Täydellinen ajoitus

Kuten viimeksi kerroin, siivosin allaskaapin muovikassivarastot. En tullut ottaneeksi kuvaa lähtötilanteesta, mutta ei siihen paljon mielikuvitusta tarvitse. Yksi laatikko, joka pursuu pusseja yli äyräidensä. Muovipusseja oli tippunut kaapin lattialle, sieltä niitä oli valunut jo kaapin taaksekin sinne putkien sekaan. Hyllylle oli tungettu irralleen pusseja, jotka eivät enää mahtuneet siihen laatikkoon. Tilannetta voisi lyhyesti kuvata sanoilla hirveä sotku.

Tämän hässäkän raivaamiseen meni puolisen tuntia. Tyhjenisin kaapin kaikista muovikasseista keskelle lattiaa. Sitten aloin lajitella ja järjestää. Olennaista oli saada isot pussit kieputettua mahdollisimman tiiviiksi paketiksi, jotta ne eivät veisi enempää tilaa kuin välttämätöntä. Jaoin pussit kolmeen – isot kassit, pikkupussit ja uudelleen suljettavat. Otin käyttöön pari tyhjää muovirasiaa, jonne lajittelin pienemmät pussit. (Ennen raivausta käytössä oli vain tuo valkoinen Ikean laatikko.) Heitin roskiin repaleiset ja yhden niin ison ja hankalan, ettei sitä saanut järkevästi taiteltua.

Lopputulos näytti tältä:

IMG_3089

Eikä hetkeäkään liian aikaisin. Keskiviikkona meille tuli keittiön takuukorjaaja, ja yllättäen hänellä olikin asiaa tiskipöydän alle. Eihän tuo hylly nyt miltään sisustuslehden huippusuoritukselta näytä, mutta oli kuulkaa kätevää, kun nosteli vain laatikot ulos hyllyltä, ja korjaajalla oli suora pääsy keittiön rakenteisiin. Päivää aikaisemmin olisi nolottanut, kun ensin olisi pitänyt onkia parikymmentä myttyistä muovikassia pois tieltä, ennen kuin altaan alla olisi edes nähnyt mitään.

Sinänsä tuollainen korjausmies on varmasti nähnyt uransa aika vaikka minkälaisia allaskaappeja, eikä hän luultavasti pidä mitään salaista exceliä Suomen Siisteimmistä Kaapeista. Mutta olihan se silti itselle mukavaa, kun sai tilanteen hoidettua niin tyylikkäästi. Saan selvästi kiksit tällaisesta hallinnan tunteesta. Joten totean nyt vain, että omalla kohdalla tämä haaste tuli juuri oikealla hetkellä!

4 vastausta artikkeliin ”Täydellinen ajoitus

 1. ”… isot pussit kieputettua mahdollisimman tiiviiksi paketiksi, jotta ne eivät veisi enempää tilaa kuin välttämätöntä.”

  Ehkä käsite-ero, mutta meillä isot pussit ovat arvokasta materiaalia, joka säästetään huolella. Esim. jos on ostanut parveketyynyt, niin se iso muovipussi on hyödyllinen vaikkapa petauspatjan varastoinnissa. Siksi isot pussit on nätisti taiteltuina vaatekaapin ylähyllyllä, siistissä rivissä.

  Tavalliset muovikassit (joita ei enää käytetä ostoskasseina kulumisen tai likaantumisen takia) ja pikkupussit ovat Ikean puolisylinterissä, semmoisessa oveen sisäpuolelle ruuvatussa jossa on reikiä joka suuntaan, sieltä voi ottaa roskapussin eri tarpeisiin. Käytännössä normiroskikseen isoja sieltä päältä, mutta niistä rei’istä saa ongittua niitä pienempiä erikseen.
  Tämä vehjes on siitä nerokas, että siinä kaaos tuntuu järjestykseltä, täytit sen miten vaan:
  http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/80010222/

  Sitten taas jos tarvitset noita kaksi, niin palaa alkuruutuun…

 2. Meillä on täällä sotku. En voi sille mitään, kahdeksan henkeä liian pienissä neliöissä (asumme väliaikaisessa rakentaen ok-taloa). Soitin ke kiinteistöhuoltoon ja tietenkin eilen unohdin koko jutun – ja sain sätkyn sedän tullessa vaihtamaan polttimoja. Varmasti hänkin on nähnyt jos millaista pesuhuonetta, mutta myönnän hävenneeni tuossa kymmen minuuttisessa joka ikistä tursuavaa tavarakasaa.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)