Viikon vinkit: tolkkua ruokakeskusteluun, sukkavinkki ja Konmaria

Aamulehdessä haastatellaan ravitsemusterapeutti Reijo Laatikaista, joka kertoo mm. sen, onko vuorisuola terveellisempää kuin pöytäsuola, tai että ovatko einekset pahinta terveydelle. Laatikaisella on ilahduttavan järkevää sanottavaa. Olen seurannut hänen asiantuntevaa blogiansa myös pidemmän aikaa, ja suosittelen sitä kaikille, jotka ovat kiinnostuneita ravintoon liittyvästä tutkimustiedosta. Laatikainen kääntää tieteelliset tutkimukset selkokielelle ja edustaa muutenkin kaikenkaikkiaan tervejärkistä tahoa ravintokeskustelussa. Hän myös osoittaa, miten median tavalla käsitellä erilaisia aiheita on vaikutusta siihen, mitä asioista ajattelemme. Oletteko esimerkiksi huomanneet, että usein lehdessä on vastakkain tieteellinen tutkimus tai niihin perustuva näkemys, ja sitten yksilön kokemus vastakkaisesta. Nämä asiat esitetään rinnakkain aivan kuin niillä olisi sama painoarvo. Vaikka itseasiassa kyse on samasta, kuin että ulkona olisi -10 astetta pakkasta, ja toppatakkikansan keskellä kulkee yksi tyyppi t-paidassa ja vakuuttaa että ei täällä mitään pakkasta voi olla, koska minä en palele.

Tunnustan, että kokeilin tätä sukkien viikkausniksiä. (linkin takaa pitää vielä klikata videota) Kyllä niistä kieltämättä tulee hauskoja siistejä paketteja. Eri asia on, jaksaisiko tähän keskittyä joka kerta. (MTV)

Blogin tilastoista näen, että Konmari-artikkelit ovat todella suosittuja. Joten tässäpä jälleen yksi: täällä Ilana Aalto kertoo oman näkemyksensä aiheesta. (Iltasanomat)

6 vastausta artikkeliin ”Viikon vinkit: tolkkua ruokakeskusteluun, sukkavinkki ja Konmaria

 1. Ooooh, hieno tuo sukkien viikkaustapa! Omat sukkani viikkasin konmaristi ja onhan ne kätevät korissa kaapissa, mutta sillä tavalla viikattujen sukkien liikuttelu on vähän vaikeaa, eivät kestä huoletonta heittelyä kuten perinteiset sukkamytyt.

  Ehkäpä kokeilen tuota koko perheen sukkiin ja koska tuota ei ehkä kuitenkaan jaksa kauhean pitkään, saa äkkiä selville mitä sukkia kukin todellisuudessa käyttää! 🙂

  • Minä taas en ole koskaan viikannut sukkia, koko ajatus oli aivan uusi, kun Konmaria lueskelin. Olen huomannut että tämä toimii paremmin isojen sukkien kuin pienten suhteen. Omat koon 37 sukat saan tällä tavalla pyöritettyä, mutta lasten sukissa olisi turhaa näpräämistä.

 2. Ihana tapa viikata sukat! Ehkä tätä voisi opettaa lapsille varhaisessa vaiheessa, tehdä siitä hauska leikin, että viikataan omat sukat nätisti. Niitä voisi sitten laittaa vaikka värijärjestykseen ja samalla opetella estetiikkaa ja sommittelua. No joo, meillä on oltu viikon päivät lapsen kanssa vesirokon takia kotona, ja yritän keksiä kaikenlaista kehittävää tekemistä…

  • Olen omiani viikkaillut nyt hetken aikaa, ja kieltämättä ne vievät vähemmän tilaa tuollaisina siisteinä paketteina. Omiani en voi hirväesti sommitella, sillä värivalikoima on äärimmäisen suppea 🙂

 3. ”… saa äkkiä selville mitä sukkia kukin todellisuudessa käyttää!”

  Tässä on ideaa. Oma sukkavetolaatikkoni on viime vuosien ostosten johdosta liian täynnä (ahdistaa, kirjaimellisesti) ja tällä tsydeemillä voisi selvittää, mitkä sukat joutaisivat jäähylle.

  … tosin jos viikaten sukat veisivät vähemmän tilaa, niin ainakin aluksi ongelma ratkeaisi automaagisesti.

  • Usko tai älä, mutta viikaten myös sukat vievät vähemmän tilaa. Tekniikoita on monia, mutta tällä nyt mainitulla on se etu, että sukista tulee neliönmuotoinen litteä paketti, eli siis ideaali jos pitää pakata pieneen tilaan. Sähän voit tehdä niin, että aina kun sukat tulevat pesusta, viikkaat ne kaappiin. Sitten otat aina käyttöön vain viikkaamattomat. Jossain vaiheessa alkaa käydä ilmi, onko jokin erityinen syy vältellä tiettyjä pareja.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)