Koko koti kuntoon: parveke (tai muu ulkotila) sekä vähän vaatteitakin vielä

Kausivaatteet on kaivettu esiin, hellemekot laitettu odottamaan kesää ja samalla joukosta poistui aika paljon vaatteita, joita en enää halua pitää. Mutta tiukkaa tekee. Kondoilu ei ole helppoa. Käyttökelpoisuuden idea on niin syvällä selkäytimessä, että on todella, todella vaikeaa luopua tietyistä vaatteista, vaikka niitä lähes inhoaisi. Oletan, että tässä kuitenkin kehittyy ajan myötä. Jossain vaiheessa toivottavasti ajatuspalikat loksahtavat uuteen asentoon, ja niistä vaatteista joista ei enää nauti, pystyy luopumaan tuskitta.

Viime keväänä julistin, että ruskea kausi on nyt loppu. Sen jälkeen hankkiuduin eroon ruskeasta hameesta ja ruskeasta mekosta. Neuleen säästin ja totta tosiaan, luulen että voin taas pitää sitä, vaikkei se enää suurimpiin suosikkeihin kuulukaan. Yhdet housut olin laittanut odottamaan syksyä, ja olin oikeastaan jo päättänyt laittaa ne pois, ainoastaan saamattomuus oli ollut esteenä. Mutta nyt kun kaivoin ne esiin, päätin sittenkin ottaa ne takaisin käyttöön. Kesäkausi ylähyllyllä oli tehnyt tehtävänsä, eivätkä nuo housut näytä enää ollenkaan niin tylsiltä kuin keväällä. Osasyynä tosin on myös se, että minulla on housuista pulaa, enkä jaksaisi lähteä ostamaan uusia.

Sitten tämän viikon tehtävään: minulla on vielä urheiluvaatteet käymättä läpi, joten teen sen vielä tällä viikolla, jatkeena tuolle viime viikon haasteelle. Koska tässä vaaterumbassa menee vielä hetki, päätin ottaa tälle viikolle vähän kevyemmän projektin. Tällä viikolla laitan talvikuntoon parvekkeen. Jos kodissasi ei ole parveketta, verantaa, kuistia tai muuta vastaavaa ”viileää” tilaa, tulee tästä väliviikko. Ensi viikolla palaan takaisin sisätiloihin, ja jatkan makuuhuoneen raivaamisella.

Parvekkeen raivaaminen tarkoittaa meillä sitä, että ensinnäkin istutukset laitetaan talvikuntoon. Kalusteet, jotka eivät kestä lunta ja pakkasta, viedään varastoon. Isoin työ on kuitenkin siinä, että lattian puurallit pitäisi nostaa ylös ja lattia lakaista niiden alta. Se on kova urakka, jota olen lykännyt kesästä asti. Otan sen tämän viikon urakaksi, sitäpaitsi eikös niitä jouluvalojakin voi piakkoin ruveta ripustelemaan… Jos kesän aikana parvekkeelle/kuistille/patiolle on kerääntynyt tavaraa ”väliaikaissäilytykseen”, nyt on hyvä hetki hankkiutua niistä eroon.

6 vastausta artikkeliin ”Koko koti kuntoon: parveke (tai muu ulkotila) sekä vähän vaatteitakin vielä

 1. Ei oo helppoa kondoilu täälläkään.. Mulle kävi siten, että olen jo niin paljon karsinut omia ja muidenkin vaatteita, että tuli väsymys. Lasten vaatteita karsiessa on helppo huomata, jos joku vaate ei vaan miellytä. Omissa vaatteissa alkaa miettimään kaikkea muuta. Ja sitten kun on jo poistanut paljon, niin pää tarvitsee tauon. Ainakin mun pää.

  Mutta jo hyvä järjestys on ihanaa.

  • Aloitin eilen vakavan poisto-operaation, ja aloin selvittää missä on niitä kierrätyslaatikoita ja mitä sinne oikeasti voi laittaa. Sitten aloin jaotella karsittuja vaatteita eri kategorioihin, eli mitä pistän suoraan kierrätykseen, mitä yritän myydä ja mitä voin antaa kavereille jne. Kyllä tää tästä. Mutta työtä riittää!

 2. Mä tietäisin heti, mistä vaatteista luopua, jos vain olisi jotain, millä korvata ne. Talvi tulee enkä voi palelluttaa itseäni. Ihan turhaa toiveajattelua nimittäin, että saisin uusia vaatteita ostettua tilalle.

  • Tiedän tunteen. Mulla on tarve mustalle perus t-paidalle, ja aion hankkia sellaisen KUDE-nimiseltä yritykseltä, josta sain vinkin täältä blogista. Jos heidän paitansa osoittautuu toimivaksi, pystyn varmasti luopumaan niistä kammotuksista, joita vielä olen säästellyt. Ja avainsana tässä on nettikauppa. En todellakaan jaksaisi lähteä mihinkään kaupoille haahuilemaan.

 3. Mies yllätti ja siivosi viikonloppuna meidän kuistin. Se oli kesän jäljiltä täynnä kenkiä, puutarhavehkeitä ja paikkaansa hakevaa epämääräistä sälää sekä lentäneitä lehtiä. Nyt kaikki viety pois ja lakaistu siistiksi. Well done! Ihana tulla kotiin, kun portaat ja kuisti on siistit.

  • Etenkin tuollaisessa sisääntulotilassa siisteys tekee paljon! Ja hauskaa ettei edes itse tarvinnut raivata 🙂

Mitä mieltä olet? Jätä kommentti :)