Koko koti kuntoon: romuhuoneesta työhuone

Tämän viikon haaste on jälleen sellainen, että se ei välttämättä kosketa kaikkia. Raivauksen kohteena on työhuone, vierashuone, varahuone tai mikä tahansa sellainen ”ylimääräinen” huone, jossa ei nukuta, syödä tai seurustella. Jos sellaista ei löydy, viikon voi käyttää kuten haluaa 🙂 Jos taas löytyy, tervetuloa kaveriksi raivausurakkaan!

Meillä on sellainen pikkiriikkinen työhuone. Alkuperäisiä piirustuksia katsellessa huomaa, että se on varmaan tarkoitettu kotiapulaisen asunnoksi, sillä se sijaitsee heti keittiön takana ja siihen on kuulunut oma pieni vessa. Nyt tällä kopperolla on useampi käyttötarkoitus. Siellä on työpöytä ja tykötarpeet kotona tehtäviä töitä varten sekä kierrätyshylly pahveja, pulloja, ongelmajätettä yms. varten. Siellä on myös silityslauta ja puhtaiden pyykkien odotustila, ja siellä säilytetään vieraspatjaa. Tämän lisäksi huoneeseen on varta vasten asennettu hyllyjä, jotta siellä voisi säilyttää kaikenlaista ylimääräistä tavaraa, jolle ei oikein löydy tilaa muualta. Voitte arvata, että tämä viimenen kategoria tuppaa aiheuttamaan pahimmat ongelmat.

Viime aikoina työhuoneesta oli tullut jonkinlainen kierrätyskeskus. Lattiaa tuskin näkyi lukuisten pahvilaatikoiden alta, joissa taas oli eri osoitteisiin meneviä vanhoja vaatteita. Osa säilytettäviä, osa kierrätettäviä, ja näitäkin useampia laatuja. Siis aivan kauhea hässäkkä. Tähän kun lisää sen, että aina ei vaatteita jaksanut laittaa laatikon sisälle asti, vaan niitä heitteli sinne kaikenlaisiin pinoihin, voitte kuvitella millainen kaaos huoneessa vallitsi. Lisätään soppaan vielä hieman sekalaisia papereita, remonttitarpeiden jämiä ja hirveä kerros pölyä, aletaan lähestyä todellisuutta.

Tämän kaaoksen kimmppun olen tällä viikolla käynyt. Ensimmäinen tavoite on saada lattia tyhjäksi laatikoista. Sen jälkeen sijoittaa kaikki paperit omille paikoilleen, ja lopuksi yleinen siivous. Aloitin eilen ja jatkan tänään heti kun saan tämän tekstin julkaistua. Lopputuloksena on toivottavasti väljä, jopa viihtyisä huone. Kohta lähden kaupungille, ja roudaan lukuisia tavaroita erinäisiin osoitteisiin joko kierrätykseen tai muuten. Ei nimittäin tulee tyhjää tilaa, jos jotain ei poistu konkreettisesti ovesta ulos! Ja kuten aiemmasta voitte päätellä, poistettavaa riittää…

Onko ketään muita mukana?

6 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: romuhuoneesta työhuone

 1. I’m in!

  Mullakin työhuone on Akileen kantapää, päässyt törkeään kuntoon. Huono homma on vaan se, että en voi vaan tavan siivota, vaan pitää ensin arkistoida vino pino paperia ja kuitteja, johon pitää keskittyä. Paperihommaa, joita inhoan. Siksi sitä on niin helppo siirtää ja tuntuu, että en ikinä saa riittävän pitkää aikaa, että saisin homman tehtyä. Yritän palastella sitä. Ja siirryn käyttämään e-taskua, että pääsen kelluvista pikkukuiteista lopullisesti eroon.

  Ja täytyy viedä epämääräiset tavarat eteenpäin, siellä on kaikkea sokkelimaalista alkaen. Munkin työhuoneeseen päätyy kaikki, mikä ei kuulu muuallekaan ja usein löydän pöydältä täysin epämääräisen pinon paperia, laskuja, lehtiä, you name it, jonkun toisen tuomana. Kiireessä en ehdi selviä sitä ennen seuraavaa ”lähetystä”. Lisäksi pöytäni on siitä kohtaa tosi pieni jolloin nämä keot jossain vaiheessa kaatuvat lattialle ja siitä se vasta kaaos seuraa, kun kerään ne sieltä vielä epämääräisempään pinoon. Kiire ja asioiden siirtäminen on kumuloinut kamalan kaaoksen.

  Sen pitäisi olla huone, jossa luovuus virtaa ja asiat soljuvat. Hmmm, hieman on nyt matkaa siihen, mutta sellainen se alunperin on ja löytyy taas. Ennen joulua kaiken pitää olla perfect, muuten ei saavu joulumieli. Ja sen jälkeen käyttöön otetaan myös muille kunnioitus äidin työtilaan.

  • Muiden sotkuja on aina ikävämpi siivota kuin omiaan. Mutta voin kyllä eläytyä tuohon teidän tilanteeseen enkä usko että olet ainoa maailmassa. Työhuoneilla on taipumus kerätä outoa kamaa puoleensa!

 2. Mukana! Meillä on yksi ylimääräinen huone, jonne on pelottavan helppoa laittaa kaikki ”sitten kun on aikaa, niin” – tavarat. Siellä ovat mm.korjausta odottavat vaatteet, askartelutarvikkeita, käsityöprojekteja ja on siellä joululahjapiilokin…

  • Meidän työhuoneella oli täysin sama funktio. Mun täytyy oikein miettiä, miten estän jatkossa asioita kasaantumasta tuolla lailla. Nyt vein kylmästi vinttiin esim. kirppistä odottavia vaatteita. Sekään ei ole optimipaikka, mutta olen realisti. En saa kesävaatteita myytyä talven aikana mitenkään.

 3. Olisin niiiiin mieluusti mukana, mutta nyt ei aika vaan anna periksi.
  Käyn töissä ja opiskelen, päivät venyy muutenkin yli 12 h poissa kotoa, joten vuorokaudessa on hädin tuskin tarpeeksi aikaa nukkumiseen ja mikään suurempi siivoaminen ei vaan onnistu nyt….
  Kateellisena olen lukenut näitä Jennin postauksia, kun mielelläni raivaamisen ryhtyisin. =)

  Meillä ongelma on kodinhoitohuone + kellarikäytävä+ vierashuone…(kaikki talon pohjakerroksessa) joihin kaikkiin on kerääntynyt juuri edellä mainitsemaasi tavaraa ja sälää. Mukaan lukien lasten leluja, jotka joko pitäis viedä johonkin kierrätykseen tai pakata pois säilytykseen, työkaluja, kierrätykseen lähtevää tavaraa, pestyjä pyykkejä, jotka odottavat silitystä/viikkaamista, kankaita, jne. jne.

  Ehdin ehkä tälle jotain tehdä vielä muutamana päivänä ennen joulua, mutta stressiä en ajatellut tästä ottaa… 😉
  Ehkä joulun ja uuden vuoden välipäivinä tai tammikuun alussa, olisi jokin pieni hetki, että edes pahimpien rojujen raivaaminen onnistuisi…

  • Tärkeät asiat ensin! Rojut jaksaa odottaa. Ei stressiä.
   Sähän voit ottaa tavoitteeksi että otat sieltä kasasta yhden tavaran päivässä ja hoidat sen sieltä oikeaan osoitteeseen. Kyllä ne kasat siitä pikkuhiljaa madaltuu. Tai ei ainakaan pahene.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)