Hyvää asiakaspalvelua Reimalla

Kuopuksen talvihaalari väsähti talven viime metreillä. Muuten virheettömään haalariin tuli ihmeelliset reijät lahkeiden sisäsaumoihin. Kyse ei ollut kulumasta vaan kankaaseen tuli jonkinlainen palkeenkieli heti sauman viereen. Itse asiassa vaikutti siltä, että sauman teippaus (tai liimaus, mikälie) oli jotenkin kovettanut kangaan ja siksi se meni rikki siitä vierestä. Molemmissa lahkeissa oli samanlaiset, noin sentin kokoiset reijät.

Nykymaailmassa palautteen lähettäminen on helppoa, joten otin viasta kuvan ja lähetin Reimalle. Kysyin onko kyse normaalista kulumisesta vai jostain muusta. Haalaria oli kuitenkin käytetty jo monta kuukautta, ja olin pessyt sen yksi tai kaksi kertaa, pesuohjetta toki noudattaen. Ilahduin siitä, että asiakaspalvelu vastasi nopeasti ja totesi reijät heti valmistusvirheeksi. Asiaa selvitettiin vielä hetki, jonka jälkeen Reima tarjosi minulle erittäin kohtuullista korvausta viallisesta haalarista.

Korvauksena oli lahjakortti Reiman verkkokauppaan, josta olin haalarin alunperin ostanutkin. Minulle tämä sopi oikein hyvin, sillä yleisesti ottaen kokemukseni tuon firman tuotteista ovat positiivisia. Tämä haalari oli ensimmäinen, jossa olin havainnut vikaa, eikä missään muussakaan vaatteessa ole ollut ongelmia. Palvelu oli alusta loppuun erittäin ystävällistä ja ripeää, eikä kokemustani kyseenalaistettu millään tavalla. Pidin myös siitä, että korvausta tarjottiin ilman, että sitä erikseen pyysin. Tästä kokemuksesta voi antaa Reimalle täydet pisteet.

Olen kuullut myös toisesta tapauksesta, jossa talvihaalarissa on ollut sama ongelma. Mutta tämä ei silti horjuta uskoani Reiman laatuun, koska yleiskokemukseni tästä merkistä on niin positiivinen. Olin myös todella tyytyväinen, kun sain lahjakortin käytettyä verkkokaupan alessa, josta tietenkin tarkanmarkan ihmisenä hankin uuden haalarin ensi talvelle 50% alennuksella. Lastenvaatteiden organisointi on rasittavaa, mutta jos saa välttämättömyyden hankittua hyvissä ajoin ja halvalla, niin voi taputtaa itseään olalle ja kehua hyvästä työstä.

Nyt minulla on enää yksi ongelma: mitä ihmettä teen sille vanhalle haalarille? Se on meille liian pieni. Siisti, puhdas ja muuten virheetön haalari, paitsi että molemmissa lahkeissa on ne pienet reijät. Ne eivät haittaa muuten, paitsi heti jos on märkää. Kehtaako tuollaisen laittaa kierrätyskeskukseen? Äh kun en jaksaisi taas tätä pähkäilyä! Ehdotus Reimalle: perustakaa sellainen systeemi, jossa otatte vanhat käytetyt vaatteenne takaisin, ja sitten hyödynnätte ne jotenkin fiksusti, esimerkiksi uusien vaatteiden materiaaleina. Uskollinen asiakas kiittää.

8 vastausta artikkeliin ”Hyvää asiakaspalvelua Reimalla

 1. Mä myisin halvalla tai antaisin kuvauksen kera. Reiät on helpot korjata itsestään liimautuvalla paikkamateriaalilla.

 2. Minullakin on superhyvä kokemus Reiman asiakaspalvelusta (blogeissa olen siitä myös kuullut useasti mutta kun viallinen tuote omalle kohdalle sattui olin skeptisenä ajatuksissa että ”niin varmaan” ja että hyvissä kokemuksissa on varmasti blogilisää). Olin ostanut Wetter kengät muualla kuin Reiman myymälästä ja en kääntynyt myyjän puoleen, koska siellä (verkkokauppa) ei kyseisiä kenkiä ollut (ja en siis halunnut rahoja takaisin, vaan mieluummin ehjät kengät, kun niihin muuten oltiin tosi tyytyväisiä). Reiman verkkokaupan sivuilla on jotain omituisia ukaaseja vielä että eivät vastaa kuin Reimashopin kautta myydyistä tuotteista (mikä on musta omituista kun valmistajalla on virhevastuu ja kuluttaja saa valita minkä portaan kanssa asioi reklamaatioissa).

  No mutta itse asiaan. Ostin lapselle siis Wetter-kengät ja niistä irtosi nauhoja kiinnipitävä niitti alle kolmen viikon käytön jälkeen (onneksi kerrankin otettiin ostokset käyttöön heti, yleensä menevät jemmakaappiin joksikin aikaa, kun ostan tulevaan tarpeeseen). Tein reklamaation sähköpostitse sunnuntai-iltana ja maanantaina vartti asiakaspalvelun aukeamisen jälkeen sain vastauksen, jossa todettiin että on valmistusvirhe ja lähettävät mulle uudet, keskiviikkona postimies sitten toi kengät kotiinkuljetettuna. Musta tässä reklamaation hoito meni todella kympin arvoisesti … ja luotto Reiman tuotteisiin säilyi (heh, ostin seuraavalle kaudelle uudet Wetterit jemmaan kun pari viikkoa tuon jälkeen Reimashopissa oli hyvä tarjous :D).

  • Reiman asiakaspalvelu sanoi minulle, että he todella haluavat panostaa siihen että asiointi on miellyttävää ja virheet korjataan heti. Tästä täytyy antaa pisteet yritykselle! Tällainen asenne on minusta juuri oikea, ja ehdottomasti lisää haluani asioida kyseisen firman kanssa.

 3. Ehdotan tuon vanhan haalarin kanssa samaa kuin Anna eli rehellinen myynti- tai annetaan ilmaiseksi -ilmoitus niin menee todennäiköisimmin vielä käyttöön.
  Mulla oli vastaavaa lahkeiden sisäsaumojen kulumaa Popin haalarissa, joka oli ollut lapsellani käytössä 1,5 talvea. Menin Popin myymälään aikeinani ostaa paikkamateriaalia heiltä haalarin korjaamiseen, mutta myyjä oma-aloitteisesti halusi nähdä haalarin (onneksi oli lapsi se haalari päällään mukana) ja totesi, että kyseessä on valmistusvirhe (liian kova liimasauma) ja antoi meille uuden haalarin! Olin ihan häkeltynyt yliloistavasta palvelusta! Tämän jälkeen olen erittäin mielelläni kantanut rahani jatkossakin Popille ulkovaatteita ostaessani. 🙂

  • Eikö ole mahtavaa saada hyvää palvelua! Ja ajattele sitä firman kannalta. He investoivat yhden haalarin hinnan, ja sen seurauksena saavat erittäin uskollisen asiakkaan,joka levittää hyvää kuvaa yrityksestä muillekin. Olen aina ihan ihmeissäni, miten niin moni yritys ei ollenkaan tajua tätä.

 4. Meillä on tuota sauman halkeamista sattunut vuosien mittaan useamman kerran, eri valmistajien haalareissa, enkä edes ole tajunnut, että asiasta voisi valittaa. 😀 Olen vain nöyrästi paikannut. Selvästi olen liian kiltti kuluttaja! Mukava tietää vastaisen varalle, että olette saaneet hyvää asiakaspalvelua ja kunnon korvauksen. (Tosin meillä alkaa olla varsinainen haalariaika ohi, kun kuopuskin on jo koulussa, mutta toppahousuja toki tarvitaan vastakin, ja sama asia pätenee niihinkin.)

  • Ilmeisesti kyseessä on valmistutapaan liittyvä ongelma, eikä tiettyyn merkkiin. Mulla on sellainen filosofia, että aina kannattaa valittaa, ja suosittelen sitä sinullekin 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)