Ja sitten universumi lähetti minulle pesupallon

Minulla on ongelma. Tuhoan säännöllisin väliajoin käytössä olevan pesupallon. Niitä oli alunperin kolme kappaletta, mutta nyt ei enää ole ainuttakaan. Tai ei ollut. Joko hukkaan niitä jonnekin (en oikeasti ymmärrä minne), tai sitten pesen liian kuumassa. Tiedättekö mitä tapahtuu pesupallolle, joka kokeilee 90 asteen pesua? Ei ole pallo enää. Muovi rutistuu ihan muodottomaksi, ja koko pallo menee lyttyyn. Se muuttuu toisin sanoen käyttökelvottomaksi.

Sivumennen sanoen tässä on minusta selkeä epäkohta. Monet nestemäiset pesuaineet soveltuvat aivan hyvin myös kuumaan pesuun, joten on todella epäloogista, että pesupallot kestävät kunnolla vain 40 astetta. Muovi alkaa nimittäin pehmetä jo kuudessakympissä. Jos taas lorautan nestemäistä ainetta pesuainelokeroon, se jotenkin valuu siellä, enkä ole varma toimiiko kone niin kuin pitäisi. Tästä seuraa se, että kerta toisensa jälkeen unohdan, ja heitän pesupallon lakanoiden sekaan. Ja tuloksena on noita muovimyttyjä.

Olisin siis pilannut jälleen kerran yhden pallon, eikä ylimääräisiä ollut. Sinnittelin melkein viikon ilman. Kysyin jo naapuriltakin, löytyisikö heiltä ylimääräistä, mutta ei löytynyt. Sitten eräänä päivänä olin kaupungilla liikkeellä. Oli jo hämärää, ja minulla oli tyypilliseen tapaan kiire. Paahdoin menemään lastenvaunuja työntäen, kun se tapahtui. Universumin pesupallovastaavat olivat huomanneet ahdinkoni, ja lähettivät minulle uuden. Siinä se nökötti keskellä autotietä suojatien kohdalla. Tunnistin esineen juuri kun olin jyrännyt vaunuilla sen yli, ja refleksinomaisesti poimin sen talteen. Päätin tarkastella löytöä kotona tarkemmin.

Kävi ilmi, että kyseessä tosiaan oli tavallinen, ehjä ja pyöreä pesupallo. Ulkopuolelta aivan siisti, sisäpuolella oli pieni jäämä pesuainetta. Pyörittelin ja haistelin palloa epäluuloisena, mutta kaikesta päätellen se todellakin oli tähänkin saakka toiminut pesupallona. Pesin pallon varmuuden vuoksi huolellisesti, ja sitten otin sen käyttöön. Nyt minulla on uusi pesupallo, täsmälähetyksenä suoraan universumilta.

20 vastausta artikkeliin ”Ja sitten universumi lähetti minulle pesupallon

 1. Hei, koirani syö raakaruokaa (raakaa lihaa ja luuta) pyyhkeiden päällä ja pesen pyyhkeet kerran viikossa 90 asteessa. Pesupalloni on kestänyt hyvin jo kolmatta vuotta. Olen saanut pesupallon äidiltäni, joten en tiedä mistä se on alkujaan peräisin. Se on aika paksua muovia, joustavaa, mutta ei mene ryttyyn pesussa.

  • Sulla on taatusti joku superpesupallo. Minä olen saanut näitä ryttyyn jo useamman. Muistan vain vasta sitten, kun kaivan koneesta käyttökelvottoman pallon.

   • Minulla on useampia pesupalloja joita näpistelen (luvalla tosin) ystävältäni joka käyttää sellaista pesuainetta jonka mukana se tulee aina.

    Onnistun hukkaamaan niitä sinen samaan ”jonnekin” paikkaan kuin sinä, mutta koskaan ei oel mennyt 90 asteen pesussa miksikään yksikään pallonen. Sinulla on siis superkone tai kummatpallot.

    • Tiedätkö, näitä kommentteja lukiessa alan kallistua siihen, että mun kone pesee kuumemmassa kuin teidän! Lämpeneekö teillä koko kylpyhuone, kun pesee 90-asteen pesussa? Minun koneesta tulee päältäpäin ihan lämmin. Jos kylppärin ovi on ollut kiinni, huoneeseen astuessa tuntee että myös ilma on hiukan lämmennyt.

   • Joo =) Todennäköisesti äidiltä saamani pesupallo on vanha. Nykyiset pesupallot tehdään varmaan huonommasta muovista. Kertakäyttökulttuuria, jotta asiakkaiden pitäisi aina hankkia uusi.

 2. Minulla myös normi omo\bioluvil pallot kestäneet 90 asteen pesun tai sitten minun kone ei oikeesti lämmitä vettä niin kuumaksi….

  • En tiedä mistä ne pallot ovat alunperin olleet, luulisin että Bio Luvilista. Mutta olen niitä saanut milloin mistäkin. En ole aikoihin ostanut Bio Luvilia, joten siksi on pallotkin olleet kortilla.

 3. Ihana löytö😊 Minä sanon tuollaista aina johdatukseksi❤ -Toivottavasti tämä löytöpallero kestää edes 60 astetta. Itse en ole onnistunut lyttäämään niitä mutta en pese yleensä tuota kuumemmassa. Onkohan sulla Erikoiskone😉

  • Alan epäillä, että mun Mieleni todella pesee juuri niin kuumassa kuin lupaa. Tuosta 60 asteesta pallot ovat vielä jonkun kerran selvinneet vain pienillä lommoilla, mutta 90 astetta todella tekee niistä entisiä.

 4. Hieno juttu, juuri noin universumi usein toimii. Anokaa mitä tahdotte, niin te saatte sen =)

  Kertokaas, mikä on pesupallon funktio? Mä jätän ne nimittäin aina jo kauppaan. Mä lurautan pesuaineen suoraan rumpuun vaatteiden päälle. Mitä hyötyä pallosta olisi, en taas varmaan tajua…

  • Käsittääkseni pesupallosta pesuaine huuhtoutuu tasaisesti kaiken pyykin sekaan. Epäilen, että lorauttamalla pesuaineen suoraan vaatteiden päälle, osa siitä imeytyy niihin päällimmäisiin eikä liukene optimaalisesti muihin vaatteisiin. Pitäisi varmaan soittaa Omo-infoon ja selvittää asia kunnolla!

  • Kyllä, arkipäivän pieniä – tai tässä kohdassa aika isojakin – iloja!

 5. Haittaako se, jos pesupallo menee vähän lommoille tai ryttyyn? Kyllähän se pesuaine sieltä ulos tulee silti. Tietty, jos se menee ihan kaksinkerroin, niin pesuainetta voi olla vaikea laittaa palloon.

  • No nämä minun pallot ovat menneet ihan rusinaksi. Siis vääntyneet ja litistyneet siinä määrin, ettei niihin voi enää laittaa mitää. Kuudenkympin jälkeiset lommot olen oikonut ja käyttänyt palloa edelleen, eli siinä mielessä olen tehnyt juuri niin kuin sanot.

 6. kodin muutkin pienet, muoviset kupit (meillä ikean lasten muoviset mehukupit) toimivat myös hyvin pesupallona ja yleensä ovat paksumpaa materiaalia kuin nuo varta vasten asiaan tehdyt pallot. Minusta myös tuo suoraan pyykille loraus toimii hyvin, jos siis laittaa koneen heti päälle eikä käytä ajastusta. Itse esikäsittelen tahrat niin, että kaadan suoraan pullon suusta raakaa pesuainetta tahraan. vähennän sitten koneeseen laitettavaa ainemäärää hiukan.

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)