Mitä hulluutta!

Ostin tällä viikolla uuden sampoon ja hoitoaineen. Olen pitkään käyttänyt erilaisia markettimerkkejä, lähinnä testaillen erilaisia kotimaisia vaihtoehtoja. Kun viimeisimmät loppuivat, päätin pitkästä aikaa ostaa jotain vähän hienompaa. Stockan hiuspäivät sattuivat sopivasti, ja bongasin mainoskuvastosta Wellan eko-henkisen sarjan. Se mainosti olevansa parabeeniton, silikoniton ynnä muuta houkuttelevaa ja kun alennuskin oli voimassa, päätin mennä ostamaan.

Mainoksessa puhuttiin hoitoaineen ja sampoon paketista, ja voi hyvänen aika millainen paketti se olikaan. En meinannut uskoa silmiäni, kun tajusin että tuotteet saa mukaansa ainoastaan isossa pahvikuutiossa. Se oli sellainen arviolta 20x20x25cm kokoinen mötikkä, jota varten oli pakko ottaa muovikassi, koska eihän sellainen mihinkään käsilaukkuun mahdu. Kotona purin sen osiin ja tässä tulos:

IMG_0271

Kaksiosainen laatikko, jonka ympärillä oli tuo vihreä kehikko. Sisällä ala- ja yläpohja, joiden väliin nuo tuotteet oli kiilattu. Onko hullumpaa nähty?? Aivan hervoton pakkaus kahta pienehköä putelia varten.

IMG_0273

Tämän verran tilaa nuo tuotteet veivät pakkauksesta. En ällistykseltäni meinaa löytää sanoja. Millä logiikalla Wella toimii? Etenkin kun kyse on tällaisesta ”luonnonläheisemmästä” sarjasta, en voi tajuta tätä pakkaamista. Tuo laatikko ei herätä minussa ylellistä tunnelmaa, vaan lähinnä epäuskoa siitä, että joku vielä toimii näin. Kahden tuotteen pakkaamiseen tarvitaan viisi erillistä härpäkettä. Kuvitelkaa mikä määrä ilmaa tuonne pakataan joukkoon, ja sitten sitä ilmaa kuljetetaan paikasta toiseen. En kerta kaikkiaan käsitä! Olisi pitänyt jättää ostamatta koko paketti. Tuote itsessään voi olla ihan ok, mutta Wella näyttäytyy tästedes silmissäni lähinnä tuhlailevalta ja piittaamattomalta.

Tuon laatikon säästän, sinne voi pakata jonkun joululahjan vaikka. Mutta nyt minulla on vielä säilyttelyn vaiva. Tiedän, että moni muu varmasti ajattelee samoin, ja juuri tällaisista tavaroista tulee helposti niitä, jotka vain pyörivät tiellä ilman mitään järkevää käyttöä. Mutta poiskaan ei voi heittää. Ja entä sitten ne jotka heittävät? Miten paljon siinä heitetään energiaa, materiaalia ja työtunteja hukkaan. Täytyy sanoa, että näinkin pieni yksityiskohta, kuin tuotteen pakkaus, voi aiheuttaa aika ison reaktion kuluttajassa.

Jos joku sieltä Wellalta sattuu tätä lukemaan niin ottakaa nyt hyvänen aika opiksenne. Jos hoitis ja sampoo pitää myydä yhdessä, ne voi kiinnittää toisiinsa vaikka kuminauhalla. Tai laittakaa tuotteet vaikka simppeliin paperipussiin, jonka voi käyttää biojäteroskiksena myöhemmin. Tällaisesta liiottelusta ei ole kuin haittaa.

8 vastausta artikkeliin ”Mitä hulluutta!

 1. Viime vuonna erehdyin ostamaan itselleni lahjaksi Doven suihkusaippua & kosteusvoide -lahjapakkauksen. Nekin oli pakattu kokoonsa nähden hämmentävän suureen pahvipakettiin, ja paketissa oli vielä muovinen härpäke,joka täytti tyhjän tilan. Siitäkin tuli aika wtf-fiilis, mutta Wella vie kyllä voiton.

  Muutenkin nämä lahja- yms. pakkaukset ovat vähän ongelmallisia, sillä usein mukana tulee joku pussukka tai pesukukka, joita kaapeissa pyörii jo puolentusinaa. Itse koostankin nykyään lahjakosmetiikan ”pakkauksen” itse ja ostan tuotteet ilman turhaa käärettä tai pussukkaa.

  • Nuo kylkiäiset ovat usein rasittavia. Harvoin tulee vastaan mitään niin fiksua, että siitä olisi todellista hyötyä.

 2. Mä olen käyttänyt jo yli vuoden Lushin palashampoota (hoitoainettakin heiltä löytyy). Pakkausjätettä ei tule nimeksikään, koska shampoo pakataan paperiin. Toi palashampoo on tosi riittoisaa, mulla yksi pala kestää 3-4 kk vaikka pesen hiukset joka päivä. Käsittääkseni Lushin shampoot on myös tehty luonnon aineista ja eivät sisällä parabeenejä ym. Suosittelen!

  • En ole koskaan kokeillut palasampoota. Olen kuullut että toisille sopii hyvin, ja toisille ei ollenkaan. Sen sijaan Lush vähän arveluttaa, niissä on niin huikea tuoksumaailma, että epäilen sen olevan liikaa nenälleni 🙂

   • Lushilla on keskustassa kaksi liikettä mutta myös verkkokauppa.

    Osa tuotteista on aika voimakkaan tuoksuista kuivana, mutta ei mun mielestä enää käytössä tuoksu juuri miltään. Kaupassa on kyllä aika voimakas tuoksumaailma…

    Miehelle ostin kerran tervashampoota ja se oli kyllä aika tujua. Koko kylppäri tuoksui tervalle ennen kuin sen otti käyttöön. ☺

   • Lushin turkoosi palashampoo Seanik on ihan klassikko, tosi hyvä. Hyvin mieto tuoksu. Kannattaa Jenni kokeilla. Lushilla on nyt liike Manskulla siinä Vanhan vieressä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)