Hankintoja harkinnassa

Tässä energiapilvessä pyyhältäessäni olen päättänyt laittaa muutamat sisustusasiat kerralla kuntoon. Tai ainakin ennen joulua.

Haluan parvekkeelle oskarinoksan! Tai siis sellaisen kiilan muotoisen telineen, jossa voi tuulettaa vaatteita. Tämä on selkeä puute, haluaisin vähän väliä tuuletella kaikenlaista, mutta oksan puute on estänyt. Ostamista on hidastanut se, että olen ajatellut kiinnittämisen olevan hyvin hankalaa. Mutta miten vaikeaa se nyt voi olla? Kai nyt jokainen osaa pari reikää porata. Nyt pitäisi vielä selvittää, mistä noita tuuletustelineitä saa. Ehdotuksia? Tämän muuten haluan NYT enkä marraskuussa. Oletan että sekä vaiva että kustannukset jäävät hyvin maltillisiksi.

Päätin myös, että lastenhuone tarvitsee kerrossängyn. Olen tutkaillut eri vaihtoehtoja netistä, ja ensi viikonloppuna toivon pääseväni niitä paikan päälle katsomaan ja hypistelemään. Tällä hetkellä vaakakupissa painaa mm. se, miten fiksu säilytyssysteemi sängyn alle on kehitetty. En haluaisi sellaista isoa yhtenäistä laatikkoa, koska en usko sellaisen olevan mitenkään kätevä. Toisaalta jos sängyn alla ei ole mitään strukturoitua säilytyssysteemiä, se vain kerää pölyä ja roinaa. Lisäksi haluan melko kapean mallin (tämä karsi ikealaiset heti kättelyssä pois). Jos teillä on suosituksia, otan niitä erittäin mielelläni vastaan! Tässä projektissa on pakko antaa vähän enemmän aikaa toteutumiselle, sillä toimitusajat ovat usein muutaman viikon luokkaa.

Lopuksi olen nyt eilisestä lähtien harkinnut, pitäisikö meidän parvekkeella olla sellaiset syyslamppupallerot. Kuvassa ne näyttivät tosi tunnelmallisilta. Mutta ymmärrän, että lamput yksinään eivät vielä tee parvekkeesta hämyisää olohuoneenjatketta. Pitäisi olla myös kukkia ja varmaan jotain muutakin, että tunnelma syntyisi. Pelkät lamput muuten karulla parvekkeella näyttänevät orvoilta. Olen koko kesän säilyttänyt 80% viherkasveistamme parvekkeella, ja se on tehnyt siitä ihanan vehreän ja viihtyisän. Mutta mitenköhän käy sitten, kun ilmat viilenevä liikaa, jaksaisinko sisustaa uudelleen? Tässä on itsetutkiskelun paikka. Muuten tulee ostettua turhaa.

9 vastausta artikkeliin ”Hankintoja harkinnassa

 1. Syyslamppupallerot! 😄 Millaiset ne ovat? Osui niin hykerryttävästi nauruhermoon 😂 Varmasti tunnelmalliset ja ihanat.

  • No ne on ne sellaiset missä on erivärisiä palloja jonossa. Uusimmassa Stockan kuvastossa näin sellaiset. Tuntuvat olevan muotia, ainakin jos sisustuslehtiä selailee.

 2. Sitten kun hankit molemmat, voit ripustaa ne pallerot oskarinoksaan. Ei vaiskaan olisi kiva, jos parveke olisi laitettu, mutta samalla siitä voisi hyötyä.

  Itselläni on ollut huonoa onnea parvekkeiden kanssa: liian pieniä tai muuten vain tosi surkeita, kuumia tai muuten väärään suuntaan. En ole koskaan oikein siis päässyt parvekkeen sisustamisen makuun.

  • Harkitsin tuota vaihtoehtoa. Ainakin ajattelin laittaa syksyllä sitten jonkun lyhdyn siihen oksaan joka tapauksessa.

 3. Meillä on Ikeasta ostetut oksat, tosin siitä on useampi vuosi aikaa. On niitä silti mun mielestä ollut siellä jossain mallikylppärissä sen jälkeenkin, ehkä vieläkin.

  Kuinka kapea sängyn pitäisi olla? Jos normaali 80 cm (patjakoko) riittää niin varmaan kaikki muut paitsi Ikean sängyt ovat sen levyisiä. Pikainen googletus osoitti Viviano-sänkyjen olevan 70 cm mutta merkki on minulle täysin tuntematon.

  En jaksaisi stressata sängynaluslaatikoista, niitä tuskin on useampia kokoja per valmistaja. Sen ison lootan sisään voin panna pienempiä laatikoita ja yksi lelutyyppi per laatikko, tai sitten sängyn alle säilytykseen tavaraa, jota ei arjessa ei tarvita.

  • Ainakin kaikki ikean parvet ja kerrossängyt olivat mielestäni normaalia leveämpiä. Sen sijaan noissa aluslaatikoissa on isoja eroja. Se yksi iso loota on se perusmalli, mutta nyt olen löytänyt sellaisen, jossa on kolme 40cm vetolaatikkoa vierekkäin. Ratkaisu on yhteen isoon verrattuna nerokas, yhteen laatikkoon voi laittaa lakanat, toiseen tyynynliinat, kolmanteen yöpuvut jne. Ilman mitään säätöä.

 4. Kerrossänky hankinta-harkinnassa täälläkin. Tänään viimeks mietin että olisikohan jo aika vaihtaa punnus pois kun kuopus juuttui polvestaan pinnasängynpinnojen väliin!
  Oksa parvekkeella on meillä just tuossa käytössä. Lyhdyn paikkana ja kun tuuletan vaatteita nostan lyhdyn siks aikaa lattialle.

  • En ole kynttiläihmisiä, mutta voisin kuvitella käyttäväni kaikki kynttilät pois tuollaisessa ulkolyhdyssä talvisin. Yritän hankkia oksan viikonlopun aikana tai viimeistään maanantaina rautakaupasta.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)