Sukkien taittelun taika

Sukkalaatikko oli päässyt aika kaaosmaiseen kuntoon. Alkutilanne näytti tältä:

img_0217

Kuten näkyy, laatikko on täynnä kaikenlaista. Tuossa oikeassa etukulmassa on yritys viikata sukkia riviin, Näkyy vähän huonosti, koska mustat sukat eivät erotu kovin hyvin mustasta laatikosta. Laatikko puolestaan oli askarreltu paperikassin pohjasta, ja se alkoi jo hajota. Sukkahousuja olen vain heitellyt tuohon päälle yhteen läjään. Tästä laatikosta oli vaikea löytää mitään.

15 minuuttia myöhemmin olin käynyt jokaisen sukan ja sukkahousun läpi. Erottelin parittomat, rikkinäiset ja muuten vaan kulahtaneet tai väärän kokoiset joukosta pois. Loput viikkasin sillä systeemillä, mitä täälläkin olen mainostanut moneen otteeseen. Sukkahousut käärin kasaan ihan vaan perinteisellä konmaritekniikalla. Otin avuksi tilanjakajia – toisin sanoen hedelmärasioita. Lopputulos:

img_0219

Tämä kuva on parempi ja informatiivisempi kuin tuo eka, mutta eron voi hahmottaa silti selkeästi. Tästä laatikosta näkee mitä missäkin on. Vasemmalla on paksut villa- ja bamubusukkikset. Keskellä edessä ohuemmat, edessä yli 50 denierin ja takana olevissa rasioissa on ohuet juhlasukkikset ja ohuet nilkkasukat. Edessä oikealla on kaikki nilkkasukat värin mukaan viikattuina.

Tuota viikkaamista saattaa joku irvailla, mutta olen kokenut sen todella käytännölliseksi. Sukkien taittelu siististi vie muutaman minuutin, mutta sen seurauksena ikinä ei tarvitse etsiä mitään. Jos taas tilanne on tuo mikä ylhäällä, etsimiseen kuluu lopulta ne samat minuutit. Ostan ensisijaisesti vain samanlaisia nilkkasukkia (pientä variaatiota on, mutta pääsääntöisesti ostan aina samanlaisia). Jos huomaan että sukka on mennyt puhki, säästän aina sen ehjän puolen parista. Se rullataan siististi pystyyn noiden oikeanpuoleisten purkkien väliin. Sitten kun myöhemmin sukka jälleen hajoaa, tuolta löytyy sille luultavasti uusi pari. Sama systeemi toimii, jos pesukoneeseen on eksynyt parittomia.

Paperihaaste jäi minulla kesken kriittisen aikapulan vuoksi, mutta jos haluatte helpon ja nopean koko koti kuntoon -haasteen, kääntykää sukkalaatikkonne puoleen!

4 vastausta artikkeliin ”Sukkien taittelun taika

  1. Yllätin itseni selättämällä paperihaasteen! Järjestelin arkistokansion ja sain hävitettyä opiskelumatskut ja skannattua tärkeimmät! Nyt pitäisi vaan jaksaa laittaa ne tiedostot hyvään ja järkevään talteen tietokoneella. Opiskelumatskujen hävitys meni lopulta paljon kivuttomammin kuin mitä olin kuvitellut, sen sijaan arkistokansio tuotti enemmän työtä kuin etukäteen ajattelin. Luulin, että on nopsa puolen tunnin homma, mutta siinä menikin puolitoista tuntia… Nyt tyydyn käymään ihastelemassa mun siistiä, karsittua ja viikattua sukkalaatikkoa 🙂

    • Jee! Joku on ainakin on saanut loppuun! Mahtavaa. Tuo arkistokansio, ja kotikansio olisivat minulla tehtävänä mutta saavat jäädä joulukuulle. Nyt en käytä aikaa sellaiseen mikä ei ole ihan pakko.

  2. Kätevä idea nuo hedelmärasiat! Mun sukkalaatikko on hyvässä järjestyksessä (joku paikka sentään on…), vaikka en sukkia noin viikkaakaan. Ajattelin kyllä jossain vaiheessa kokeilla tuota 🙂
    Minäkin paperihaasteen aloitin, mutta oikeastaan papereiden järjestelyyn asti en ole vielä päässyt. Paljon olen kuitenkin saanut aikaisiksi vain siivoamalla työhuoneesta pois turhaa tavaraa (=roskaa). Kasapäin on lähtenyt paperi- ja pahvinkeräykseen ja ihan roskiin. Iso laatikko elektroniikkaromua odottaa lähtöpasseja. Valokuvia, CD-levyjä, kirjoja ja kaikenlaista pikkukrääsää on viety oikeille säilytyspaikoilleen. Todellinen ”romukamari” kyllä tuo (miehen) työhuone 🙂 Helposti kaikkea jää ajelehtimaan, kun iso ja paljon säilytystilaa.
    Mutta siihen paperihaasteeseen voi taas palata paremmalla ajalla, vaikka ensi vuoden puolella 🙂 Huomasin, että valokuvat ja CD-levyt on toinen haaste, johon mun ois aiheellista tarttua…

    • En nykyisin enää heitä noita hedelmälaatikoita roskiin. Ne menevät sisäkkäin joten niitä voi säilyttää useampaakin odottamassa. Ovat siistejä, läpinäkyviä ja sopivan kokoisia kaikenlaiseen säilytykseen. Sinne pakastimeen laitoin noita samoja. Sitten niitä on lastenhuoneessa säilyttämässä kaikkea tilpehööriä. Nämä meidän rasiat ovat varmaan Lidlistä peräisin. Olen tiskannut käsin, mutta pitäisi varmaan testata kestävät konetiskiä myös.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)