Tärkeä sopimus

Voi että. Tuntuu siltä että pitäisi kirjoittaa hieno teksti, jossa kierrellen ja kaarrellen, menneitä muistellen ja sieltä vääjäämätöntä reittiä edeten päätyisin lopulta tähän päivään ja siihen mitä haluan kertoa. Mutta en nyt osaa enkä jaksa, vaan hyppään draaman alkukaarien yli ja menen suoraan asiaan:

Olen eilen tehnyt kustannussopimuksen Tammen kanssa, joka julkaisee kirjoittamani kirjan ensi vuoden alussa.

Tämä on maailman mittakaavassa varsin pieni uutinen, mutta omassa elämässäni aivan valtava. Minusta tulee kirjailija. Olen haaveillut kirjan kirjoittamisesta siitä lähtien, kun opin lukemaan ja kirjoittamaan. Pitkään ajattelin, että se ei ole realistinen unelma. Tämän blogin myötä aloin kuitenkin ymmärtää, että tässä on aihepiiri, josta minulla on paljonkin sanottavaa. Pian löytyi ihmisiä, jotka halusivat lukea kirjoittamiani juttuja. Aika varhain kävi myös ilmi, että minulla olisi enemmänkin sanottavaa, kuin mihin blogimuoto antoi mahdollisuuden, ja siinä oikeastaan syntyivät kirjan ensimmäiset siemenet. Sen jälkeen tarvittiin vielä yksi iso idea, sekä paljon työtä, että ollaan tässä pisteessä.

Sitten palautus maanpinnalle: kirja ei ole vielä valmis. Sillä ei edes ole vielä lopullista nimeä. Siitä puuttuu yhtä ja toista, ja kaikki täytyy saada ennen joulukuuta valmiiksi. Toisaalta minulla on nyt ammattilaistiimi apuna ja selkeä päämäärä, ja olen niin innoissani ja motivoitunut, että edessä oleva kolmen kuukauden rypistys ei hirvitä ollenkaan. Toki monet jutut jännittää, mutta päällimmäisenä on kuitenkin kaikkea positiivista. Kaikista parasta on, että saan nyt luvan kanssa keskittyä siihen, mistä eniten tykkään: kirjoittamiseen ja lempiaiheeseeni tavaroihin. Kirja siis tulee jatkamaan samoja linjoja kuin blogikin. Siitä ei tule raivausopas, vaan laajempi – mutta hyvin käytännöllinen – kokonaisuus siitä, miten näiden kaikkien kamojen kanssa pitäisi elellä.

IMG_0316

Tältä näyttää puoli tuntia aiemmin kustannussopimuksen ensimmäistä kertaa elämässään allekirjoittanut bloggaaja.

Olen hautonut tätä projektia kuukausitolkulla, ja olen superiloinen kun vihdoin voin jakaa sen myös täällä! Päivitän projektin kuulumisia sitä mukaa kun se edistyy. Blogi päivittyy entiseen tahtiin ainakin toistaiseksi. Joskus tuolla kommenteissa on kehotettu kirjoittamaan kirja – no, nyt se sitten tulee! Eikä edes mene kauan. Voi että!

54 vastausta artikkeliin ”Tärkeä sopimus

 1. Oi miten hieno uutinen! Onnea, onnea!
  Minulla on sama unelma. Ihanaa huomata, että Sinä saat omasi toteuttaa! Jospa minäkin joskus… 🙂

  • Kiitos paljon! Joskus nämä unelmat toteutuu! Tosin täytyy sanoa että tämä on ollut pitkä prosessi.

 2. Voi kuinka mahtavaa, paljon onnea!!! Mä oon myös koko ikäni haaveillut vastaavaa, mutta en ole keksinyt aihetta, joten homma ei ole edennyt ajatusta pidemmälle. 😀

  • Kiitos! Sama juttu oli minulla. Ratkaisevaa oli, kun ymmärsin että myös tietokirjat ovat kirjallisuutta 🙂

 3. Aivan mieletöntä! Hienoa, että pääset toteuttamaan pitkäaikaisen unelman! 🙂 Ja voit olla varma, että kirjalle on täällä jonossa jo ostajiakin 😀

 4. Vautsi! Tosi hieno juttu eikä ihan vähän näin tulevan lukijankaan kannalta. 🙂 Onnea!

 5. Yes! Hienoa! Onnea! Aivan varmasti ostan kirjasi. (Oonpa pari kertaa ehdottanutkin sulle tätä! )

  • Kyllä, olet ainakin kaksi kertaa ehdottanut. Viimeisimmällä kerralla projekti oli jo hyvässä vauhdissa mutta en vielä siinä vaiheessa halunnut kertoa keskeneräisestä asiasta, joten vastasin varmaan jotain ympäripyöreää. Mutta nyt se on julkista, ja mahtavaa että täällä on jo lukijoita ilmoittautunut 🙂 🙂

 6. Paljon onnea sopparista ja tsemppiä työn viimeistelyyn! Hankin tietenkin kirjasi heti tuoreeltaan käsiini.

  • Kiitos! Näillä näkymin se julkaistaan tammikuussa, ja toivon kovasti että sen saa silloin myös e-kirjana. Ja ehkäpä joku kirjastokin innostuu sen hankkimaan, jotta sen voi myös lainata 🙂

  • Kiitos! (Tein muuten sitä feta-kasviskiusausta. Onnistui tosi hyvin!)

   • Kiva kuulla, itse tykkään kiusaustyyppisistä ruuista, kun ne ovat suhteellisen helppoja. Ja pakasteet on ihan jees niissä, vaikka ei muuten eineksiä käyttäisikään.

 7. Jes, tosi hienoa! Kyllä hankin kirjasi itselleni, ja kukaties lahjaksikin. Olen iloinen puolestasi!

  • Kiitos! Olen vähän häkeltynyt tästä kannustuksen määrästä!

 8. Paljon paljon onnea! Ja iloa pulppuava kuva tulevan kirjailijan tuikkivista silmistä. Olen mukana koti kuntoon haasteessa, ilmoittaudun myös kirjan lukijaksi.

  • Kiitos! Tuossa on muuten ensimmäinen kuva minusta koko blogin historian aikana. Kiva että olet haasteessa mukana!

 9. Onnea! Innolla odotan kirjaa, sun kirjoitustyyli on tosi hyvä ja kiinnostava! Ja laitanpa vinkin meidän hankintavastaavalle jo nyt syksystä kun listoja tehdään, että jos ainakin meidän kirjastoon hankittais tuo, pääsen sit suosittelemaan asiakkaillekin!:)

  • Vau, täällä on kirjastoihmisiä mukana! Kiitos kehuista! Kirjani on mukana Tammen syksyn katalogissa, kun sellainen ilmestyy. Sieltä sen sitten löytää. Kirjan tyyli on sama mikä täällä blogissakin, mutta aihepiiri vähän rajatumpi. Jaan enemmän yksityiskohtia, kun käsikirjoitus on valmiimpi. Nyt se on vielä tiukasti työn alla.

 10. Hienoa! Paljon onnea!
  Ehdottomasti kiinnostaa lukea kirja sitten kun se toteutuu. Hurjasti lykkyä ja tsemppiä kirjoittamiseen!

  • Kiitos tsempistä! Aikataulu on tiukka, voi olla että loka-marraskuussa blogikin hieman hiljenee että saan kaikki tehtyä ajoissa.

 11. Kommentointi on jäänyt kiireiden keskellä nyt ihan väliin (vaikka olen käynyt täällä uskollisesti lukemassa jokaisen postauksen) mutta nyt on kyllä onnitteluiden paikka!

  Laitan varmasti kirjastolle hankintaehdotuksen kun kirjasta tulee lisätietoja 🙂

  • Kiitos onnitteluista! Pidän teidät ajan tasalla miten projekti etenee. Juuri nyt ei ole tämän enempää kerrottavaa, tiedän vain että tarkoitus on tosiaan että julkaisuajankohta on ensi vuoden alussa.

  • Kiitos, tosi kiva kuulla! (muokkasin vähän nimimerkkiäsi, arvelin että spostiosoite ei ollut tarkoitettu nimimerkiksi?)

 12. Innolla odottelen, että pääsen kirjasi varaamaan kirjastosta tai jos sitä ei sieltä saa, sitten ehdottomasti ostan sen! 😉 Saatanpa ostaa muutenkin! 😀 Onnea valtavasti toteutuneesta unelmasta / sen toteuttamiseen!

  Olen muuten aina kuvitellut sinut vaaleaksi! 🙂

  • Kiitos, eiköhän se jonnekin kirjastoon päädy. Uskon ja toivon ainakin!
   Minulla on tuossa kuvassa oma väri, en ole värjännyt moneen vuoteen. Mutta olen aina ollut tumma 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)