Alennusmyynneissä ilman ahdistusta

Minä sitten tykkään alennusmyynneistä. On jotenkin hirveän palkitsevaa tehdä ostoksia puoleen hintaan, jos kyseessä on vaate, joka pitäisi ostaa joka tapauksessa. En siis tykkää shoppailusta alennusmyynneissä huvituksena sinänsä, mutta saan suurta tyydytystä siitä, että pystyn ostamaan tarpeellista tavaraa merkittävästi halvemmalla kuin yleensä.

Olin viikonloppuna shoppailmassa täydennystä vaatekaappiini, jossa on jo pidempään ollut selkeitä puutteita. Ostoslistalla oli siisti musta toppi, farkut sekä lämpimiä neuleita, jotka eivät olisi tylsän värisiä. Onnistuin ostamaan nämä kaikki yhdellä retkellä, ja ainoastaan toppi oli normaalihintainen. Mutta toisaalta silloin, kun sopiva tulee kohdalle, se kannattaa minun tapauksessani ostaa. Seuraavaan shoppailukertaan saattaa nimittäin mennä kuukausia, joten jos ei toimi silloin kun aika on, voi sopivan löytyminen siirtyä jopa vuodella.

Farkut olivat uskomaton löytö, sillä löysin heti sopivat. Asiaa saattoi auttaa se, että olin ostanut saman merkin farkut juuri ennen joulua normaalilla hinnalla, ja sen peruja oikea koko oli selvillä. Nyt noukin alepinosta kaikki eri mallit siinä samassa koossa ja sovitin ne. Kaikki olivat enemmän tai vähemmän ”ok”, niin että jos ne olisivat olleet valmiiksi kaapissani, olisin voinut käyttää niitä kaikkia. Mutta en tietenkään maksa muusta kuin täydellisestä, joten vain yhdet läpäisivät kaikki kriteerit. Kiikutin ne tyytyväisenä kassalle maksaakseni vain 60% normaalihinnasta.

Sitten ostin alennuksella yhden kirkkaanpunaisen puuvillaneuleen sekä kaksi täyttä kashmiria olevaa villapaitaa. Toinen oli vihreä ja raidallinen, toinen superelegantti beige. Villapaitavarastoni kehittyi kertaheitolla toivottuun suuntaan. Kun pari vuotta sitten paneuduin tähän muodonmuutokseen, tajusin että kaipaan elämääni enemmän väriä. Neuleet olivat kuitenkin kaikki tylsän ruskeita/tyylikkään neutraaleja väritykseltään, miten asian nyt haluaa ilmaista. Vihreä ja punainen tuovat toivottua vaihtelua, ja se vaalea beige – noh, se nyt vaan näytti muuten niin hyvältä että ostin senkin. Ei minulla sellaista klassista kamelinsävyä aiemmin ollutkaan.

Rahaa tähän kaikkeen meni aika reippaasti. Mutta kuten sanoin, seuraavan kerran shoppailen kenties huhtikuussa, joten summa pitää oikeastaan jakaa tasaisesti vuoden ajalle. En tehnyt yhtäkään sellaista ostosta, jota en voisi käyttää vaikka joka viikko, enkä ostanut mitään, minkä ostamista en olisi suunnitellut jo aiemmin. Minun kaltaiseni aliostajan kannattaa käyttää otollinen hetki hyödyksi ja antaa mennä silloin kun sopivia vaatteita sattuu kohdalle, sillä luontainen taipumukseni on jättää kokonaan ostamatta. Juuri siksi  alennusmyynneissä shoppailu on niin ihanaa. Saan kiksit siitä, että onnistun ostamaan normaalia halvemmalla jotain, minkä joutuisin ostamaan täydellä hinnalla joka tapauksessa.

10 vastausta artikkeliin ”Alennusmyynneissä ilman ahdistusta

 1. Minäkin kävin aleostoksilla, 60 % hinnasta (ja valikoimasta) päätellen samassa kaupassa kuin sinäkin. 🙂 Kiersin kyllä sitä ennen pikamuotikaupat. Olin pakon edessä ostoksilla, oli sellainen tilaisuus, johon ei löytynyt sopivaa vaatetta kaapista.

  Minulle kävi niin, että nappasin pari tilaisuuteen sopivaa varsin halpaa riepua sovituskoppiin. Olin kuitenkin ottanut liian suuren koon, joten jouduin palaamaan takaisin kaupan puolelle. Matkalla nappasin yhden tosi hyvännäköisen rievun mukaani ihan vaan ulkonäön perusteella, kun kokokin näytti sopivalta. Sovituskopissa sitten huomasin hinnan ja päätin olla sovittamatta ko. vaatetta. Kuitenkaan se halpa ei täysin näyttänyt minun näköiseltäni ja pohdin sovittaisinko sitä kun käy tietty niin, että se on tosi hyvännäköinen enkä raaski ostaa. Sovitin kuitenkin, se oli tosi hyvännäköinen ja päätin että mitä mä himmaan, mulla on täysin ongelmitta rahaa tähän ja tilaisuuskin on tärkeä plus rievulle on jatkokäyttöä tilaisuuksissa, joiden tiedän tulevan eteen lähitulevaisuudessa.

  Minä olen nyt niiiin tyytyväinen itseeni! Ostin hyvännäköisen (ja olettaakseni -laatuisen) vaatteen, joka sopii minulle kuin nenä päähän sen sijaan, että olisin tyytynyt ihan ok -näköiseen – jota en välttämättä olisi koskaan toiste enää käyttänyt, kun se oli vaan ”ihan ok”.

  • Minulle kävi yhdessä liikkeessä niin, että löysin sovituskopista jonkun sinne jättämiä vaatteita ison pinon, kaikki omassa koossani. JOukossa oli erittäin sopiva neule, mutta kassalla selvisi ettei se ollut alennuksessa. Päätin olla ostamatta ja ostaa vain sen alennuksessa olleen neuleen. Mutta meinaan mennä viimeistään kesän alennusmyynneissä katsomaan, olisiko sekin tullut vuorostaan aleen. Tässä muuten näkee, millä syklillä käyn shoppailemassa. Voin ihan hyvin odottaa jonkin vaatteet tulemista aleen puoli vuotta.

  • Hyvä! Itse asiassa varmaankin silti säästit rahaa, koska jos ostaa melkein kivoja, niitä ei käytä ja tulee yleensä hankittua vielä useita sen täydellisen odotuksessa. Montakaan melkein kivaa ei kuitenkaan ole lähellekään sama kuin yksi nappiostos ja usein niihin melkein kivoihin on mennyt enemmän rahaa kuin siihen yhteen hyvään. Minä yritän opetella siihen, että vähemmän, harvemmin, mutta parempaa. Niistä hyvälaatuisista ja onnistuneista ostoista on sitten niin tyytyväinen eikä halua enää käyttääkään mitään rutkuja. Ostan mieluummin vaikka yhden kunnollisen Balmuirin huivin vaikka joka toinen vuosi kuin 20 rutkua… Ja loppujen lopuksi säästän siinä. Plus saan arjen luksusta.

 2. Mä olen aliostaja, mies taas yliostaja.
  Olen yrittänyt opetella pois tästä, koska tiedostan jopa että minulla on liian vähän vaatteita. Vanhemmiten olen oppinut kuitenkin sen että hyvälaatuisia alelöytöjä saa ja pitää tehdä. Yritän aina miettiä vähän etukäteen mitä tarvitsen ja jos ne alesta löydän niin ostan. Kiertely on tosin nykyisin niin vähäistä ettei tulosta aina synny. Toisaalta olen myös sitä mieltä että kaupat on niin täynnä kurjia muodottomia rättejä, että jos vastaan tulee vaate joka huutaa ostamaan, voin sen ostaa myös ilman alea. Tai voin ostaa sellaisen vaatteen joka ei ollut listalla, jos se on erityisen hyvä. Kokonaisuus ratkaisee, vaikka jollakin ostokerralla summa olisikin iso. Ylilyöntejä en pelkää koska kuulun niihin joista shoppailu ei vaan ole kauhean kivaa.

  • Olen huomannut, että ostoksilla tulee parhaiten tulosta, kun lähtee esim. alennusmyynteihin varta vasten ostoaikeissa. Silloin katselee vaatteita vakavasti sillä silmällä, löytyykö mitään tarpeellista. Ja jos löytyy, kannattaa jatkaa heti seuraaviin liikkeisiin jottei momentum katoa.

   • Toi on niin totta, joskus vaan on hyvä flow päällä! Silloin jotenkin osaa kiinnittää huomion olennaiseen eikä jää turhia miettimään että voiko nyt ostaa ja maksaako liikaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)