Kesäistä raivausta

Kävin pari päivää sitten hakemassa myyntiraportin Ipanaisesta, jonne olin vienyt lastenvaatteita myyntiin. Hämmästyin suuresti, sillä voittoa tuli lähes 100 euroa! Tämä siis sen jälkeen, kun myymälän perimä provisio oli vähennetty kokonaissummasta. Olin varautunut siihen, että voitto jää marginaaliseksi, joten tuo saatu summa tuntui ruhtinaalliselta. Tosin täytyy muistaa, että käytin vaatteiden etsimiseen, keräämiseen, pesemiseen, silittämiseen ja viikkaamiseen paljon aikaa. Jos tuntihintaa rupeaa laskemaan, niin ehkei tuolla hinnalla sitten hirveästi juhlita.

Mutta mikä parasta, meiltä poistui valtava määrä tarpeettomia vaatteita. Ne muutamat hassut kappaleet, jotka eivät olleet menneet kaupaksi, lahjoitin hyväntekeväisyyteen hyvillä mielin. Voin suositella tuota Ipanaisen systeemiä tällä kokemuksella lämpimästi. Kaikki toimi äärimmäisen sujuvasti ja sutjakkaasti. Ipanaisen prosessia on selvästi mietitty ja hiottu toimivaksi huolellisesti. Iso peukku!

Toisen raivauksen tein jo alkukesästä, mutta en ole vain ehtinyt kirjoittaa siitä vielä. Kävin läpi lääkekaapin ja katsokaa nyt, mikä määrä sieltäkin kertyi:

IMG_0072

Tuolla on vanhentuneita lääkkeitä ja silmätippoja, tunnistamattomia tabletteja, antibioottikuurien loppuja. Myös rasiallinen 10 vuotta vanhoja kurkkutabletteja. Tulin siihen tulokseen että niistä voidaan jo luopua. Lääkekaappiin tuli lisää tilaa, ja on mukavaa kun tietää ettei siellä nyt vahingossa törmää mihinkään vanhentuneeseen. Lääkkeet saa palauttaa mihin tahansa apteekkiin, joten tämä oli yksinkertainen operaatio. Työläintä oli käydä jokainen puteli läpi ja tarkistaa päiväykset. Pitäisiköhän tämäkin homma laittaa kalenteriin kaksi kertaa vuodessa, niin olisi aina kohtuullisen ajan tasalla kaikki?

Blogi on päivittynyt hitaampaan tahtiin, koska olen tarkoituksella vähän lomaillut heinäkuun aikana. Elokuun alusta palaan sitten taas normaaliin tahtiin! Moni teistä tykkäsi siitä, että blogi päivittyy usein, mutta en ole halunnut kuristaa itseäni mihinkään ennalta määrättyyn aikatauluun. Teksteistäkin tulee parempia, kun antaa inspiraation ohjata. Sunnuntaina on joka tapauksessa jälleen Viikon vinkit, ja sitten paluu arkeen.

Oletteko te ehtineet raivata loman aikana?

11 vastausta artikkeliin ”Kesäistä raivausta

 1. Minä olen saanut lomailla koko heinäkuun ja koskapa säät ovat olleet enemmän kuin suosiolliset, olen yhdistänyt huvin ja hyödyn; olen vienyt laatikon, korin tms. kerrallaan ulos ja raivannut sen samalla d-vitamiinista luonnollisimmassa muodossaan nauttien. 🙂

  Ei ole haitannut, vaikka jonkin kasan päälle on pölyä päässyt kerrostumaan, koska pihalla on voinut huoletta humpsutella! 😀

  Silloin kun en ole raivannut, olen lukenut raivausta inspiroivia tekstejä eri lähteistä (edelleen auringossa!). Olen myös käynyt läpi kirjastosta lainattuja lehtiä, niille kun ei ole tuntunut löytyvän aikaa ja motivaatiota muulloin.

  Olen siis viettänyt kesäloman auringossa raivatessa rentoutuen. Enpä kyllä keksi, miten lomani voisin paremmin viettää! 😀

  Vietkö lääkkeet apteekkiin sellaisenaan (kuvan mukaisena)? Kysyn, koska yleensä ohjeistetaan poistamaan lääkkeet päällimmäisistä pakkauksistaan (pahvi ja muovipurkki) nestemäisiä aineita lukuunottamatta. Eli läpipainoliuskat sellaisenaan ja purkkitabletit pussiin.

  • Hyvä kysymys! Tuon pussin vein ihan sellaisenaan. Ei tullut mieleen ottaa niitä esiin pakkauksistaan, pullot olivat irrallaan mutta tabletit jäivät pahveihinsa. Täytynee muistaa olla tarkempi ensi kerralla.

   • Mä yleensä napsuttelen ne tabletitkin levyistä pussiin; ei jää apteekin väelle se purkkien ja purnukoiden lajittelemisen vaiva. Olen joskus saanut ihan erikseen kiitosta tästä 😀

 2. Loma on minulle hyvää raivausaikaa. Kävin läpi lastenvaatteita, omia vaatteita ja pari kaappia, jotka oli setvimättä lokakuun muuton jäljiltä. Ai että, olen tyytyväinen!

  • Minusta raivaaminen voi tavallaan olla ihan rauhoittavaa, joten sopii lomallekin hyvin.

 3. Minulla ei ole varsinaisesti lomaa, mutta otin tämän ison muuton ja muutoksen kanssa itseäni niskasta kiinni: 14 tai 15 Mercantil-tyyppistä kansiota lähti työpapereita, kunhan olin ensin skannannut olennaiset. Hyvä mie! No, skannatut tiedostot pitäisi vielä järjestää aiheittain koneelle kansioihin. Skanneria en kyllä halua nähdäkään about vuoeen. Lisäksi luovuin lopuista sellaisista kirjoista, joista voin luopua ilman dramatiikkaa, kuten vanhenevasta tutkimuskirjallisuudesta (=paljon).Tämä on ollut parin vuoden projekti kaiken kaikkiaan.

  Muu irtaimisto ei mitenkään hallitsematon ollutkaan.

  Varsinaista raivattavaa ei enää ole missään. Riittää kun luopuu kulutuksen mukaan kulahteista tavaroista.

  • No nyt on kyllä aplodien paikka! Täytyy sanoa että tuohon tilanteeseen on monilla matkaa!

 4. Kesäloma on oivallista aikaa raivailuun, vaikka pyrin tätä tekemään vuoden ympäri. Kummasti sitä aina vaan löytyy jotain itselle tarpeetonta, jonka voi kierrättää eteenpäin. Tässä joitakin kesän aikana kiertoon laittamiani tuotteita:
  – ruohonleikkuri, matto, kolme pokkaria, kukkaruukkuja, vaatteita, sählykassi, muovilaatikoita, naistenlehtiä…Hienoa, että näille kaikille löytyi uusi koti (vaatteet tosin menivät vaatekeräykseen) 🙂

 5. Ah, loma oli minulle hyvää raivausaikaa. 🙂 Jätin Suomeen ulkovarastoon kaksi vuotta sitten tavarat odottamaan muutettuani Espanjaan puoleksi vuodeksi mukanani 20 kg ruumalaukku ja reppu. Täällä etelässä ollaankin sitten edelleen ja säännöllisesti on kummitellut mielessä jäämistön selvitys. (Mainittakoon, että olin jo raivannut aktiivisesti nelisen vuotta, joten määrä ei ollut kohtuuton. Muistaakseni 8 väljästi pakattua laatikkoa. Talouden silloinen koko minä + 6-vuotias.)

  Olin jo muutamalla aiemmalla Suomen-visiitillä käynyt poimimassa varastosta olennaisimpia juttuja ja tuonut ne ruumalaukussa Espanjaan, mutta muutama laatikko odotti edelleen läpikäymistä ja päätin jo viime jouluna, että ensi kesänä tapahtuu. Mitään ei jätetä toisten vuokrahallille pyörimään ja että jos haluan jonkun tavaran pitää, minun on se omaan huusholliini tuoman. Selvitin, puhdistin, lajittelin ja kierrätin jokaisen tavaran sen oikeaan paikkaan. Kuinka ollakaan hiiret olivat iskeneet ja olipa katossa ollut vuotokin, joten suoranaista roskaa sai erotella nelisen isoa pahvilaatikollista. 🙁 Kolme laatikollista meni kierrätyskeskukseen ja puolikkaan verran halusin tuoda vielä Espanjaan. Koko projektiin meni 4-5 päivää rennosti tehden. Olo on kevyt tietäessäni, etteivät tavarani ole isän vuokrahallilla pyörimässä (ja pilaantumassa), ja että uudessa kodissa on vain olennainen.

  Muutenkin oli ihanaa saada aloittaa koti nollasta kaksi vuotta sitten. Pidin listaa asioista, jotka halusin tänne, ja kävin aina lomalla poimimassa ne varastosta. Tyttö teki samoin. Kai se oli eräs sovellutus shop your belongingsista sitten. 🙂

  • Aikamoinen urakka, mutta lopputulos palkitsee! Mitäpä sitä turhaa säilyttelemään vielä eri maassa, jos käyttöä ei kerta kaikkiaan ole. Hyvä suoritus!

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)