Lyhyt ruokalistapäivitys

Nyt on jo torstai, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Päivitin tämän viikon listan ja kommentoin viime viikon ruuat. Huomaan, että pikkuhiljaa olen saanut niitä ruoka-aineita tuolta kaapista syötyä, mitä on ollut tarkoituskin. Toisaalta olen siten välttänyt hävikkiä, mutta toisaalta en ole kaikessa onnistunut kovin hyvin. Viikonloppuna havaitsin, että jääkaapissa olleista sipuleista monet olivat pilalla. En muista milloin ne on hankittu. Sipuli maukastaisi monta ruokaa, mutta kun kiireessä kokkaa, ei useinkaan jaksa ruveta pilkkomaan. Näin siinä oli sitten käynyt, ja roskiin meni monta sipulia. Harmitti ja hävetti. Toisaalta pelastin linssikeiton sekaan yhden paprikan, joka näytti uhkaavasti alkavan näivettyä. Että pientä yritystä kuitenkin.

5 vastausta artikkeliin ”Lyhyt ruokalistapäivitys

 1. Poikien ollessa pieniä mulla oli ongelmia sipulin pilkkomisessa. Usein vauva tai taapero oli sylissä, kun ruokaa laitoin. Minulla olikin tapaus pilkkoa useampi sipuli kerralla ja ylimääräisen silpun pakastin minigrip-pusseihin kiireisimpien päivien varalle.

  • Onpa fiksua! Eikä ole tullut minulle mieleen. Olen kyllä välillä käyttänyt valmiiksi pakastettuja sipulikuutioita (ja jostain syystä tuntenut huonoa omaatuntoa siitä).

 2. Meillä menee paljon sipulia, tuntuu että melkein aina aloitan ruuan laittamisen sipulin pilkkomisella… joskus lapset nauroivat kun olivat tehneet ruokaa ja pilkkoneet sipulia, että ”Mun kädet haisee äidin käsille”.

  Silti välillä käy niin että sipulia menee vaan menee huonoksi. En sitten tiedä onko sipulien laadussa eroja tai vaikuttaisiko vuodenaika. Mä kyllä säilytän sipulit ihan pöydällä kulhossa en jääkaapissa…paras paikka kai olis kuiva, pimeä ja vähän huoneenlämpöistä viileämpi. Mutta nyt pöydällä kun normaalisti sipulit kuluu nopeasti.

  Tuo pakastaminen on hyvä idea, täytyykin ottaa se käyttöön. Joskus kun myös ruokaan ei kokonaista sipulia viitsi laittaa niin tuota voisi käyttää.

  Vihannesten kanssa saa kyllä olla tosi tarkkana ettei niitä mene pilalle. Mulla oli välillä vuosia etten käyttänyt kuin pakastevihanneksia juuri siitä syystä että hävikki oli muuten suurta. Nyt olen ruvennut käyttämään esim. porkkanaa ja lanttua tuoreena kun aikaa pilkkomiseen on enemmän. Minusta nimittäin esim keitto on paremman makuista kun juurekset antaa kypsyessään liemeen makua.

  Niin ja mulla kävi samoin, sain ”pelastettua” yhden paprikan nuudelikeittoon….Täytyis aina vaan ahkerammin kaivella jääkaapin sisältöä, mitä sieltä vois ruokiin heittää mukaan.

 3. Itse opin vasta hiljattain, että sipuleita ei kuulu ollenkaan säilyttää jääkaapissa. Pöydällä ilmavassa, mutta kannellisessa, astiassa ne säilyvät paremmin. Tosin itkettävät leikatessa huomattavasti enemmän kuin kylmät.

  • Aika monia vihanneksia pitäisi ilmeisesti säilyttää huoneenlämmössä, mutta käytännössä se on minusta aika hankalaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)