Viikon vinkit: vastuullisia vaatteita, huonekalujen kierrätystä ja vaateliikkeen strategiaa

Globe Hope -yrityksen perustaja puhuu kuluttamisesta. Hän nostaa esiin vaateteollisuuden ongelmia, mutta on sitä mieltä että kuluttajien valinnat vaikuttavat oikeasti. Eli älä osta halpamättöä vaatteissakaan, jos vain suinkin voit olla ostamatta. (Helsingin Uutiset)

Hesari kirjoittaa, että hyväkuntoisetkaan huonekalut eivät kelpaa kierrätyskeskuksesta ihmisille. Otsikosta tulee sellainen olo, että hyi teitä kaikkia, jotka jätätte hyvät huonekalut sinne happanemaan. Mutta myöhemmin jutusta käy ilmi, että on olemassa huonekaluja, joille harvoilla on enää käyttöä. Esimerkiksi isot työpöydät eivät liiku, koska kukaan ei enää käytä massiivisia pöytäkoneita, vaan kaikilla on pienet ja kevyet läppärit. Eli asiat eivät ole aina niin mustavalkoisia.

Iltalehti kuvailee, mitä on vaateketju Zaran menestyksen takana. Yksi olennainen tekijä on vaatteiden jatkuva vaihtuvuus. Kaupassa on aina jotain uutta tarjolla, ja koska kuluttaja tietää sen säilyvän siellä vain hetken, on pakko ostaa heti. Ei voi jäädä miettimään, jos haluaa saada jotain. Tässä kohdassa kannattaa tosin muistaa, että ellei kyseessä ole kauan etsitty helmi, voi ihan rauhassa jättää ostamatta, koska lisää tulee jatkuvasti. Mitä jos ensi viikolla tulee vielä parempi? Ei kannata ostaa vielä.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)