Joulu tulee, oletko valmis?

Marraskuu on alkanut, joten nyt voi varmaan ripustaa jouluvalot parvekkeelle ja aloittaa virallisesti jouluvalmistelut. Otsikko hämää, en todellakaan ole valmis, mutta valmiimpi kuin eilen: pesin nimittäin uunin. Uunin puhdistus on sellainen juttu, joka tuppaa jäädä ainakin minulta tekemättä. Voin tunnustaa, että en muista milloin viimeksi pesin sen. Ehkä kaksi vuotta sitten. Viime aikoina oli alkanut näyttää siltä, että voisi olla taas aihetta, joten turvauduin vanhoihin tuttuihin keinoihin: Ecover-puhdistusaineeseen ja sokeripalaan.

Luulen, että ihan täydellistä on vaikea saada aikaan käsipelillä, tai sitten siihen jynssäämiseen saisi käyttää koko päivän. Itsepuhdistavat uunit varmaankin käräyttävät ihan joka likapisteen olemattomiin, mutta minä tyydyin tällä kertaa riittävän hyvään. Irrotin ensimmäistä kertaa myös luukun lasilevyt, ja puhdistin nekin. Lasien kanssa täytyy olla tarkkana, tiedän varoittavia esimerkkejä siitä, kuinka lasit ovat lipsahtaneet kädestä ja rämähtäneet rikki. Tällä kertaa kaikki meni kuitenkin hyvin, ja nyt uuniin näkee huomattavasti paremmin sisälle.

Uuni on siis valmiina pipareita, kakkuja, leipiä ja kinkkua varten. Seuraavaksi haen ne jouluvalot vintiltä.

5 vastausta artikkeliin ”Joulu tulee, oletko valmis?

 1. Joulu saa tulla! Ekan koristeenkin laitoin jo tänään.. Tai no neljävuotias laittoi. Kovasti minulla on suunnitelmia, en varmaan ennätä kaikkia edes toteuttaa. Pienten lahjojojen tekemisenkin olen jo aloittanut, eilen tein suloisia saippuoita (löytyvät blogistani). Kaikki lahjat eivät toki ole valmiina vielä. Mutta sen verran olen valmis, ettei yhtään huoleta! Parasta joulussa on tämä valmistelu! (Ja minun ei tarvitse edes pestä uunia, kun ihan vasta ostettiin uusi!)

  • JOulussa ehdottomasti yksi hauskimmista puolista on valmistautuminen ja odottaminen. Varsinaisten koristeiden kanssa odotan joulukuuhun asti, mutta nuo valot laitan tällä viikolla, ulkona on jo niin kamalan pimeää.

 2. En ole valmis, vaan aika paljon jäljessä haaveistani ripustaa jouluverhot ikkunaan marraskuun alussa. Verhot ovat nimittäin vielä ompelematta. Onneksi en ole joulustressaaja ja keskityn eniten joulufiilikseen, sitten kun se tulee. Olen kyllä jouluihminen henkeen ja vereen, ja olisi kiva tehdä kunnon joulusiivous, mutta otan yleensä nämä jouluvalmistelut aika lunkisti.

  Haluan esitellä itseni, sillä en ole ennen kommentoinut blogiisi. Olen seurannut tätä jo ehkä parin vuoden ajan, ilman että olen koskaan jättänyt mitään puumerkkiä. Alunperin löysin sinut Irti turhasta -podcastista. Oletteko muuten lopettaneet sen kanssa kokonaan, vai onko se ollut vain tauolla?

  Minä olen aloittanut nyt itsekin bloggaamisen, tosin vähän eri aihepiirin parissa, (hyvinvointi ja luonnonkosmetiikka), mutta voi olla, että jotain kodin järjestämiseen liittyvää tulee vilahtamaan minunkin blogissani. Olen viime aikoina pohtinut tosi paljon rutiinien merkitystä, (ja niiden puuttumista), oman hyvinvointini taustalla, sillä olen havahtunut siihen tosiasiaan, että niillä on aika ratkaiseva vaikutus elämässä. Vähän kaikilla osa-alueilla. Silloin joskus kun kuuntelin teidän podcastinne, joka käsitteli rutiineja, aihe oli minulle vielä tosi uusi ja oikein hämmästytti, että joku voi tykätä rutiineista. 😀 Olin tosin jo sitä ennen vähän kiinnostunut asiasta muussa yhteydessä, mutta rutiinilla oli silti vielä jotenkin negatiivinen konnotaatio ainakin minun korvissani. Nyt myöhemmin on taas alkanut tuntua, että tavoista puhutaan joka paikassa ja niitä oikein hehkutetaan. Ehkä se on ihan hyvä asia.

  • Kiva että rohkenit kommentoida! Irti turhasta -podcasteja ei ole kuopattu, juuri juteltiin Katrin kanssa aiheesta! On vain todella hankalaa sovitella aikatauluja riittävästi yhteen, jotta saataisiin kokonainen podcast äänitettyä. Mutta yritämme edelleen!

   • Kiva kuulla! Toivottavasti saatte pian aikaiseksi! Onhan se varmasti oma haasteensa tietenkin sovitella aikatauluja, mutta toivottavasti onnistutte.

    Minusta olisi kiva, jos podcasteista tulisi vähän enemmän juttu Suomessakin. Tai varmaan joissain piireissä se onkin, mutta omiin kiinnostuksenkohteisiini tuntuu löytyvän podcasteja vain englannin kielellä. Toki sekin käy, mutta olisi mukava kuunnella välillä suomeksikin. Teidän podcast oli aika lailla ainoa suomenkielinen, jonka olen löytänyt ja jonka aiheet on kiinnostaneet minua.

    Me aloitimme siskon kanssa myös podcastin, ollaan tehty kaksi jaksoa, aiheina ulkonäön kommentointi ja introverttiys. Jos aiheet kiinnostaa, niin käy kuuntelemassa, podcastit löytyy meidän blogista. 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)