Koko koti kuntoon: Kylppärit ja WC:t

Totta puhuen olisi ollut loogista jatkaa keittiöprojektia vielä hieman, sillä minun pitäisi raivata pari astialaatikkoa. Mutta nyt ei yhtään huvita, haluan siirtyä keittiöstä muualle. Koska kylppärin ja vessojen kaapit näyttävät aika kamalilta, siirryn tyynesti niiden kimppuun, ja palaan keittiöön ehkä myöhemmin syksyllä. Tämä on epäloogista, mutta näissä omissa projekteissa on se hyvä puoli, että se ei haittaa.

Joten: tämän viikon haasteena on käydä läpi, raivata ja järjestää kaikki kylppärien säilytystilat. Meillä on WC ja kylpyhuone erillään, mutta lasken ne tähän samaan kokonaisuuteen. Siivottavana on siis peilikaappeja, lääkekaappi ja kylppärin pienet vetolaatikot. Tällä kertaa täytyy ihan oikeasti siivota, koska ainakin meillä kylppärin kaapit vetävät puoleensa sellaista tahmaa, joka syntyy esimerkiksi siitä, että märin käsin avaa hammastahnatuubin ja laittaa sen sitten hyllylle takaisin. Siihen korkin kohdalle syntyy rinkula. Haluan hyllyt puhtaiksi ja putelit järjestykseen. Teen samalla inventaarion kaappien sisällöistä, ja selvitän onko joukossa poiskäytettäviä. Eli tähtäimessä on taas ne jämäpurnukat, jotka pyörivät siellä hyllyillä tukkimassa tilaa. Ne pitää tunnistaa ja sitten käyttää loppuun syksyn aikana. Yllättäen ruokakaappien ja kylpyhuoneen kaappien raivaaminen noudattaa ihan samaa systeemiä!

Olen itse asiassa varsin innostuneena tarttumassa tähän hommaan. Nuo sekaiset kaapit ovat häirinneet koko kesän, mutta nyt ne saadaan kuntoon. Muistelen siivonneeni nämä kaapit perusteellisesti joskus pari vuotta sitten viimeksi, joten johan se alkaa olla aikakin. Kuka lähtee mukaan?

12 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: Kylppärit ja WC:t

 1. Mukana tietenkin! Meillä ukkonen (kai) särki wc:n valospottien muuntajan, joten jospa tuokin tulisi samalla laitettua kuntoon. Näkisi paremmin siivotakin 😉

  • Jos lohduttaa, niin meiltä on kärähtänyt peilikaapin pistoke jo vuosia sitten. Mutta valo toimii, ja pelkkää pistoketta ei voi vaihtaa. Pitäisi vaihtaa joko pelkkä lamppu tai sitten koko kaappi, ja en vaan ole jaksanut ruveta siihen hommaan, näinkin pärjää. Hammasharjaa ladataan keittiössä 🙂 Mutta kieltämättä valo olisi kätevä, joten hyvä jos saat sen tässä sivussa korjattua!

 2. Mukana ollaan.
  Oma kylppäri ja kaapit on kohtuu hyvässä kunnossa, mutta huushollin ”nuorten naisten” kylppäri on ihan karmeassa kunnossa… täytyy ottaa neidit viereen ja siivota kaapit vanhasta kosmetiikasta yhdessä… Voisin veikata että sieltä löytyy muovikassillinen roskaa !

  Ja sitten meillä on vielä tuo sauna ja sen kph sekä näiden yhtyedessä oleva pikkuvessa, jotka vaatisivat ehdottomasti perusteellisen siivouksen kesän jälkeen. Haluaisin tuonne saunan kylppäriin myös jonkinlaisen kunnollisen hyllykön pyyhkeille, pefleteille ja pesuaineille, josko sellaista jostain koittaisin etsiä ? Jospa viimeistään viikonloppuna kävisin tämän projektin kimppuun…

  • Minä säilytän kaikkia pyyhkeitä kylppärissä juuri sellaisessa hyllykössä. Käsipyyhkeet yhdellä hyllyllä, kylpypyyhkeet parilla muulla ja alimmalla on sekalaisia, esim. sellaisia jonka voi heittää jalkojen alle lattialle kun tulee suihkusta. Hylly on ostettu Iskusta noin kuusi vuotta sitten, ja nykyisin se ei enää näytä kovin hyvältä. Pitäisi maalata koko hoito. Mutta muuten tykkään siitä kyllä. Kätevää kun pyyhkeitä ei koskaan tarvitse erikseen lähteä hakemaan kun haluaa vaihtaa ne.

 3. Meillä jostain syystä kylppäri on aina se huone, joka on siisti ja järjestykses, eikä kaipaa raivaamista koskaan. 🙂 Kosmetiikkaa säilytetään siellä ja käytänkin aika paljon kosmetiikkaa, mutta olen aina ollut hyvin tunnollinen kaiken kosmetiikan pois käyttämisessä eli jämäpullot ovat tuntematon käsite meillä. 🙂

  • Meilläkään niitä ei hirveästi ole, mutta varmaan jotain löytyy kun vähän kaappeja kaivelee.

 4. Viikonloppuna aloittelin, joten mukana! Meillä on kylppäri pääasiassa lasten käytössä ja pikkuvessa meillä vanhemmilla. Lasten peilikaappi oli kyllä likainen. Heitä ei taida haitata hammastahnatöhnä. Itsekin olen sitä monta kertaa katsonut, mutta vasta nyt sain aikaiseksi siivota. Lääkkeet kävin jo läpi kesällä, mutta muu sälä on vielä selvittämättä.

  • Varaslähtö 🙂 Olen huomannut että joitakin lapsia ei ollenkaan haittaa lika. Eikä kaikkia aikuisiakaan…

 5. Meillä tilanne on lähtökohtaisesti aika hyvä, koska säilytystilat kylppärissä on pienet eikä turhuuksia sinne juuri mahdu. Nyt on kuitenkin hyvä hetki käydä kaikki läpi ja järjestellä uudestaan, pitäisi nimittäin makkarista saada yksi taso siistittyä täysin tyhjäksi, jotta siihen voi perustaa hoitopisteen. Niinpä rasvapurnukat saavat muuttaa kylppäriin.

  • Tuohan on klassinen karsimisen muoto, että antaa käytettävissä olevan tilan määritellä, miten paljon jotain tavaroita voi omistaa.

 6. Olen yhden haasteen jäljessä tässä projektissa, mutta nyt sain kylppärin kaapin järjestettyä! Maltoin viimein luopua muutamasta purnukasta joita en vain käyttänyt (pari näistä lahjaksi saatuja, jotka eivät olleet itselleni sopivia), joita olen vain säilytellyt koska onhan ne ”käyttökelpoisia”.

  Meillä on vain yksi pieni peilikaappi joka ei edes ollut kamalan sekainen, mutta ihmeesti siihen meni aikaa silti.

  Aina kun saan jonkun kaapin tms. laitettua kuntoon niin tapanani on alkuun vähän väliä käydä availemassa kaappia ja ihailemassa kätteni työtä 😀 Olenko se vain minä vai harrastatteko muutkin tällaista?

  P.s. Jostain syystä en pysty jättämään kommenttia kännykällä, ei mobiiliversiossa eikä täysversiossa. Kun kommentin on kirjoittanut niin lähetä -nappi jää ikäänkuin piiloon kommentin alle eikä sitä pysty klikkaamaan.

  • Ei kun sähän olet ihan vauhdissa mukana! Eteistä on aikaa raivata vielä koko viikonloppu ja ensi viikon alku. En minäkään ole vielä ryhtynyt toimiin eteisen hyväksi, paitsi suunnittelun tasolla 🙂 Ja et ole ainoa, minä myös käyn katselemassa varsinkin, jos muutos on ollut iso.

   Tuosta kommentoinnista en osaa sanoa muuta, kuin että olen joskus törmännyt samaan ongelmaan esim. sähköpostissa ja joissain muissa blogeissa. En tiedä mistä se johtuu, en keksi miten sen voisi korjata. Luulen että bugi on itse blogipohjassa, ja sille en osaa tehdä mitään.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)