Koko koti kuntoon: muovikassit ja pahvilaatikot

Edellinen viikko oli erittäin tehokas. Sain työhuonetta raivattua merkittävästi. Meiltä poistui iso kasa tavaraa, vein tarpeettomia vinttiin ja organisoin uudelleen kuutioittain tavaraa. Tämän seurauksena työhuoneen lattia näkyy jo, nuorison tuottamaa taidetta on arkistoitu runsaasti ja koko huoneen yleisilme on (lattian paljastumisen myötä) muuttunut todella erilaiseksi. Aion tällä viikolla vielä vaihtaa sinne verhot!

Työhuoneen raivaamisesta alkoi ketjureaktio, jonka seurauksena jäi vapaaksi monta erinäköistä laatikkoa.

IMG_3068-2

Tuolla noiden välissä lymyilee vielä yksi pienempi laatikko. Kun tiivistin tavaroita fiksummin ja karsin turhaa välistä, näitä ei enää tarvittukaan alkuperäisessä tarkoituksessa. Tästä sain idean, että yksi kotien laiminlyötyjä organisoinnin alueita on kaikenlaiseen säilyttämiseen tarkoitetut jutut. Vilkaisu tiskipöydän alla olevaan kaappiin paljasti, että muovipussikokoelmamme oli alkanut elää omaa elämäänsä, ja sillä oli selvästi tavoitteena valloittaa koko keittiö.

Tämän pitkän selostuksen kiteytys on tämä: viikon projektina on järjestää muovipussit, pahvilaatikot, korit ja muut säilytysesineet, jotka eivät ole juuri nyt aktiivisessa käytössä. Minulla on tapana säästellä kaikenlaisia laatikoita, usein ihan vain varmuuden vuoksi. Tämä harjoitus on hyvä myös siksi, että huomaan että välillä tulee säästellyksi aivan turhaa tavaraa. Onnistuin mm. jo luopumaan postin lähetyslaatikosta, jota olin säästellyt monta vuotta. Sille ei tullut käyttöä, joten päätin että saa mennä. Mikäli teillä on yhtään samaa taipumusta ihanien laatikoiden ja kaikkien mahdollisten muovipussien säilyttelyyn, lähtekään mukaan. Paitsi tietenkin jos ne ovat jo täydellisessä järjestyksessä…

13 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: muovikassit ja pahvilaatikot

 1. On kyllä taipumusta jemmata kaikenlaisia säilytysjuttuja. Muovipussit ja kauppakassit järjestin tuossa pari viikkoa sitten ja allaskaapissa roskapusseina käytettävät leipäpussit ym. loppukesästä samalla kuin koko allaskaapin. Mutta siellä yhdessä kauheassa komerossa on kaikenlaista käärepaperia ja muuta, ja sitten toisaalla on jouluisia postin pakkauslaatikoita ja joulupapereita. Ne kun nyt saisin seuraavaksi kuntoon.

  • Ehdotan että teet ensin kaikki joulupaketit, ja siinä samassa yhteydessä inventoit varastot. Heitä menemään ryppyiset ja nuhjuiset, ja harkitse tarvitsetko niitä kaikkia jäljellejääviä.

 2. Meilläpä ei ole yhtään ylimääräistä muovipussia! Ostan roskapusseiksi Rainbow -pusseja, 3 senttiä kpl. Tänään noukkaisin roskan kävelylläni, sitten pensaasta löysin mustan jätepussin, toisesta pensaasta toisen, keräsin kävellessä pussillisen roskia. Löysin kerran lähimetsästä satoja rutattuja muovikasseja, osa sisäkkäin, osa irrallaan. Keräsin kaikki. Ne täyttivät läheisen roskiksen kokonaan. Ihmisillä on kummasti varaa törsätä kaupan kasseihin, mitä ne ovat 20 senttiä kpl.

  • Minusta on kyllä kätevää, että taloudesta löytyy muovipusseja, sillä niille on tarvetta kaikenlaisessa pakkaamisessa ja kuljettamisessa joka viikko, vaikka roskia ei laskettaisi mukaan. Täytyy sanoa, että en ole ikinä ostanut roskapusseja, pelkästään roskiskäyttöön. Mutta näköjään sekin toimii.

 3. Yhtään lahjakassia en ole jemmannut *viheltelee* Tänä jouluna olen päättänyt luopua muutamasta, vaikka rintaan pistää jo nyt 😀

  • Mä en luovu lahjakasseista, sillä niitä tarvitsee jatkuvasti. Laitan pois vain sellaiset, joissa ei kehtaa antaa lahjaa eteenpäin. Meillä ne mahtuvat yhteen sellaiseen lahjakassiin, se on mielestäni ihan sopiva määrä.

   • Niinpä, minäkin olen päättänyt tarvita niitä – paketoimiseen. Kun niitä en muka ole raaskinut moiseen käyttää, vaikka olen yrittänyt, aina vain ihailen jemmaani. Pöhköä.

 4. Meidän muovipussit alkoi pysyä aisoissa, kun hommattiin niille kodiksi Idean putkilo. Minä käytän kauppakasseina kangaskasseja ja koria. Mies ostaa pari kassia viikossa eli opit ei ole menny vielä perille. Hän kyllä onneksi taittelee ne kolmioiksi, jotka vievät vähän tilaa. 🙂
  Mutta, minä myös säilytän pahvilaatikoita, ihan siis varalta (- minkä varalta …). Tämä ongelma on havaittu jo vuosia sitten ja aktiivisesti teen töitä tämän tavan parantamisen eteen. Tällä hetkellä taitaa olla säilössä jokunen iso laatikko ja pari postin unikkokuosista postituslaatikkoa.

  • Niinpä, minkä varalta… Minäkin säästelen parhaita laatikoita. Mutta opettelen heittämään niitä myös pois. Olen päättänyt, että pieni määrä riittää, sillä niitä kuitenkin tarvitaan verrattain harvoin. Mutta en minäkään varmaan pystyisi heittämään pois unikkokuosia…

   • Niin ja näiden isojen lisäksi varastoissa on pieniä pahvilaatikoitakin ym. pakkausmateriaalia. Harrastan nukkekoti- ja miniatyyrijuttuja, joita vaihtelen kavereiden kanssa. Lähes kaikki pikkulaatikot pitää säilyttää myös postitusta varten.

    Mutta pikkuhiljaa sitä oppii kun opettelee. Kaikkea ei tarvitse säästää. (ja niin tää lähtee työ-/askarteluhuoneelle siivoamaan – taas
    …)

 5. Tuo muovikassiongelma on meillä räjähtänyt käsiin sen jälkeen kun alettiin tilata ruokaostokset nettikaupasta. Molemmilla ketjuilla ihan sama ongelma. Olen laittanut palautetta ja ovat vastanneet, että ongelma on tiedossa. Toivon todella, että saavat aikaan jonkun pantillisen laatkkosysteemin. Aiemmin ollut tarvetta pohtia säilytysratkaisua muovikassien varastoimiselle, koska niitä todella oli vain yksittäisiä, nyt roskiskaappi pursuaa…

  • Voin kuvitella, että kertyy muovikasseja, jos ruokaostokset tulevat niissä. Me käytämme aina kauppakassia, kangaskassia tai koria, ja silti muovikasseja on. Olen koettanut miettiä, mistä niitä tulee, kun emme niitä kaupoista osta tai ota vastaan. Luultavasti meille tuodaan aina välillä jotakin tavaroita muovikasseissa, en minä muutakaan keksi.

  • Joo, tunnistan tuon! Toisaalta en kyllä haluaisi säilyttää mitään laatikkoakaan, muovikassit sentään menevät pieneen tilaan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)