä kiitosta haluaisin antaa kirjan työkaluista roskan ja säästettävän erottamiseen ja oikean kierrätysvaihtoehdon löytämiseen. Näkisin myös, että esimerkkijutut lahjoituskohteissa työskenteleviltä herättelevät monia ajattelemaan, onko omien poistojen paikka loppujen lopuksi siellä ensinkään.

    Suosittelin kirjaa jo anopikkeelle ja äidille palaan siihen itsekin varmasti vielä monta kertaa.

    Kiitos kirjasta. Toivottavasti tämää käännetään enkuksi, että pääsen suosittelemaan myös parissa FB-ryhmässä.

    • Kiitos palautteesta! Käännös olisi tietysti huippu, mutta en uskalla sellaisesta haaveilla. Ellen sitten tässä kuluvan vuoden aikana jotenkin mystisesti muuntaudu suomalaiseksi versioksi Marie Kondosta ihan omalla arkijärki-filosofialla varustettuna 🙂

     Mutta nämä palautteet ovat tosi arvokkaita myös siksi, että niistä saa epäröivätkin ihmiset tukea päätöksenteolleen. Itse luen useimmiten, mitä muut ovat tykänneet kirjasta, jonka aion hankkia. Arvostan näitä siksi tosi paljon! Jos jaksatte pari riviä käydä Elisan sivuilla kirjoittamassa, niin se auttaa kaikkia ”tuntemattomia” lukijoita myös!

  • Tämä on siitä hyvä lahja, että se ei jää nurkkiin pyörimään 🙂 Toivottavasti tykkäsit myös sisällöstä!

 1. No niin, menin ja luin kirjan jo kertaalleen, mutta tämän kyllä lukee monta kertaa uudestaankin! Kuten jo aiemmin kommentoin, erityisesti tykkään mielenkiintoisista näkökulmista, joita kirjassa on runsaasti. Ei ole sellainen ”yhden totuuden kirja”, niin kuin Konmarilla. Ja tänään piti raivata kirjahylly, jossa ei muka ole puoleen vuoteen ollut mitään poistettavaa. Lähti 15 kirjaa eikä yhtään jäänyt ikävä. Ja uusia aion hankkia enää sähköisessä muodossa!

  • Kiitos ihanasta palautteesta! Olen iloinen, että eri näkökulmat tulivat ilmi, tavoitteena oli nimenomana käsitellä aihetta eri kanteilta. Mun filosofiani on, että yksi tapa ei mitenkään voi toimia kaikilla ihmisillä, koska elämäntilanteet ovat niin erilaisia. Ja iso peukku kirjahyllyn raivaukselle 🙂

 2. Kirja luettu. Puolessa välissä kävin siivoamassa liinavaatekaapin 😀

  Tykkäsin kirjasta. Mielestäni asiat käsitelty tavalla, joka sopii kaikille ja antaa itselle ajattelemisen aihetta ilman, että kirjoittaja ”määrää” tekemään asian tietyllä tavalla. Sopiva on avainsana.

  Ainut huono asia on se, että luin jo kirjan. Jatko-osaa siis odotellessa 🙂

  • Kiitos, näitä on oikeasti ihana lukea! Sopiva oli sellainen avainsana tuota kirjoittaessa. Tajusin, että ihmisiltä on välillä hukassa sopiva, helposti mennään äärimmäisyyksiin. Mikä taas ei ole minun juttu ollenkaan.

   Jatko-osaa ei ainakaan vielä ole mielessä, mutta uusi kirjan aihe kyllä. Sekin liittyy arkeen ja arjenhallintaan, mutta en vielä uskalla puhua siitä mitään, ennen kuin idea on vähän pidemmällä. Jos kaikki käy hyvin, ja tätä kirjaa ostetaan ja luetaan, voi olla että kustantaja haluaa minulta toisenkin kirjan 🙂 Sekös olisi mahtavaa!

  • Kiitos itsellesi 🙂 Olin tosi iloinen, kun syksyllä kävi ilmi, että myös e-kirja tehdään. Tämä kuvaton formaatti sopii siihen hyvin. Ja totta, puhun itsekin siitä ettei kaikkea ole pakko omistaa fyysisessä muodossa.

 3. Tämä kirjasi oli rahan arvoinen ostos ja elämäni ensimmäinen e-kirjaostos! Sain kirjasta synninpäästön; on ihan ok olla kohtuutyyppi!

  Ja kiitos kauniista ja luettavasta kielestä. Kirjassa on lohdullinen sävy ja olen varma, että se toimii paremmin kuin Kondo konsanaan, jos lukija painii ihan oikeiden ongelmien kanssa…

  Onnea vielä kirjailijalle, kyllä vaan kannatti! Ja anteeksi nämä huutomerkit!

  • Kiitos sinullekin! Muistelen, että taisit täällä ehdottaa kirjan kirjoittamista jo joskus pari vuotta sitten. Olin silloin oikeasti jo aloittanut kirjoittamisen, mutta olin ihan alkumetreillä vasta. Mutta se kommentti rohkaisi jatkamaan!

   En halua teilata Kondoa, koska Konmarissa on oma pointtinsa. Mutta siinä on myös paljon höpsöyksiä ja heikkouksia, ja totta kai tämä kirja on tavallaan vastapainoa niille. Toivon, että kirjasta olisi hyötyä mahdollisimman monelle, myös sellaisille, joilla on oikeasti tosi iso talo täynnä kamaa, tai esim. monta lasta ja hirveä härdelli päällä koko ajan. Koen ette Konmari ei erityisesti noissa tilanteissa välttämättä ole paras vaihtoehto.

 4. Kävin varaamassa kirjasi kirjastossa, kun huomasin sen olevan varattavissa. Vähän aikaa joudun odottelemaan että saan sen luettavaksi. 🙂

  • Kiva kuulla! Se tulee painosta vasta tammikuun alkuun, joten kirjastoihin tulee varmaan siinä tammikuussa jossain vaiheessa. Vaikka en kyllä oikeasti tiedä, miten nopeasti kirjastot näitä uutuuksia käsittelevät.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)