Viikon vinkit: muovikasseja, pilaantuvia kananmunia ja pikasiivousta

Tämä mielenkiintoinen uutinen kertoo, että Lidl aikoo luopua muualla Euroopassa muovikasseista. Suomessa ei aiota luopua. Juttu kannattaa lukea jos aihe kiinnostaa. Siitä käy ilmi, ettei asia ole niin yksioikoinen. Nimittäin jos ihmiset eivät osta ostoskasseja, todennäköisesti he alkavat ostaa roskapusseja. Näinhän se onkin, sillä johonkin roskatkin on pakattava. Onko sitten fiksumpaa ostaa kassi ostoksille, ja käyttää se uudelleen roskapussina, vai ostaa suoraan roskikseen meneviä pusseja? (YLE)

Tämä uutinen kertoo sen, mitä olen aina epäillytkin: jääkaapin kananmunateline on turha. Tarkemmin sanottuna se saattaa jopa pilata munat, kun ne hölskyvät ovessa edestakaisin. Pilaantumiseen en osaa ottaa kantaa, mutta en ole koskaan ymmärtänyt, miksi kananmunat pitäisi siirtää erittäin kätevästä ja fiksusta pakkauksesta pois. Jutussa on muutakin hyödyllistä asiaa kananmunien säilytyksestä ym. (YLE)

Nämä hassut ohjeet väittävät neuvovansa pikasiivouksen, mutta oikeasti kyse on vain kokoelmasta erilaisia siivous- ja muita vinkkejä, joilla koti saadaan näyttämään siistiltä.

10 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: muovikasseja, pilaantuvia kananmunia ja pikasiivousta

 1. Ihan samaa olen miettinyt kananmunatelineestä. Yleensä niihin sopii noin kuusi kananmunaa, ja minä ostan kaupasta aina sen isoimman pakkauksen, joka on erittäin hyvä kananmunien säilyttämiseen! Laitoin nytkin uudesta jääkaapista kananmunatelineen pois. Kaikkea sitä keksitäänkin.

 2. Mä laitan siihen kananmunatelineeseen keitetyt munat, jos sellaisia jää yli. Oon itseasiassa aina kuvitellut et ne on nimenomaan keitettyjä munia varten, raakojen kananmunien ottaminen pois paketistaan olisi niin epäkätevää, ettei sellainen ole tullut edes mieleen.

  • Eipä ole tullut mieleen 🙂 Aina oppii uutta. Mutta minusta keitetyt ja sitten jääkaappiin laitetut kananmunat ovat vähän ällöjä, niistä tulee sellaisia mustia enkä tykkää kylmistä kananmunista, joten siksi niitä ei koskaan tule keitettyä ylimääräisiä.

 3. Vaan ei kai raakoja kananmunia jääkaapissa pidä säilyttääkään? Saa toki ja useinhan niin on tapana. Itse opettelin pois tuosta tavasta 😀

  • Mä opin talouskoulussa että kananmunat säilyy kummalla tahansa tavalla, mutta jääkaappi pidentää säilyvyyttä huomattavasti (jopa kuukauden). Parasta ennen -päiväys on kananmunissa kuitenkin huoneenlämmössä säilyttämisen mukaan laskettu.

   • Tämä lienee totta. Se kananmunien parasta ennen -päiväys on viitteellinen. Usein ne säilyvät hyvinä vielä sen jälkeenkin.

 4. Muovipussiasiaan:

  on totta, että jos ihmiset eivät osta kaupasta paksua muovipussia joka ostosreissulla, he ostavat ohuita, pienempiä roskapusseja. Muovin määrä jää tällöin pienemmäksi,

  Lisäksi ne ystäväpiiristäni, jotka ostavat kauppakassiksi muovipussin ja laittavat sen talteen roskakäyttöä varten ovat yleensä koonneet aika mahtavan muovipussikokoelman, eli näitä isoja kauppakassimuovipusseja ei mene roskapusseina riittävästi, vaan niitä jää pyörimään.

  Oma roskapussirullani menee sievästi laatikkoon monen muun tuotteen seuraksi, ja lisäksi minulla on toinen laatikko, jossa on isoja muovipusseja, joita joudun satunaisesti ostamaan, joita tulee mukaan kun joku vaikkapa tuo minulle jotain kotiin tms.

  Myös taloudellisesti tuo kaupan mainosmuovipussi on yleensä selkeästi kalliimpi kuin ohut roskapussi.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)