Koko koti kuntoon: epämääräiset komerot

Viime viikon teemana oli lastenvaatteiden raivaaminen. Se sujui hyvin. Sain liian pienet pois, kävin seuraavan koon vaatteet läpi ja otin sieltä käyttöön sopivaksi muuttuneita. Järjestin laatikot siististi. Täydensin myös liian pieneksi jääneiden tilalle ihan uuttakin kaupasta. Kaikkiaan tämä oli hyvä ja järkevä projekti.

Tälle viikolle päätin ottaa taas vähän vaikeampaa haastetta. Meillä on sellainen komero, jossa säilytän siivoustarvikkeita, työkaluja, kukkaruukkuja ja kaikka muuta sekalaista. Komero on hirveän kätevä – valitettavasti niin kätevä että se on aina sotkussa. Sinne on nimittäin hirveän helppo tunkea ihan kaikki, mikä pitäisi laitta jonnekin, mutta ei ole tietoa minne. Lopputulos on, että taaemmat kerrokset hyllyillä ovat ihan ok, mutta kaikkien hyllyjen etureunat ovat ihan sekaisin.

Toisaalta makuuhuoneen senkistä on vapautunut tilaa, eikä sekään ole vieläkään täysin järjestyksessä. Tässä on varsinainen ketjureaktio: työhuoneessa on tavaroita lattialla, joiden paras paikka olisi komerossa. Esimerkiksi olkalaukku, johon mahtuu viikonloppureissun kamppeet. Sen looginen paikka olisi komerossa, mutta komerosta pitää ottaa jotain pois, jotta laukku mahtuu hyllylle. Luulen, että sieltä voisi siirtää senkkiin pienempää sälää, esimerkiksi lahjoja ja leluja.

Koska kaikilla ei ole samanlaista komeroa, tämän viikon haasteena on siivota ja raivata kodin epämääräisin säilytystila: siivouskaappi, tiskipöydän aluskaappi, eteisen romukaappi tai mikä se sitten onkaan. Mutta tunnistatte tilan varmasti: se on se paikka, jonne tungetaan tavaroita silloin kun niille ei muutakaan paikkaa löydy, sisältö on sekalainen eikä sotilaallinen järjestys ole mitenkään leimaava piirre. Jos taas komero löytyy, niin sitten sen kimppuun.

Tiedän, että tämä tulee taas olemaan vähän työläämpi projekti, mutta palkitseva. Ennakoin,  että suunnittelemani uudelleenjärjestely tulee järkeistämään tavaroiden säilyttelyä merkittävästi. Kuka muu rupeaa raivaamaan näitä kodin pimeitä nurkkia?

10 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: epämääräiset komerot

 1. Juu, nyt löytyy komeronraivausfiilistä. Meiltä löytyy ”romukaappi” Muun muassa. Miten ihmeessä voi tavaraa olla niin paljon…

  Tää on niin palkitseva projekti!

 2. Kaikennielevä komero löytyy meiltäkin. Olen siivonnut sen viimeksi kesällä, mutta kiireessä vaan sullon kamat sinne sisään, joten se on taas sotkuinen. Pitäisi opetella ottamaan hieman aikaa siihen että laittaa tavarat kauniisti paikoilleen.

  • Minäkin siivoan ja raivaan tuota komeroa säännöllisesti. Mutta aina vaan se menee sotkuun. Juuri siitä syystä että kiireessä vain tunkee. Koska tunkemisesta ei näköjään pääse eroon, täytyy vain jatkaa siivoamista…

 3. Joo, kamakaappi löytyy. Siitä ei oo kauaa, kun esittelin puolisolle siivottua kaappia, ja sanoin, että nämä hyllyt tässä näin, nämä tyhjät, on sellaisia ”seilaavan tavaran hyllyjä, jos löydät jostain lojumasta jotain kamoja X etkä tiedä minne ne veisit, niin tuo tänne, niin mietitään niille yhdessä joku hyvä paikka.” Ei oo tyhjää tilaa näkynyt vähään aikaan. Argh.

  • Kertonee siitä, että on yllättävän paljon tavaroita ilman omaa paikkaa…. 🙂 Aika luova idea sinulta kyllä! Ja puoliso selvästi omaksui idean välittömästi.

   • Tai sitten vain siitä harhasta, että on helpompaa laittaa nämä tähän kun tässä on niin sopiva tila, kuin niille omille paikoilleen. Jäi nimittäin sanomatta, että ihan itse olen noita hyllyjä täytellyt…

 4. Meillä on samaten iso komero, jossa on kaikenlaista, etenkin niitä käsityö- ja askartelutarpeita. Minua hieman pelottaa käydä sitä tyhjentämään, mutta täytyy, sillä ovea ei uskalla kunnolla avata. En edes muista, montako vuotta sitten se on viimeksi raivattu, silloinkin osittain.

  Nyt meinaa kyllä iskeä ihan marraskuinen väsymys ja tuntuu, että jo seitsemää ennen illalla on valmis nukkumaan (muutaman tumman suklaapalan jälkeen) huolimatta aurinkoisista hetkistä ja ulkoilusta. Ehkä silti uskaltaudun kaappiin. Sen vieressä olevaan epämääräiseen yläkaappin kurkistin jo pari kertaa ja koetin tutustua sisältöön. Siellä on kaikenlaisia isohkoja kasseja ja sitten jotain neulejuttua…

  • Sanoisin että rohkeasti kaapin kimppuun! Nää on niitä hommia, jotka rasittaa tehdessä, mutta jotka tuo energiaa kun saa yhden hyllyn siivottua. Mä olen raivannut tuota meidän komeroa hylly kerrallaan. Tilanne on jo aika hyvä. Kyllä se siitä!

   • Meillä ei ole romukaappia, mutta idea vetoaa minuun. Aion hankkia sellaisen! Ehkä kodin järjestys paranee, jos voikin sulloa kaiken ympäriinsä seilaavan roinan yhteen paikkaan siististi ovien taakse 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)